Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

PIWO i inne alkohole świata. Pić czy nie pić, oto jest pytanie...

• Please log in to reply
154 replies to this topic

#126 Bednar

Bednar
  • 241 posts
  • SkądKatowice, Poland, Poland

Posted 11 September 2007 - 17:05

Bednar, "wszystko jest dla ludzi" to tylko i wyłącznie Twoja filozofia, a nie prawo fizyki - tu nie ma nic do rozumienia.

Jaka Tylko moja filozofia?? Zdaje mi się że wyznaje ją każdy myślący człowiek który raz na jakiś czas napije się whiskey, piwa czy zapali sobie jointa nie popadając w alkoholizm czy twarde używki. Ale ok jeśli twierdzisz że ta prosta a zarazem genialna zasada ułatwiająca życie w społeczeństwie jest moim dziełem to spoko czuję się zaszczycony :lol:

W przypadku ziomali czy debili używki to zło - za to ty jesteś 'ludź' (oni przecież nie są ludźmi...) i dla Ciebie to sama słodycz życia?

O czym ty w ogóle gadasz?? Słodycz życia to może jest dla tych dresów. Gdzie ja powiedziałem że to dla mnie samo dobro i żyć bez tego nie mogę bo to moja słodycz?? Raz na jakiś czas lubię też dla przyjemności kupić sobie nowe buty i też nie uważam żeby to było szkodliwe czy też niewłaściwe i co? Kupowanie butów to dla mnie Słodycz życia??
Poza tym używki to również herbata. Nie uważam aby było ZŁEM jeśli ziomal z dresem napiją się herbaty:P Ale masz racje uważam że jak ktoś jest debilem to znaczy że nie dorósł do tego aby pchać się w takie sprawy jak lekkie narkotyki czy alkohol.
Czy ja jestem w tej sytuacji ludź?? No chyba jestem. Nie chleje na umór przy każdej okazji tylko po to żeby móc się potem przed wszystkimi pochwalić ile BRONKÓW obaliłem i nie jaram zielska co spotkanie z kumplami z zasmolonej fifki po to żeby potem siedzieć z przekrwionymi oczami na ławce i cieszyć ryja z byle czego. W tej sytuacji podział debil-ludź czyni ze mnie ludźia :)

Ale dobra - przedstawiliśmy wszyscy swoje racje i pewnie każdy ma racje, tak jak i nikt nie ma racji więc zostawmy już temat używek 'pozaalkoholowych' :).

"Moja jest tylko racja i to święęętaaa racja
Bo nawet jak jest Twoja to moja jest Mojsza niż Twojsza
ŻE WŁAŚNIE MOJA RACJA JEST RACJA NAJMOJSZA!"

;);););) a tak serio to nic w nadmiarze nie jest dobre więc trzeba umieć samemu myśleć i oceniać co i w jakich ilościach jest dla nas dobre a co złe. A jak się jest debilem (co jest jednoznaczne z brakiem wyżej wymienionej umiejętności myślenia) to nawet aviomarinem można się zaćpać na śmierć;)

#127 51m0n

51m0n
  • 6980 posts

Posted 11 September 2007 - 17:20

finlandia cranberry ze sprite'm

O nie, jeśli już wódka to tylko czysta :D

#128 Adler

Adler
  • 572 posts
  • Skądznad Czeskiej hranicy

Posted 11 September 2007 - 17:30

A kto z nami nie wypije tego... ;)

#129 loly

loly
  • 961 posts

Posted 11 September 2007 - 19:26

A kto z nami nie wypije tego... ;)

......tego we dwa kije ;)

#130 Simborek

Simborek
  • 1272 posts
  • SkądZewsząd. Obywatel Świata.

Posted 11 September 2007 - 19:50

Jaka Tylko moja filozofia?? (...) Ale ok jeśli twierdzisz że ta prosta a zarazem genialna zasada ułatwiająca życie w społeczeństwie jest moim dziełem to spoko czuję się zaszczycony

Do tej pory myślałem, że narkotyki są zakazane ze względu na potencjalne niebezpieczeństwo dla zdrowia (i stabilności - ale o tym się otwarcie nie mówi) społeczeństwa.

No ale może się mylę, wszak jestem jedynie gówniarzem mającym 16 lat, a ty już przecież "dorosłeś" do miękkich narkotyków.

---

Teraz Was może troszkę zadziwię: ogólnie jestem za depenalizacją tzw. "miękkich" narkotyków (włączając w to nawet LSD) oraz za podawaniem twardych narkotyków dla 'beznadziejnych przypadków' narkomanów w specjalnych ośrodkach w ramach (w ramach - a nie zamiast) terapii (wzorując się na rozwiązaniach będących obecnie w zastosowaniu w Szwajcarii).

Ale to nie znaczy, że sam mam zamiar z narkotyków korzystać - póki co wybieram życie w trzeźwości :).

#131 Goorsky

Goorsky
  • 200 posts
  • SkądSzczecin, Poland, Poland

Posted 11 September 2007 - 20:56

a ja jestem abstynentem i nie pije alkoholu wcale ! poważnie :) zreszta nie pale tez i uwazam ze jest to genialne rozwiazanie.

#132 pank

pank
  • 1548 posts
  • Skądwawa

Posted 11 September 2007 - 20:59

Do tej pory myślałem, że narkotyki są zakazane ze względu na potencjalne niebezpieczeństwo dla zdrowia (i stabilności - ale o tym się otwarcie nie mówi) społeczeństwa.

Młodyś, naiwnyś. Nie zastanawiało Cię nigdy dla czego część narkotyków nie jest zakazana, i to nawet bardziej szkodliwa od wielu zakazanych?

Ale to nie znaczy, że sam mam zamiar z narkotyków korzystać - póki co wybieram życie w trzeźwości :).

I słusznie, na eksperymenty masz jeszcze czas.

---- Dodano 11-09-2007 o godzinie 20:00 ----

a ja jestem abstynentem i nie pije alkoholu wcale ! poważnie :)
zreszta nie pale tez i uwazam ze jest to genialne rozwiazanie.

Biedny człowieku.

#133 51m0n

51m0n
  • 6980 posts

Posted 11 September 2007 - 21:03

Tak mi się przypomniało, pewnie znacie, ale warto przypomnieć w tym temacie: Pani na lekcji bierze trzy szklanki, do pierwszej wlewa wódkę, w drugiej są pety i popiół z papierosów a w trzeciej czyściutka woda. Do każdej szklanki pani wrzuca jednego robaka. W pierwszej popływał trochę i zdechł, w drugiej też po chwili zdechł a w trzeciej sobie pływał. Pani się pyta: I jaki z tego morał? Jasio: Kto pije i pali ten nie ma robali ;)

#134 dzaku

dzaku
  • 665 posts

Posted 11 September 2007 - 21:05

Panowie 51mOn, Adler, loly, pank jestescie dla mnie niczym... niczym bracia :) i zgadzam sie, ze jak wodka to czysta. Chociaz dobra sliwowica, czy absyntem tez nie wzgardze..

#135 pank

pank
  • 1548 posts
  • Skądwawa

Posted 11 September 2007 - 21:10

Absynt jest fajny, tylko prawdziwy, na piołunie, trudno dostać.

#136 maslaq

maslaq
  • 2389 posts
  • SkądTychy

Posted 11 September 2007 - 21:13

@pank to racja ale za to fajnie daje :D

#137 Goorsky

Goorsky
  • 200 posts

Posted 11 September 2007 - 21:18

widze ze nie znajde u Was zrozumienia :P

#138 pank

pank
  • 1548 posts
  • Skądwawa

Posted 11 September 2007 - 21:18

Wiem, mam nawet ze 3 butelki zapasu.

---- Dodano 11-09-2007 o godzinie 20:18 ----

Nie bardzo, co najwyżej współczucie.

#139 banan

banan
  • 765 posts
  • SkądChi-Town, Rëmiô, Gotenhafen

Posted 11 September 2007 - 21:19

u mnie znajdziesz po czesci. Tez bylem kiedys harcerzem* - teraz jestem pijakiem

*tam mnie nauczono co to jest alkohol, papierosy, dragi, kobiety, tam mnie zycia nauczono

#140 Goorsky

Goorsky
  • 200 posts

Posted 11 September 2007 - 21:20

a widzisz wystarczylaby chwila zastanowienia skad taka filozofia w moim zyciu.

#141 pank

pank
  • 1548 posts
  • Skądwawa

Posted 11 September 2007 - 21:21

a widzisz wystarczylaby chwila zastanowienia skad taka filozofia w moim zyciu.

Nie przejmuj się, nawet Banan ewoluował, też może będziesz kiedyś pijakiem. Jak on może to Ty też.

#142 Goorsky

Goorsky
  • 200 posts

Posted 11 September 2007 - 22:05

że niby czym sie przejmuje bo nie zrozumialem? A na pewno nie czuje zebym sie przejmowal...

#143 pank

pank
  • 1548 posts
  • Skądwawa

Posted 11 September 2007 - 22:06

Faktycznie, nie zrozumiałeś.

#144 51m0n

51m0n
  • 6980 posts

Posted 11 September 2007 - 22:11

Nie przesadzaj ;)

zgadzam sie, ze jak wodka to czysta. Chociaz dobra sliwowica, czy absyntem tez nie wzgardze..

Ja do tego grona jeszcze bym siwuchę dodał, bo nikt nie wspomniał chyba a wódka po prostu doskonała!

#145 pank

pank
  • 1548 posts
  • Skądwawa

Posted 11 September 2007 - 22:13

Siwucha jest bardzo dobra, a dodatkową frajdę sprawia to że można korek odbić ręką.

#146 Adler

Adler
  • 572 posts

Posted 11 September 2007 - 22:37

Jakby ktoś był chętny na absynt to dajcie znać... z racji niedalekiej przeprowadzki w nowe ściany, do południowych sąsiadów będę miał aż 7 km ;)

#147 pank

pank
  • 1548 posts
  • Skądwawa

Posted 11 September 2007 - 22:48

Jakby ktoś był chętny na absynt to dajcie znać... z racji niedalekiej przeprowadzki w nowe ściany, do południowych sąsiadów będę miał aż 7 km ;)

Już nie trzeba, w Polsce można kupić, np. http://www.absinthwelt.de/

#148 Adler

Adler
  • 572 posts

Posted 11 September 2007 - 22:49

Już nie trzeba, w Polsce można kupić, np. http://www.absinthwelt.de/

oooo nie wiedziałem :) Ale i tak wolę u sąsiadów ;)

#149 pank

pank
  • 1548 posts
  • Skądwawa

Posted 11 September 2007 - 22:51

Tylko trzeba uważać co się kupuje, nie każdy Absynt jest taki sam. Koniecznie musi być to absynt "fine", w ostateczności "demi-fine".

#150 Adler

Adler
  • 572 posts

Posted 11 September 2007 - 22:53

Tylko trzeba uważać co się kupuje, nie każdy Absynt jest taki sam. Koniecznie musi być to absynt "fine", w ostateczności "demi-fine".

W Bochuminie juz wiem gdzie mozna jezyk zamoczyc zanim sie kupi ;)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users