Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Problem z pobieraniem, a raczej jego brak

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 Geble

Geble

• 1 183 postów

Napisano 04 grudnia 2012 - 10:03

Witam,

problem jest następujący. Korzystam z serwisu Link, który generuje linki z popularnych serwisów hostingowych. Wiadomo, Safari nie zezwala na pobieranie plików, dlatego pobrałem jakiś downloader, niestety dalej nic. Photon także nie daje rady. Jest jakiś sposób na pobieranie plików oprócz JB ?

Z góry dziękuję za odpowiedź
Pozdrawiam

#2 Mateusz Strzeszewski

Mateusz Strzeszewski
  • 161 postów
  • SkądOtwock, Poland

Napisano 04 grudnia 2012 - 20:58

Jakie to pliki? Safari daje rade pobierac nawet exe... Tylko potem, wiadomo, pyta sie w czym ma to otworzyc...

#3 Geble

Geble

• 1 183 postów

Napisano 05 grudnia 2012 - 07:19

Jakie to pliki ? Wszelakiej maści, począwszy od .mp4, po .mkv, na .mp3 z wrzuty kończąc. Nic się nie ściąga. Przy pobieraniu plików video z serwisu, o którym wspominałem, po wklejeniu wygenerowanego linku do bezpośredniego pobierania karta jest cały czas pusta, a kółeczko pięknie się kręci. Próbowałem też przez przeglądarkę iFiles (słyszałem, że dobrze pobiera), ten sam efekt. Jeśli chodzi o pliki .mp3 to nie załącza się w ogóle aplet Javy niezbędny do pobrania takiego pliku. Próbowałem tricku z dodaniem "x" po serii znaków "wrzuta", jak łatwo się domyśleć efekt tak samo opłakany jak wcześniej. Z góry dziękuję za porady Pozdrawiam

#4 Mateusz Strzeszewski

Mateusz Strzeszewski
  • 161 postów
  • SkądOtwock, Poland

Napisano 05 grudnia 2012 - 09:29

No to co innego. Zasadniczo urządzenia Apple są dobrze chronione przed piraceniem a to co chcesz zrobić to właśnie piracenie. Zasada forum jasno określa, że piractwa nie tolerują (mówię oni, ponieważ mi to osobiście wisi). Uznajmy, że chcesz ściągać autorskie kawałki swoich znajomych które udostępnili na wrzucie:) Ja mam raczej kiepskie doświadczenia. Kiedyś chciałem ściągnąć na iPada swój własny kawałek z wrzuty, który poszedł się je... Po formacie dysku. Z wrzuty absolutnie nic nie dało rady ściągać. Sprawdzone na safari, chrome, ifiles, idownloader i iCab. W instrukcjach do takich aplikacji (napewno do iDownloadera) masz strony z których napewno pobierać będzie. Jeśli chcesz mieć dostęp do wszystkiego to tylko JB. Do pobierania z youtuba też są oddzielne aplikacje ale nie wiem jak działają.

#5 Geble

Geble

• 1 183 postów

Napisano 05 grudnia 2012 - 12:28

Ok, czyli rozumiem, że na 100% nie ma żadnego sposobu na pobieranie plików bez JB ? Trochę tych tematów poczytałem i niektórzy jakoś tam ciągną te pliki z RS i podobnych serwisów. Czyli mają JB ? No cóż, pozostaje ściąganie na laptopie, a potem przez iFiles na tablet.

#6 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 05 grudnia 2012 - 12:59

Ok, czyli rozumiem, że na 100% nie ma żadnego sposobu na pobieranie plików bez JB ? Trochę tych tematów poczytałem i niektórzy jakoś tam ciągną te pliki z RS i podobnych serwisów. Czyli mają JB ?

A może mają dedykowaną aplikację do tego https://www.rapidshare.com/#tools_apps

#7 Geble

Geble

• 1 183 postów

Napisano 05 grudnia 2012 - 13:39

A może mają dedykowaną aplikację do tego https://www.rapidshare.com/#tools_apps

Jasne, jeśli założymy, że ktoś ma konto Premium tylko na RS i wtedy sobie pobiera. Specyfika działania serwisu, z którego pobieram pliki jest nieco inna. Tam generuje linki do bezpośredniego pobierania z wszystkich największych serwisów hostingowych. Tym linkiem nic nie zdziałam w programie, który przywołałeś. Dlatego też zapytałem o możliwość pobierania "wszystkiego".

Czyli bez JB się nie obejdzie ?

#8 Mateusz Strzeszewski

Mateusz Strzeszewski
  • 161 postów
  • SkądOtwock, Poland

Napisano 05 grudnia 2012 - 23:55

Moim zdaniem nie... ale oczywiście mogę się mylić.

#9 djjF

djjF
  • 69 postów

Napisano 06 grudnia 2012 - 04:39

Przy pobieraniu legalnych plików korzystam z media downloader pro lub idownloadall. Lepiej sprawdza się ten pierwszy. RARy odpadają. Napisy też. Chyba, że masz JB ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych