Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Modern Combat 4 Zero Hour już 6 grudnia na iOS

• Please log in to reply
67 replies to this topic

#26 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1436 posts
  • SkądWarsaw, Poland

Posted 06 December 2012 - 14:11

No to poraszka, zaczeło się, od dzisiaj 4S nie pogra już we wszystkie gry, nie pogra komfortowo, szkoda że nie da się wymienić karty graficznej ;)

poraŻka

Ciekaw jestem czy RR 3 pójdzie bez problemów.

#27 ixion

ixion
  • 347 posts
  • SkądGdynia

Posted 06 December 2012 - 14:40

Raczej słabo, ale zobaczymy.

#28 rain86

rain86
  • 619 posts
  • SkądSzczecin

Posted 06 December 2012 - 14:48

Raczej słabo, ale zobaczymy.

Pewnie zrobią to co zrobili w przypadku RR2 - na ip4 były gorszej jakości tekstury i mnie detali, na 4s wszystko na full.

#29 szuban

szuban
  • 15 posts
  • SkądŻakowice

Posted 06 December 2012 - 21:01

ja jestem zadowolony! :D posiadam iPhone 4 bez magicznego S, iOS 6.0.1 z jailem, w porównaniu do MC3 to "czwórka" ZAPIERD**A :D 90% gry czuje pod palcami płynność 45-50 fps+ bardzo tnie tylko na dymie (od mc2 ^.^) i troszkę ok 24 fps przy dużej ilości AI. Na multi zdążyłem wejść na serwer gdzie był full 6na6 i też jestem zadowolony. Fpsy spadały częściej, jednak po wrażeniach z mc3 jestem szczęśliwy :) Single mega grywalny, multi ujdzie w tłumie EDIT: przy szybkich obrotach i zmianie lokacji gra troche przytnie, jakby wczytywała teren dosłownie na 0,5 sek

#30 TomuSS

TomuSS
  • 819 posts

Posted 06 December 2012 - 21:14

Teraz się pojawia problem GTA VC czy nowe Modern Combat. Mam z tym ogromny problem. Kusi mnie okropnie GTA, ale z drugiej strony chętnie bym pograł w multi. Czemu ujdzie? W trójeczce wolałem multi niż nudnego singla :P

#31 AdrianoSprinter

AdrianoSprinter
  • 1121 posts
  • SkądŁódź

Posted 06 December 2012 - 22:15

Dziwne, że MC4 może się ciąć na A5...myślałem, że ten układ ma jeszcze znaczące rezerwy mocy....

#32 crisco

crisco
  • 1485 posts

Posted 06 December 2012 - 22:17

Kupiłem, gra się przyjemnie. Grafika na wysokim poziomie.

#33 szuban

szuban
  • 15 posts
  • SkądŻakowice

Posted 06 December 2012 - 23:02

VC też kupiłem, nie jestem zadowolony na iPhone 4 tnie przy jeździe samochodem i czasem w walce + beznadziejne celowanie, niezbyt fajnie się gra, lepiej zainwestuj w MC4 :D co miałem na myśli mówiąc ze multi ujdzie w tłumie - przy dużej ilości osób rozgrywka jest mniej płynna, jednak prezentuje się lepiej niż w MC3, tam potrafiło zaciąć na 1-2 sek gdy ktoś zaczał do mnie strzelać ^.^ dziwi mnie tylko fakt, że ludzie piszą o spadku wydajności na iPhone 4S, ja grając w MC4 na swojej czwórce bez S czułem się jakbym miał A5 pod klapką :P Kupuj MC4 bez gadania! :P

#34 ciekawski

ciekawski
  • 1100 posts

Posted 07 December 2012 - 11:37

VC też kupiłem, nie jestem zadowolony na iPhone 4 tnie przy jeździe samochodem i czasem w walce + beznadziejne celowanie, niezbyt fajnie się gra, lepiej zainwestuj w MC4 :D co miałem na myśli mówiąc ze multi ujdzie w tłumie - przy dużej ilości osób rozgrywka jest mniej płynna, jednak prezentuje się lepiej niż w MC3, tam potrafiło zaciąć na 1-2 sek gdy ktoś zaczał do mnie strzelać ^.^ dziwi mnie tylko fakt, że ludzie piszą o spadku wydajności na iPhone 4S, ja grając w MC4 na swojej czwórce bez S czułem się jakbym miał A5 pod klapką :P Kupuj MC4 bez gadania! :P

Musze sie z toba zgodzic. Sam jestem pod wrazeniem dzialania mc4 na ip4 gdzie mc3 zacinalo przez co bylo niegrywalne praktycznie...a tutaj taka niespodzianka, wiec wielki plus dla gameloftu, bo dali lepsza grafike i chodzi bardzo plynnie, co do vice city tez sie zgodze, dla mnie niegrywalne na ip4, sciny non stop...

#35 ixion

ixion
  • 347 posts
  • SkądGdynia

Posted 07 December 2012 - 14:20

No to konkretnie jak MC4 działa wam dobrze na iPhonach 4, ja od wczoraj zastanawiam się czy kupić tą gre bo nie wiem czy będzie działała płynnie a mam 4S, fakt że mam jailbreak'a no i masę tweaków i softu cydii, wieczorem pewnie kupie i się przekonam. hmm... tu niby fajnie działa na czwórkach a były złe opinie o działaniu gry na 4S,

#36 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1436 posts
  • SkądWarsaw, Poland

Posted 07 December 2012 - 14:24

Aaa i na new iPadzie też klatkuje. iP 4s i new iPad bez JB oczywiście.

#37 PolskiViking

PolskiViking
  • 7 posts

Posted 08 December 2012 - 11:47

Witam! Ściągłem sobie mc4 i muszę przyznać że pod względem graficznym prezentuje się gorzej niż trójka np. Przy zoomie obraz jest nie ostry Jedynym wytłumaczeniem jest to że grafika jest dostosowywane do możliwości sprzętowych(mam nowego ipada), Mam jeszcze takie pytanie czy ktoś może wie gdzie w opcjach gry można ustawić jakość grafiki?

#38 IPiterek

IPiterek
  • 60 posts

Posted 08 December 2012 - 20:01

a jak gra wygląda na ipadzie mini może ktoś powiedziec?

#39 3GS

3GS
  • 83 posts

Posted 08 December 2012 - 20:04

Mam nietypowe pytanie, czy jest jakaś metoda na granie na ipadzie czy po prostu sie trzeba przyzwyczaić ? Jak dla mnie strasznie ciężko się celuje...

#40 ixion

ixion
  • 347 posts
  • SkądGdynia

Posted 08 December 2012 - 20:22

Mi się tragicznie gra na tablecie w gry tego typu, nie praktykuje, całkiem dobrze mi idzie na iphonie, właściwie to na tablecie nie gram w żadne gry, może jak bym miał nowego iPada?

#41 3GS

3GS
  • 83 posts

Posted 08 December 2012 - 21:02

Dziwne, w multi się gra genialnie (7 level nabity podczas 30 min grania) na ipadzie, natomiast w kampanii beznadziejnie...

#42 PolskiViking

PolskiViking
  • 7 posts

Posted 08 December 2012 - 21:50

Na forum zabronione jest sztuczne podbijanie tematu nic niewnoszącymi postami. Jest to traktowane jako spam i karane ostrzeżeniem. Post podbijający usunąłem, następnym razem ukarzę ostrzeżeniem. eualex

#43 Paweł Hać

Paweł Hać

iMagazine.pl Team

• 3177 posts

Posted 09 December 2012 - 12:30

Na mini jest bardzo dobrze, gra działa płynnie. Zdarzają się jednak momenty, gdy przez kilka sekund się zacina. Przez całą kampanię dla jednego gracza trafiło mi się to kilka razy.

#44 TomuSS

TomuSS
  • 819 posts

Posted 09 December 2012 - 13:42

Kampanii nie odpaliłem, ale na multi coś pusto... Szukałem kilka razy gier, to tłumów nie ma.

#45 dyzio1

dyzio1
  • 95 posts

Posted 09 December 2012 - 15:16

Nie wiem czy też tak macie, ale z włączonym żyroskopem cały czas postać lekko obraca się w prawo i non stop lekko trzeba kontrować w prawo. Grę wrzuciłem na 5 i 4S , piątka biję na głowę 4S. Sam byłem zdziwiony tak dużą różnicą w działaniu i płynności MC4.

#46 3GS

3GS
  • 83 posts

Posted 09 December 2012 - 19:01

Jak sprawdzić zdobyte osiągnięcia ? + proponuję jakiś forumowy meczyk, mój nick: kryzys.

#47 reverpl

reverpl
  • 174 posts
  • SkądPoznań

Posted 10 December 2012 - 11:47

Jak dla mnie na iPadzie 3 działa bardzo dobrze, tak samo jak MC 3. Nie ma żadnych przyciec czy wywalania do menu. A w AppStore co chwile takie opinie lecą. Grafika faktycznie ulepszona względem MC 3. W multi nie grałem, bo jedynie w drugiej części tej gry pykam w ten sposób. ;) Faktem jest, ze gra z zyroskopem jest tragiczna w 4, nie wiem dlaczego?

#48 krolu21

krolu21
  • 12 posts

Posted 10 December 2012 - 15:29

W mojej ocenie gra chodzi płynnie na 4s. Grałem narazie tylko multi i naprawde REWELACJA . Nic się nie przycina ani nie klatkuje . Ci, którzy piszą że na 4s się zacina, niech sprawdzą czy oby napewno mają Iphone 4s :P - żarcik oczywiście. Dzisiaj z ciekawości zainstaluje to u żony na iphone 4 i zobaczę jaka jest różnica. Póki co polecam na 4S chodzi bardzo dobrze .

#49 ixion

ixion
  • 347 posts
  • SkądGdynia

Posted 10 December 2012 - 16:56

No właśnie, znalazłem na youtubie filmik gdzie gościu gra na 4S i gra chodzi ok, masz telefon z JB i trochę aplikacji z cydii czy czysty soft?

#50 paulkolin

paulkolin
  • 17 posts
  • SkądŁódź

Posted 10 December 2012 - 17:38

Robimy jakieś party w multi? Są tu jacyś poważni gracze? Chętnie by się powspółpracowało ;) spotkał mnie ktoś online? Mój GL to :
paulkolin86_PL

- - - Połączono posty - - -

Jeśli chodzi o płynność to na ipadzie 2 nie mogę grać bo niski FPS :( iPad 3 - brak retiny i brak pewnych efektów graficznych. IPad 4 brak retiny również ;/ ale full efekty i płynnie działa. Jest to niezmiernie potrzebne szczególnie przy celowaniu w ruchu... Powinni tą grę lepiej zoptymalizować pod starsze urządzenia.. :/

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users