Otóż przenosiłem sobie pliki z telefonu (za pomocą Android File Transfer) byłem leniwy i żeby ich nie kopiować z folderu postanowiłem przeciągnąć na ikone iPhoto pojawił się pasek kopiowania z dopiskiem, że idą do folderu Temporaryitems. I tym sposobem do "innych" przybyło mi 3Gb plików. Próbowałem znaleźć ten folder poprzez szukajke w Finderze (ustawiłem na pliki systemowe), ale niczego się nie doszukałem. Restart też nie pomógł. Jak je odnaleźć i usunąć? Proszę o w miarę prostą instrukcje.

Pliki przeniesione do Temporary items - problem ze znalezieniem
Rozpoczęty przez
maclaren2
, 22 lis 2012 19:54
6 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 22 listopada 2012 - 19:54
Napisano 22 listopada 2012 - 20:00
Katalog /tmp.
Napisano 22 listopada 2012 - 20:44
Naszukałem się i nie wiem. Najpierw próbowałem przez szukajke, owszem pokazało mi 3 takie katalogi, ale nie było w nich moich plików potem znalazłem metoda na pokazanie tego ukrytego folderu poprzez tą komendę: chflags nohidden /Users/"username"/TMP. Sam wpisywałem tak: chflags nohidden /Users/Rafal/TMP. Pokazuje się komunikat, że nie ma takiej lokalizacji... To teraz powiedzcie mi jaki trywialny błąd popełniam...
Edit:
Użyłem tym razem komend z tej strony: http://www.tech-reci...ac-os-x-finder/. Owszem pokazało mi wspomniany katalog, ale nie mam do niego dostępu...
Edit:
Użyłem tym razem komend z tej strony: http://www.tech-reci...ac-os-x-finder/. Owszem pokazało mi wspomniany katalog, ale nie mam do niego dostępu...
Napisano 22 listopada 2012 - 21:51
Nie rób czegoś, czego nie rozumiesz. Napisałem jasno, /tmp. Nie /Users/"username"/TMP.
Napisano 22 listopada 2012 - 22:05
Rozumiem, że mam wybrać "Idź do katalogu" i tam wpisać /tmp? Tak zrobiłem i mam tam 6 folderów z czego każdy jest pusty. Mógłbyś pisać jaśniej, bo nigdzie nie mogę się doszukać jak to zrobić.
Napisano 23 listopada 2012 - 18:59
uruchom terminal, napisz:
cd /tmp
ls -l
zobaczysz zawartość katalogu /tmp
Jeżeli rzeczywiście Twoje zdjęcia wylądowały w /tmp to po restarcie systemu już ich tam nie będzie. Unix (a OSX jest takim systemem) przy każdym uruchomieniu "czyści" zawartość /tmp
Napisano 23 listopada 2012 - 21:19
Ok dzięki. Wcześniej już trafiłem do tego katalogu przez szukajkę, ale nie było tych zdjęć więc myślałem, że to nie to czego szukam. Dzięki za pomoc należy się piwko

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych