Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

27" Apple LED Cinema Display czy podłącze urządzenia po HDMI ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 Pietrenka

Pietrenka
  • 113 postów
  • SkądMalbork

Napisano 21 listopada 2012 - 19:54

Witam , czy do tego monitora jest możliwość podłączenia urządzeń po HDMI poprzez jakąś przejściówkę ? Czy można oprócz sprzętu Apple podłączyć inne urządzenia i wykorzystać monitor. Interesuje mnie podłączenie do tego monitora laptopa MacBook Pro oraz tunera satelitarnego z wyjściem HDMI. Cy jest taka przejściówka która pozwoli mi na podłączenie kabla HDMI do monitora żeby uzyskać na nim obraz i dźwięk z tunera sat ?

#2 Pietrenka

Pietrenka
  • 113 postów
  • SkądMalbork

Napisano 25 listopada 2012 - 16:18

Coś widzę że mało tu "kumatych" kolegów , odpowiedź brzmi nie da się - dowiedziałem się z innego źródła . A dlatego się nie da ponieważ Thunderbolt działa tylko jako wejście - wyjście z urządzeniami posiadającymi Thunderbolt. Przejściówki służą tylko jako wyjście sygnału z monitora. Temat więc do zamknięcia.

#3 Michasss8

Michasss8
  • 1 515 postów
  • SkądLeszno

Napisano 25 listopada 2012 - 16:26

Thunderbird?

#4 citanek

citanek
  • 582 postów
  • SkądBełchatów, PL

Napisano 26 listopada 2012 - 01:43

Coś widzę że mało tu "kumatych" kolegów , odpowiedź brzmi nie da się - dowiedziałem się z innego źródła .
A dlatego się nie da ponieważ Thunderbird działa tylko jako wejście - wyjście z urządzeniami posiadającymi Thunderbird.
Przejściówki służą tylko jako wyjście sygnału z monitora.
Temat więc do zamknięcia.

Pomimo, że niegrzeczny z Ciebie chłopiec postaram się pomóc. :)
I nie, że się "nie da", potrzebujesz wyjścia thunderbolt. Co jest w chwili obecniej zupełnie nieopłacalne:
Np. Blackmagic Design: UltraStudio 3D
[EDIT] Trzeba by sprawdzić, czy jest wyjście video po thunderbolt, ale jakiś kosztowny punkt zaczepienia jest.

#5 Pietrenka

Pietrenka
  • 113 postów
  • SkądMalbork

Napisano 27 listopada 2012 - 16:59

Thunderbird?

Tak kolego mój słownik nie znał takiego słowa jak Tunderbot i zamienił na właściwe dla niego czyli Thunderbird, żal mi tylko że nie potrafisz zrozumieć tak oczywistych rzeczy i walisz posty niczemu nie służace na forum

Mało tego w opisie w swojej stopce masz cytuję :"Często piszę z telefonu, więc przepraszam za ewentualne błędy."
Troszkę pokory kolego :)

@citanek
mi chodzi o to że mam np tuner satelitarny , PS3 i inne urządzenia które posiadają wyjście VIDEO po HDMI i chciałem puścić je po kablu HDMI i jakąś przejściówką do gniazda Thunderbolt ......już teraz wiem że jest to niemożliwe wiec nie ma tematu

#6 Michasss8

Michasss8
  • 1 515 postów
  • SkądLeszno

Napisano 27 listopada 2012 - 18:20

Tunderbot? Na prawdę? Każesz mi pokory okazać, a sam po raz enty robisz błąd? Pozdrawiam

#7 Pietrenka

Pietrenka
  • 113 postów
  • SkądMalbork

Napisano 02 grudnia 2012 - 21:44

A jednak się da :) Potrzebny jest : Konwerter i skaler Atlona HDMI do Mini DisplayPort. Model: AT-DP300 Kupić można na allegro cena 360 zł
Dane urządzenia :

współpracuje z Apple 24"LED, Apple 27"LED i Apple iMac 27"

AT-DP300 jest stworzony do gier video (opóźnienie śladowe - poniżej 2ms)

HDCP1.1 and DisplayPort 1.1a

wsparcie rozdzielczości wejścia do 1080p

wsparcie rozdzielczości wyjścia do 1920x1200

1. Apple 24" (1920x1200)
2. Apple 27" LED (720p)
3. Apple 27" iMac (720p)

Wsparcie konwersji 50/60Hz frame rate  z 60Hz na wyjściu (działa w EU z HDMI)

wsparcie 3-D motion video adaptive

wsparcie 3-D de-interlacing

regulacja obrazu (hue, saturation, sharpness i aspect ratio)

Audio przelotka przez HDMI do Mini DisplayPort jak również  oddzielny port audio 1/8" dla słuchawek

kompaktowe rozmiary i elegancki wygląd

#8 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 02 grudnia 2012 - 22:42

Tylko czy warto robić sobie koszty jak można kupić normalny monitor i się nie męczyć?
Po za tym przepłacisz a niedługo na wzór imaców wyjdzie nowy model z nowymi matrycami bez szyby. (mam nadzieje że kurz nie będzie miał gdzie się zbierać)

Sprawdź Della U2711 np. tu Monitor DELL U2711 27" WQHD Gwarancja + F-VAT (2816682323) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. i dokup mu porządny kabel mini display port. ;-) Monitor DELL U2711 27" WQHD Gwarancja + F-VAT (2816682323) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Wolał bym mieć podpięte dwa takie monitory niż jeden thunderbolt display w tej samej kwocie.
Dołączona grafika

#9 Normasz

Normasz
  • 1 postów

Napisano 06 maja 2013 - 21:29

Witam, Jestem nowicjuszem, więc bardzo proszę o wyrozumiałość. Posiadam MacBook Air 13. Chcę do niego dokupić monitor. Czy możecie mi polecić coś godnego uwagi? Nie musi mieć aż 27 cali (do pracy w zupełności wystarcza mi 23-24 cale; obróbka zdjęć, dużo dość szczegółowych wykresów). Ewentualność wykorzystania monitora do gier - drugorzędna. Czy powinien to być też Apple? Czy też może być innej firmy (tańszy...)? Na co powinienem zwrócić uwagę? Czy są jakieś monitory szczególnie dobrze współpracujące z macami?

#10 Iro

Iro
  • 6 955 postów

Napisano 07 maja 2013 - 06:41

Większość firmowych monitorów dobrze współpracuje z makami.
Na twoim miejscu darowałbym sobie monitor od Apple, bo nie jest wart swojej ceny. Jest tylko ładny. Ma też sporo wad. Np podkręcone, nienaturalne kolory, szyba, wejście tylko na jedno urządzenie, niewspółmiernie drogi serwis pogwarancyjny.
Jeśli potrzebujesz 27", to poniżej masz linka do tematu.
http://myapple.pl/ur...-display-7.html
Jeśli nie potrzebujesz 27", polecam np HP Pavilion 23xi. Do macbooka podepniesz przez przejściówkę mDP-DVI, a oprócz tego dodatkowo masz 2 wejścia (HDMI, VGA)

#11 mr-hammond

mr-hammond
  • 479 postów

Napisano 07 maja 2013 - 07:37

Daruj Apple. Miałem 27 cali i nagle komputer zaczął przygasać. Matryce nie są warte tych pieniędzy. Co jeśli po 2 latach zacznie ci się psuć? Iphone 4s wymieniałem 3 razy. Macbook pro też ma problem z matrycą. Jakość Apple spada. Ja już nigdy nie kupię monitora Apple, a z iMaca zostałem wyleczony.

#12 sancruz3

sancruz3
  • 2 436 postów

Napisano 07 maja 2013 - 10:07

Mozesz kupic Dela u2410 gdzie masz rozdzielczosc 16:10 lub nowy model 27 calowy z rozdzielczoscia taka sama jak ATD a swieci znacznie lepiej i masz 2 wersje do wyboru z nastawami na normalne uzytkowanie i drozszy model do grafiki. Dell UltraSharp U2713HM - tanszy Dell UltraSharp U2713H - drozszy Ale skoro upierasz sie przy zachowanie ACD to baw sie dalej moze sie uda. ja mam pod Retine podpietego della U2410 po zwyklym kablu Mini DP na DP i wszystko smiga super

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych