Ja polecam produkty Tetrax:
# TETRAX - Homepage #
Kupiłem już kilkanaście bo to fajny, niedrogi prezent, - iPhone trzyma się jak przyklejony. Znajmi też się zaopatrzyli i są bardzo zadowoleni.
Sprzedawca naprawdę godny zaufania, - jak pisałem, kupiłem kilkanaćcie sztuk i nigdy nie było żadnego problemu.
Tetrax przykręcane do kratki, sprawdza się gdy kratka nawiewna jest prosta (nie pół okrągła) - ale trochę wadą jest też to, że zimą nawiew z kratki podgrzewa telefon, a latem klima go chłodzi (chociaż czasem jadąc na włączonej nawigacji z iPhone, ma on dodatkowe chłodzenie od klimy). Dlatego polecam te przyklejane "Fix". Metalowe piny znajdujące się w zestawach można przykleić bezpośrednio do iPhone albo do etui (przyklejenie do obudowy iPhone 4 i 4s odpada, bo szklana) - na pinach jest taśma klejąca, a w zestawie gaziki do odtłuszczenia miejsc montażu.
Case na iPhone od Tetrax nie za bardzo polecam, bo słabo trzymają iPhone (nosiłem w nim iPhone 4 i 4s - może do 5-tki są lepsze(?)).
Jak to działa i dlaczego magnes nie wpływa na urządzenie?
Mocowanie tetrax składa się z czterech pozłacanych bardzo mocnych magnesów. Połączenie metalowym pinem z tymi magnesami, zamyka ich obwód magnetyczności, co oznacza, że za pinem nie ma magnetyczności i jej wpływu na telefon.
Wsiadając do auta, nie trzeba się specjalnie angażować w montaż telefonu w uchwycie, bo wystarczy przyklejony metalowy pin na obudowie lub etui iPhone, zbliżyć do tetrax fix, i siedzi jak przyklejony. Wychodząc z auta wystarczy trochę siły w przesunięcie iPhone względnem tetrax i terminal uwolniony. Trzyma naprawdę dobrze - nie zdarzyło mi się, żeby nawet na wertepach iPhone sam się odczepił i spadł z deski rozdzielczej. Naprawdę polecam.