Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Oszust na allegro nick widar40

• Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 goldmaster

goldmaster
  • 15 posts

Posted 06 December 2012 - 14:23

Cześć
Chciałbym Was przestrzec przed oszustem na allegro o loginie widar40 pan się nazywa Jasik Łukasz i jest także użytkownikiem tego forum.
Zakupiłem na aukcji nowy telefon [url=http://allegro.pl/show_item.php?item=2740113695]iPhone 4S 16GB FABR. BEZ SIMLOCK GWAR. PROD. WA-WA (2740113695) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.[/url] do którego dołączone były chińskie tandetne akcesoria. Głównie zależało mi na słuchawkach więc je odesłałem i dostałem zapewnienie, że otrzymam nowe. Niestety po miesiącu nadal nie dostałem słuchawek ale za to dostałem negatywny komentarz od niego. Ostrzegam ponieważ sprzedaje on obecnie zarówno Iphone'y 4 jak i 5 na allegro. Dodatkowo nie dostaniecie również żadnego dokumentu zakupu a w aukcjach powołuje się na serwisowanie w iSource i że nie potrzeba paragonu. Zastanawiam się aby złożyć doniesienie do Urzędu Skarbowego bo skoro nie wystawia paragonu to pewnie nie płaci również podatku dochodowego, ja co prawda nie dostanę prawdopodobnie słuchawek ale on będzie miał skarbówkę na głowie.
Obecnie sprawa jest w centrum sporów na allegro i zobaczymy czy coś w ten sposób uda się załatwić.

#2 goldmaster

goldmaster
  • 15 posts

Posted 07 December 2012 - 11:51

Właśnie znalazłem podobna sprawę w której sprzedający widar40 oszukał kupującego więc nie jest to pojedynczy przypadek i potwierdza nieuczciwość sprzedawcy. Poniżej opis z forum i link do transakcji.
Niezgodnośc towaru z umową Telefon z Allegro przez pakierhakierxd » 26.01.2011 (Śr) 14:05
Witam jakiś czas temu kupiłem na allegro telefon komórkowy na aukcji [url=http://allegro.pl/show_item.php?item=1411798247]Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.[/url] Telefon sprzedający wczoraj wysłał dzisiaj doszedł myślałem że kupuje całkowicie nowy telefon z Polski ze wszystkim Okazało się że dostałem telefon,baterię ładowarkę usb nieoryginalną i kabel usb też nieoryginalny w org. komplecie jest jeszcze taki pokrowiec na przód słuchawki,pudełko,instrukcje itp. Do tego telefon był używany dlatego tak sądzę ponieważ w telefonie były profile internetowe sieci orange + był czas w połączeniach internetowych na 75 godzin do tego telefon ma zdjętą folię ochronna z przodu kto z nowego telefonu zdejmuje folię Jeszcze nie dostałem żadnej gwarancji a miała być Do tego sądzę że telefon jest z zagranicy ponieważ ma wgrany nie brandowany soft i nie ma żadnych oryginalnych akcesorii Napisałem do gościa maila Witam otrzymałem Samsunga Wave S7230 niestety otrzymany telefon mnie nie zadawała chciałem kupić telefon z Polski,z Polską gwarancją producenta i wszystkimi oryginalnymi akcesoriami i pudełkiem i myślałem że taki on jest a pewnie jest z zagranicy skoro nic oryginalnego nie ma a niestety tak nie jest więc nie chcę tego telefonu i chcę panu go odesłać a pan zwróci mi pieniądze (449zł) bez kosztów wysyłki więc nic pan nie będzie stratny Możemy zrobić tak ja wyślę za pobraniem na kwotę 449zł i pan zapłaci przy odbiorze lub pan zrobi mi przelew a ja wyślę telefon listem poleconym priorytetowym na ten adres z którego był przysłany Za tą cenę co kupiłem kupię bez problemu telefon z Polski ze wszystkimi oryginalnymi akcesoriami,pudełkiem,gwarancją itp. Odpisał tak Widział Pan zdjęcia i opis aukcji wiec Pan wie co Pan kupił. W opisie jest wyraźnie wyszczególnione co jest w zestawie. Zwrotów nie ma, tylko gwarancja rozruchowa. Pozdrawiam W aukcji napisał że jest gwarancja a nie gwarancja rozruchowa Potem napisałem do niego kolejnego maila i nie odpisał jeszcze może do jutra odpisze Do tego zauważyłem że telefon był używany w liczniku przesłanych danych internetowych jest prawie 2gb + wiem że ktoś używał tego telefonu w sieci orange ponieważ są ustawienia internetu i mms a miał być nowy i nie używany na aukcji pisało gwarancja a nie gwarancja rozruchowa W aukcji pisze: \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"W zestawie jest: * telefon * bateria * ładowarka * gwarancja\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" Oszukał mnie pan i sprzedał używany telefon Przyjmie pan moja propozycję lub tą sprawą zajmie się allegro i policja

#3 raf.sty

raf.sty
  • 1 posts

Posted 23 January 2013 - 23:47

[CIACH]

Twój wpis został usunięty jako zupełnie niezwiązany z tematem wątku. Proszę znaleźć wątek traktujący o Twoim problemie i w nim zadać pytanie. renqien

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users