Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPod touch 4g nie włącza się, nie da się wejść w tryb dfu, iTunes go nie wykrywa

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 drewniany92

drewniany92
  • 7 postów

Napisano 06 grudnia 2012 - 14:03

Witam, mam chyba nietypowy problem bo od paru godzin szukam i nic nie mogę znaleść. Więc do rzeczy. Chcę zrobić downgrade z iOS6 na iOS 5.1.1. Muszę najpierw zrobić jailbreak itp ale z tym wiem o co chodzi. Problem polega na tym, że wprowadziłem ipoda w tryb recovery, pojawiła mi sie ikona itunes na ipodzie, ale przypadkiem przytrzymalem power+home i sie wylaczyl. Teraz ani nie mogę go włączyć, nie mogę wejść w tryb DFU oraz iTunes mi go nie wykrywa. Ładowarka nie pomaga. Próbowałem robic restart poprzez home + power ale ni chu chu. Nie pojawia się nawet logo Apple ani ekran sie nie włącza. Wie ktoś o co chodzi i jak go mogę z powrotem uruchomic? mam iToucha 4g 32gb, bez jailbreaka, ios 6.0.1. EDIT: bardzo Was proszę o pomoc, nie mam zielonego pojęcia co teraz zrobic ):

#2 dominzak

dominzak
  • 474 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 06 grudnia 2012 - 19:24

Spróbuj mimo wszystko jeszcze raz przytrzymać te kilkanaście sekund Home+Power a jak nadal lipka to podepnij pod PC ale pod inne złącze niż poprzednio używałeś i sprawdź czy nie pojawia ci się dymek z instalacją sterowników, jeśli tak (albo jeśli wogóle PC go widzi) to spróbuj odpalić iTunes i jeśli go wykryje to restore, a jeżeli nie to ściągnij TinyUmbrella i sprawdź czy tam widzi ci iPoda, jeśli tak to spróbuj użyć "Kick out from recovery" a jak nie to już sam nie mam pomysłu... :???:

#3 drewniany92

drewniany92
  • 7 postów

Napisano 06 grudnia 2012 - 19:32

probowalem kilkadziesiat razy home+power, nic nie dalo. tiny umbrella rowniez nie wykrywa podobnie jak i iREB. Probowalem nawet trzymac te cholerne przyciski przez jakies 5 minut non stop i nic. Jak mi sie tylko logo apple sie pojawi to sobie poradze ale jak na razie lipa. Może są tu jeszcze jacyś doswiadczeni uzytkownicy? wszytskiego musze sprobowac bo nie mam zamiaru placic za serwis ):

#4 dominzak

dominzak
  • 474 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 06 grudnia 2012 - 20:50

Ale nie za bardzo rozumiem jak to się stało że padł. Przecież z recovery wyrzuca się go właśnie przez Home+Power na 10s, więc coś to dziwnie wygląda. Możesz dokładniej opisać jak się to stało?! Bo ja mając mojego starego iPoda 2G eksperymentowałem na nim jak na króliku doświadczalnym (podmieniałem pliki wewnątrz ipsw, wrzucałem softy-hybrydy czyli połowa 3.1.3 i 4.1, co prawda w większości mi się to nie udawało) ale mimo tego najgorszym tego skutkiem było recovery bez możliwości wyjścia z niego...

#5 drewniany92

drewniany92
  • 7 postów

Napisano 06 grudnia 2012 - 21:57

tez mnie to dziwi. wiec tak: wszedłem w tryb recovery (ten w ktorym pojawia sie ikonka itunes). przypadkiem przytrzymałem home i power i bum, ipod nie reaguje kompletnie na nic. Wyswietlacz tak jak jest wylaczony, setki prob restartu, wprowadzenia w dfu i nic. Zeby mi sie tylko logo apple pojawilo to dalej sobie poradze ale kompletnie nie mam zielonego pojecia wtf ):

#6 diesel2117

diesel2117
  • 1 743 postów
  • SkądKatowice PL

Napisano 06 grudnia 2012 - 22:56

Najłatwiej by było odłączyć baterię na chwilkę, co jednak nie jest możliwe w ipodzie.. Spróbuj w tym stanie co teraz masz, trzymając cały czas HOME podłączyć pod kabel usb do komputera przy włączonym Itunes i czekać nie puszczając HOME na jakąś reakcję.

#7 drewniany92

drewniany92
  • 7 postów

Napisano 08 grudnia 2012 - 14:01

powinno cos dac?? sam przycisk home jesli dobrze zrozumialem tak??

#8 diesel2117

diesel2117
  • 1 743 postów
  • SkądKatowice PL

Napisano 08 grudnia 2012 - 15:15

powinno cos dac?? sam przycisk home jesli dobrze zrozumialem tak??

Tak, sam przycisk HOME, wtedy powinien wejść w RECOVERY mode.

#9 dominzak

dominzak
  • 474 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 08 grudnia 2012 - 17:51

Wątpię że to coś da bo jak sam kolega mówił, jego iPod nie reagował także na podpięcie ładowarki, ale zawsze warto spróbować. A jak nie to już chyba pozostaje tylko serwis :(

#10 drewniany92

drewniany92
  • 7 postów

Napisano 09 grudnia 2012 - 11:01

mam zestaw do rozbierania ipoda ... może odpiąć baterie ??? coś to może da jak myślicie??

#11 Loaderr

Loaderr
  • 38 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 09 grudnia 2012 - 12:20

Zawsze warto spróbować, może pomóc. A jeżeli jednak nie da rady, to czy iPod ma gwarancję? Jeżeli ma, to idź do punktu, gdzie go kupiłeś.

#12 drewniany92

drewniany92
  • 7 postów

Napisano 09 grudnia 2012 - 18:52

gwarancji nie ma a nie mam zamiaru płacić w iclnic 300 zł za podpięcie do boxa wiec sproboje z tą baterią

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych