Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Nowa Bateria i zwarcie na płycie głownej Iphone 2g

• Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 xxminekxx

xxminekxx
  • 102 posts

Posted 01 December 2012 - 22:21

Cześć mam iphone 2g,z racji tego ze bateria trzymała w nim ok 6h,kupiłem baterie na allegro,sąsiad zadeklarował sie ze bez problemu wymieni baterie,dałem mu telefon i stało sie tak ze gdy włącze tel (tylko pod ładowarką)Wyświetli Jabluszka na 4-5 sec i jabłuszko wygasa.Telefon oddałem do serwisu,serwisant stwierdził zwarcie na płycie głownej były dwa zwarcia jedno znalazł a drugiego nie dał rady...Chłopaki może wy coś pomożecie ? ??? Dodam zdjęcia tel :

#2 renqien

renqien

Koniec...

• 20740 posts

Posted 01 December 2012 - 22:39

Ale znaczy, że co? Mamy na podstawie zdjęć znaleźć zwarcie? Idź do serwisu i niech zrobią, przecież zdalnie, sms-em nikt Ci telefonu nie naprawi.

#3 xxminekxx

xxminekxx
  • 102 posts

Posted 01 December 2012 - 22:40

Chodzi mi o to gdzie może byc to zwarcie ? :]

#4 renqien

renqien

Koniec...

• 20740 posts

Posted 01 December 2012 - 22:44

Pewnie na płycie głównej :/

#5 xxminekxx

xxminekxx
  • 102 posts

Posted 01 December 2012 - 22:48

Ehh...To wiem,Lecz nie mam pojęcia gdzie,żaden z kabelków od bateri sie nie dotykają

#6 xxminekxx

xxminekxx
  • 102 posts

Posted 02 December 2012 - 12:48

UPPP !! Telefon sie włączył lecz tylko do baterii która wskazuje ze tel jest rozładowany na maxa...juz z 20 min lezy pod łądowarka i sie nie włącza tylko ta bateria.nawet jak wyciągne kabel to sie wyłącza...

#7 diesel2117

diesel2117
  • 1743 posts
  • SkądKatowice PL

Posted 02 December 2012 - 20:50

UPPP !! Telefon sie włączył lecz tylko do baterii która wskazuje ze tel jest rozładowany na maxa...juz z 20 min lezy pod łądowarka i sie nie włącza tylko ta bateria.nawet jak wyciągne kabel to sie wyłącza...

Stawiam na uszkodzoną baterię (ten kto Ci to montował zrobił to zapewne nieudolnie) bądź błędnie podłączone kabelki do płyty głównej (kolejność).
Zwarcie samo z siebie się zrobić raczej nie mogło, skoro działał to zawiniła bateria albo osoba która ją wymieniała :).

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users