Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Pliki przeniesione do Temporary items - problem ze znalezieniem

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 maclaren2

maclaren2
  • 36 postów
  • SkądKutno

Napisano 22 listopada 2012 - 19:54

Otóż przenosiłem sobie pliki z telefonu (za pomocą Android File Transfer) byłem leniwy i żeby ich nie kopiować z folderu postanowiłem przeciągnąć na ikone iPhoto pojawił się pasek kopiowania z dopiskiem, że idą do folderu Temporaryitems. I tym sposobem do "innych" przybyło mi 3Gb plików. Próbowałem znaleźć ten folder poprzez szukajke w Finderze (ustawiłem na pliki systemowe), ale niczego się nie doszukałem. Restart też nie pomógł. Jak je odnaleźć i usunąć? Proszę o w miarę prostą instrukcje.

#2 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 354 postów

Napisano 22 listopada 2012 - 20:00

Katalog /tmp.

#3 maclaren2

maclaren2
  • 36 postów
  • SkądKutno

Napisano 22 listopada 2012 - 20:44

Naszukałem się i nie wiem. Najpierw próbowałem przez szukajke, owszem pokazało mi 3 takie katalogi, ale nie było w nich moich plików potem znalazłem metoda na pokazanie tego ukrytego folderu poprzez tą komendę: chflags nohidden /Users/"username"/TMP. Sam wpisywałem tak: chflags nohidden /Users/Rafal/TMP. Pokazuje się komunikat, że nie ma takiej lokalizacji... To teraz powiedzcie mi jaki trywialny błąd popełniam...

Edit:
Użyłem tym razem komend z tej strony: http://www.tech-reci...ac-os-x-finder/. Owszem pokazało mi wspomniany katalog, ale nie mam do niego dostępu...

#4 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 354 postów

Napisano 22 listopada 2012 - 21:51

Nie rób czegoś, czego nie rozumiesz. Napisałem jasno, /tmp. Nie /Users/"username"/TMP.

#5 maclaren2

maclaren2
  • 36 postów
  • SkądKutno

Napisano 22 listopada 2012 - 22:05

Rozumiem, że mam wybrać "Idź do katalogu" i tam wpisać /tmp? Tak zrobiłem i mam tam 6 folderów z czego każdy jest pusty. Mógłbyś pisać jaśniej, bo nigdzie nie mogę się doszukać jak to zrobić.

#6 NoneZ

NoneZ
  • 249 postów
Napisano 23 listopada 2012 - 18:59

uruchom terminal, napisz: cd /tmp ls -l zobaczysz zawartość katalogu /tmp Jeżeli rzeczywiście Twoje zdjęcia wylądowały w /tmp to po restarcie systemu już ich tam nie będzie. Unix (a OSX jest takim systemem) przy każdym uruchomieniu "czyści" zawartość /tmp

#7 maclaren2

maclaren2
  • 36 postów
  • SkądKutno

Napisano 23 listopada 2012 - 21:19

Ok dzięki. Wcześniej już trafiłem do tego katalogu przez szukajkę, ale nie było tych zdjęć więc myślałem, że to nie to czego szukam. Dzięki za pomoc należy się piwko :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych