Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Uchwyt samochodowy do iPhone 5

• Please log in to reply
54 replies to this topic

#26 grzesioc

grzesioc
  • 88 posts

Posted 12 June 2013 - 12:59

Panowie myślę nad zakupem uchwytu do iphona 5, Noki Cr-123 uniwersalny orientuje się ktoś czy iphone w niego wejdzie itd ? Miał ktoś z nim styczność ?

Nabyłem takowy w Biedronce na 49 złotych i generalnie jestem bardzo zadowolony. Jakość wykonania uchwytu jest wysoka, przyssawka mocno trzyma się szyby.
Fajne jest też to, że nie trzeba wyciągać telefonu z obudowy.
Jedyny problem pojawia sie wtedy, gdy chcesz ładować telefon podczas jazdy. Dolna część uchwytu uniemożliwia dostęp do docku. Trzeba wtedy odwrócić telefon "do góry nogami" albo obrocić go o 90 stopni do pozycji horyzontalnej.

Nie korzystałem z uchwytu Garmina, ale podstawowym problemem jest koniecznośc wyjęcia iPhona z obudowy za każdym razem. Mozna tez łatwo porysowac obudowę wkladając i wyciągając go z uchwytu.

#27 kabat9

kabat9
  • 33 posts
  • SkądWarszawa

Posted 20 November 2013 - 13:03

Orientuje sie ktos, czy ten Garminowski uchwyt do 5 podejdzie do 5C?

#28 Pedro407

Pedro407
  • 597 posts
  • SkądWrocław

Posted 02 December 2013 - 23:20

Panowie, ja wożę iPhone’a 4S w uchwycie Nokii, który przez przypadek znalazłem wyrzucając pudełko po Nokii E52. Okazało się, że mój ojciec, jak dawno temu kupił Nokię, to wyjął tylko telefon, resztę wrzucił na dno szafy i tam uchwyt nie ruszony przeleżał jakieś 2 lata;) A okazuje się, że jest super, naprawdę solidny, z porządnego plastiku, nie trzeszczy, mocno trzyma (zarówno siebie do szyby, jak i sam telefon). Musiałem mu tylko zrobić jedną małą modyfikację;) Jakiś idiota jak go projektował, to zostawił możliwość odpięcia uchwytu od nóżki z przyssawką. Odpina się to na taki pół-skręt (wystarczy przekręcić o 90 stopni i schodzi). W dodatku to nie stawiało żadnego oporu. W efekcie telefon można było obrócić w poziom i z powrotem, ale tylko zgodnie ze wskazówkami zegara;) w odwrotną stronę uchwyt zostawał w dłoni. Problem rozwiązała Kropelka;) teraz nie da się go rozebrać na 2 części, ale nigdy mi to nie było potrzebne. A uchwyt się dalej obraca, bo ma przegub kulkowy oprócz tego nieszczęsnego połączenia.

#29 porter_1983

porter_1983
  • 364 posts
  • SkądSosnowiec

Posted 03 December 2013 - 10:41

Ja się zdecydowałem na Noki Cr-123 sprawuje się idealnie.

#30 ŁAŁA

ŁAŁA
  • 2 posts

Posted 04 December 2013 - 01:20

A ktoś poleci coś pod ip5 do zamontowania na kratę od nawiewu? Bo prawie wszystkie polecane uchwyty, są mocowane do szyby.

#31 raffe

raffe
  • 14 posts
  • SkądPłock

Posted 18 December 2013 - 15:50

Witam,
Zakupiłem uniwersalny uchwyt samochodowy: Oso Dashgrip - Uniwersalny uchwyt samochodowy (czarny)
[url=http://izone.pl/index.php/produkty/details/2249/283/iphone-i-akcesoria/akcesoria-do-iphone/uchwyty/oso-dashgrip---uniwersalny-uchwyt-samochodowy-czarny.html]Oso Dashgrip - Uniwersalny uchwyt samochodowy (czarny)[/url]
Zamontowałem w aucie i jestem niezadowolony z tego produktu.
Uchwyt słabo trzyma telefon (iPhone 5), szczególnie w pozycji wertykalnej - co jest najważniejsze jeśli chodzi o bezpieczeństwo, poprostu zsuwa się.
Jest mało stabilny podczas jazdy, mam wrażenie, że zaraz spadnie.
Wykonanie samego uchwytu też oceniam na słabe, jakość materiałów.
Także jestem rozczarowany tym uchwytem, po przeczytaniu opinii myślałem że będę zadowolony, niestety tak nie jest.

#32 -pawel-

-pawel-
  • 9 posts

Posted 20 December 2013 - 09:38

Ja zamówiłem: [url=http://www.kenu.com/products/airframe]Kenu Airframe - Kenu[/url]
jak przyślą to napiszę co i jak :)

#33 kobus

kobus
  • 787 posts
  • SkądKoźmin Wlkp.

Posted 20 December 2013 - 13:26

Ja zamówiłem: Kenu Airframe - Kenu
jak przyślą to napiszę co i jak :)

Pomysł fajny, sam sie nad tym zastanawiałem aczkolwiek...
Jak z ogrzewaniem/klimatyzacją? nadmuch prosto na ipka...chyba że zakręcisz jeden.

#34 -pawel-

-pawel-
  • 9 posts

Posted 20 December 2013 - 15:50

Będę chyba musiał jeden zakręcić ...

#35 Batonx

Batonx
  • 75 posts

Posted 21 December 2013 - 15:20

1. Mam w samochodzie głowicę jak na poniższym zdjęciu. Do tej głowicy poszukuję 'aktywnego' uchwytu, który solidnie będzie trzymał iphona 5 w swoich objęciach, a dodatkowo aby proces wkładania/wyjmowania urządzenia był jak najprostszy.

Co polecacie?

2. Jaką macie opinię na temat tego produktu: Kenu Airframe - Kenu ?
Co prawda nie jest to uchwyt aktywny, ale wygląda na dość solidny, a na takim właśnie mi zależy, tzn. aby iphone 'siedział'
bardzo solidnie...

Dołączona grafikaClick for large view - Uploaded with Skitch

#36 hosemarian4

hosemarian4
  • 88 posts
  • SkądOlsztyn

Posted 26 December 2013 - 12:47

Witajcie. Moja refleksja po słabej przygodzie z uchwytem garmina z 4s (rysował górę).

Kupiłem tydzień temu uchwyt Oso U Grip Mount
iPhone :: Uchwyty :: Oso U Grip Mount uchwyt do iPoda/iPhone (czarny) - Apple Cortland Authorised Reseller Premium Reseller iPad iPod iPhone MacBook iMac (w innym salonie).

Mój iphone 5 trzyma się bardzo mocno. podczas jazdy (dużo jeżdżę po dziurawych drogach i czasem polnych) nie przesuwa sie ani o milimetr (telefon jest w bumperze - zależało mi, żebym nie musiał go ściągać do uchwytu). Ładować można więc jestem bardzo zadowolony. Serdecznie polecam ten uchwyt zwłaszcza ze wspomnianym bumperem.

#37 -pawel-

-pawel-
  • 9 posts

Posted 27 December 2013 - 07:53

Kenu spisuje się rewelacyjnie, telefon "siedzi" bardzo stabilnie. [ATTACH=CONFIG]19363[/ATTACH]

#38 porki555

porki555
  • 62 posts

Posted 01 January 2014 - 21:20

Witam, Mam uchwyt samochodowy Nokia CR-123 idealnie pasuje do telefonu z pokrowcem i bez, polecam go do IP5.

#39 ulababu

ulababu
  • 42 posts

Posted 02 January 2014 - 19:48

Ja polecam Samsungowski EE-V200, stabilny, bardzo dobrze wykonany, z każdym rozmiarem telefonu daje sobie rade.

#40 Danio02

Danio02
  • 369 posts

Posted 03 January 2014 - 16:04

Wcześniej posiadałem uchwyt od Navigona. Aktualnie szykuję się do zakupu czegoś pod iPhone 5S. Czy znajdę na rynku uchwyt, gdzie możliwe będzie zamocowanie telefonu w bumperze?

#41 bubupn

bubupn
  • 49 posts
  • Skądz nienacka

Posted 15 January 2014 - 17:47

A co powiecie na rozwiązania firmy Fix2Car?

Konkretnie mam na oku te dwa; Aktywny uchwyt samochodowy FIX2CAR do Apple iPhone 5 / 5S do kokpitu fix2car.pl oraz Aktywny uchwyt samochodowy FIX2CAR do Apple iPhone 5 / 5S z kablem Griffin fix2car.pl . Padło wcześniej pytanie o montaż na kratce nawiewu i podłączam się do niego :) Znajomi straszą mnie, że ugotuję iPhone jak zimą odpalę ogrzewanie. Jeszcze mam opcję kupienia dedykowanego panelu Kuda, do którego mogę później zamontować głowicę. Ma on ten minus, że jest montowany w miejscu kratki nawiewu i jest ona całkowicie zasłonięta i bezużyteczna.

#42 Diabl0s

Diabl0s
  • 49 posts

Posted 22 January 2014 - 19:04

Czy ktoś spotkał się z aktywnym uchwytem dla 5/5S ale... z wyjściem audio? Niestety moje radio w samochodzie nie obsługuje muzyki przez BT stąd konieczność podpinania kabelka pod AUX IN. Za czasów 4S miałem uchwyt Bury Motion (używany tylko jako ładowarka/AUX), teraz szukam czegoś o równie prostej i wygodnej obsłudze aby nie bawić się z kabelkami za każdym razem wsiadając do samochodu.

#43 Rafalek90

Rafalek90
  • 39 posts
  • SkądŻory

Posted 28 January 2014 - 12:14

Przymierzam się do zakupu uchwytu i ładowarki samochodowej i trafiłem na ten zestaw
ORYG Uchwyt HR Apple iPhone 5 5S +Ładowarka BELKIN (3899978324) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Co możecie o tym uchwycie powiedzieć ? Ładowarka wiem, że dobra jest bo przejrzałem już temat o ładowarkach samochodowych i pare osób je polecało.
Pozdrawiam

#44 hosemarian4

hosemarian4
  • 88 posts
  • SkądOlsztyn

Posted 08 February 2014 - 11:42

Sprobuj wspomniany przeze mnie Oso. U mnie juz 3 miesiace z bumperem ani razu nawet nie zadrgal a jezdze po duzych dziurach.

iPhone :: Uchwyty :: Oso U Grip Mount uchwyt do iPoda/iPhone (czarny) - Apple Cortland Authorised Reseller Premium Reseller iPad iPod iPhone MacBook iMac

#45 JerryEvo

JerryEvo
  • 3921 posts
Posted 08 February 2014 - 19:35

Przymierzam się do zakupu uchwytu i ładowarki samochodowej i trafiłem na ten zestaw
ORYG Uchwyt HR Apple iPhone 5 5S +Ładowarka BELKIN (3899978324) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Co możecie o tym uchwycie powiedzieć ? Ładowarka wiem, że dobra jest bo przejrzałem już temat o ładowarkach samochodowych i pare osób je polecało.
Pozdrawiam

Takie "dopasowane" uchwyty mają pewną wadę - nie włożysz w nie iPhona w pokrowcu/futerale.

#46 wierzba123

wierzba123
  • 95 posts

Posted 09 February 2014 - 17:30

Kenu spisuje się rewelacyjnie, telefon "siedzi" bardzo stabilnie.
[ATTACH=CONFIG]19363[/ATTACH]

a jak się sprawa ma na naszych Polskich nierównościach na drodze ? ok jest ?

#47 Steam

Steam
  • 44 posts

Posted 09 February 2014 - 17:35

Siema, potrzebuje uchwyt na iPhone 5s do samochodu. Telefon jest w etui. Często jeżdżę po dziurawych drogach więc telefon musi się dobrze trzymać w uchwycie. Który z tych najlepiej brać:
iPhone :: Uchwyty :: Oso DashGrip uchwyt do iPoda/iPhone (czarny) - Apple Cortland Authorised Reseller Premium Reseller iPad iPod iPhone MacBook iMac

iPhone :: Uchwyty :: Oso Mount U-Grip EX uchwyt samochodowy do iPoda/iPhone (czarny) - Apple Cortland Authorised Reseller Premium Reseller iPad iPod iPhone MacBook iMac

iPhone :: Uchwyty :: Oso U Grip Mount uchwyt do iPoda/iPhone (czarny) - Apple Cortland Authorised Reseller Premium Reseller iPad iPod iPhone MacBook iMac

iPhone :: Uchwyty :: JustMobile ST-169C Xtand Go uchwyt samochodowy do iPhone 5 - Apple Cortland Authorised Reseller Premium Reseller iPad iPod iPhone MacBook iMac

#48 iMy

iMy
  • 48 posts

Posted 09 February 2014 - 18:12

Ja polecam produkty Tetrax: # TETRAX - Homepage #
Kupiłem już kilkanaście bo to fajny, niedrogi prezent, - iPhone trzyma się jak przyklejony. Znajmi też się zaopatrzyli i są bardzo zadowoleni.
Sprzedawca naprawdę godny zaufania, - jak pisałem, kupiłem kilkanaćcie sztuk i nigdy nie było żadnego problemu.
Tetrax przykręcane do kratki, sprawdza się gdy kratka nawiewna jest prosta (nie pół okrągła) - ale trochę wadą jest też to, że zimą nawiew z kratki podgrzewa telefon, a latem klima go chłodzi (chociaż czasem jadąc na włączonej nawigacji z iPhone, ma on dodatkowe chłodzenie od klimy). Dlatego polecam te przyklejane "Fix". Metalowe piny znajdujące się w zestawach można przykleić bezpośrednio do iPhone albo do etui (przyklejenie do obudowy iPhone 4 i 4s odpada, bo szklana) - na pinach jest taśma klejąca, a w zestawie gaziki do odtłuszczenia miejsc montażu.
Case na iPhone od Tetrax nie za bardzo polecam, bo słabo trzymają iPhone (nosiłem w nim iPhone 4 i 4s - może do 5-tki są lepsze(?)).
Jak to działa i dlaczego magnes nie wpływa na urządzenie?
Mocowanie tetrax składa się z czterech pozłacanych bardzo mocnych magnesów. Połączenie metalowym pinem z tymi magnesami, zamyka ich obwód magnetyczności, co oznacza, że za pinem nie ma magnetyczności i jej wpływu na telefon.
Wsiadając do auta, nie trzeba się specjalnie angażować w montaż telefonu w uchwycie, bo wystarczy przyklejony metalowy pin na obudowie lub etui iPhone, zbliżyć do tetrax fix, i siedzi jak przyklejony. Wychodząc z auta wystarczy trochę siły w przesunięcie iPhone względnem tetrax i terminal uwolniony. Trzyma naprawdę dobrze - nie zdarzyło mi się, żeby nawet na wertepach iPhone sam się odczepił i spadł z deski rozdzielczej. Naprawdę polecam.

#49 MacWolf

MacWolf
  • 1 posts

Posted 11 June 2014 - 09:25

Witam, tez poszukuje jakiegoś sensownego uchwytu do 5S. Po przesiadce z 3GS pozostał mi uchwyt Navigona. Z tego to sprawdzałem teraz identyczny, ale z "pleckami" do 5 produkuje Garmin: [url=http://www.garmin24.pl/pl/p/Uchwyt-samochodowy-iPhone-5-010-11959-00/552]Uchwyt samochodowy iPhone 5 [010-11959-00] garmin24.pl[/url] , znalazłem też same "plecki" do 5:
[url]http://www.redcoon.pl/B435626-Garmin-Uchwyt-samochodowy_Nawigacja-r%C4%99czna[/url]
Zalety takiego uchwytu wiadome (3GS w Navigonie siedział super), ale są i wady: bumper odpada (ja mojego mam we wsuwce skórzanej) i podobno górny klips po jakimś czasie rysuje górę obudowy.
Mój szwagier tez ma 5 i używa [url=http://www.cortland.pl/oso-u-grip-mount-uchwyt-mocujcy-dla-ipoda-iphone.html]iPhone :: Uchwyty :: Oso U Grip Mount uchwyt do iPoda/iPhone (czarny) - Apple Cortland Authorised Reseller Premium Reseller iPad iPod iPhone MacBook iMac[/url] i podobno jest super, przyssawka bardzo mocna, ma ją na desce.
Sam jeszcze się nie zdecydowałem, ale coś pewnie znajdę, może skorzystam z Waszych podpowiedzi.
Pzdr
Maciek

#50 firmowy

firmowy
  • 3 posts
  • SkądKraków

Posted 20 June 2014 - 09:35

wybierz się do jakiegoś dobrze zaopatrzonego komisu. ja ostatnio zakupiłem właśnie w komisie z telefonami taki uchwyt. Nówka, noname, na którego pasuje iphone. zdecydowanie tańszy niż ten wyżej.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users