Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad: otwieranie PDF w Safari

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 BROW

BROW
  • 3 postów

Napisano 20 listopada 2012 - 12:41

Please Help, bo nie wiem co się dzieje :confused:
Przegladnałem w.google'a, ale widać kiepski jestem, bo nie znalazłem ;(
W poleconym na Forum topicu także nie znalazłem odpowiedzi ([url]http://myapple.pl/internet-i-sieci/103068-safari-nie-otwiera-plikow-pdf.html[/url])

Kupiłem sobie niedawno ipada (4gen), safari to dla mnie nowość, ale przegryzam się.
Dostałem maila z załącznikiem PDF ale nie mogę go otworzyć. Dla pewnosci zainstalowałem Acrobat Readera, ale tak jak piszcie nie raz na forum, nic nie pomogło - czyli to nie to :/
Objawy. Widzę załącznik PDF - po kliknięciu w niego wracam do skrzynki odbiorczej.
Przytrzymanie palucha na załączniku otwiera menu, gdzie nie mam opcji "otwórz załącznik".
Otwarcie w nowej karcie otwiera skrzynkę odbiorczą.

Pomóżcie PLS żółtodziobowi.

BTW - może od razu druga pomoc.
Jak w ipad dostać się się do jakichś ustawień przeglądarki Safari (blokowanie pop-up, inne)?

Dzięki

#2 Geble

Geble

• 1 183 postów

Napisano 20 listopada 2012 - 12:49

Znawca ze mnie żaden bo Ipada mam od wczoraj aczkolwiek zanim kupiłem to poczytałem trochę i z tego co wiem przeglądarka Safari nie pozwala użytkownikowi na pobieranie plików. Wiadomo, żeby otworzyć załącznik też należy go na początku pobrać.

Spróbuj pobrać jakiś downloader i potem z poziomu Ipada uruchomić PDF.
https://itunes.apple...d383846063?mt=8

Co do ustawień Safari. Ustawienia z menu głównego i po lewej wyszukaj Safari, tam znajdziesz ustawienia przeglądarki.

#3 BROW

BROW
  • 3 postów

Napisano 20 listopada 2012 - 13:22

Znawca ze mnie żaden bo Ipada mam od wczoraj aczkolwiek zanim kupiłem to poczytałem trochę i z tego co wiem przeglądarka Safari nie pozwala użytkownikowi na pobieranie plików. Wiadomo, żeby otworzyć załącznik też należy go na początku pobrać.

Spróbuj pobrać jakiś downloader i potem z poziomu Ipada uruchomić PDF.
[url]https://itunes.apple.com/us/app/downloads-lite-for-ipad-download/id383846063?mt=8[/url]

To ja chyba jestem jeszcze bardziej zielony ;/
Bo problem to właśnie choćby JAK POBRAĆ?
Ani kliknięcie, ani przytrzymywanie nie pomaga???

#4 robgrab

robgrab
  • 1 384 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 listopada 2012 - 13:35

A czemu nie obsługujesz poczty normalnie przez klienta poczty tylko przez www?

#5 Geble

Geble

• 1 183 postów

Napisano 20 listopada 2012 - 13:36

Mobilna wersja przeglądarki Safari dostępna na systemy iOS pozbawiona jest funkcji pobierania danych. Gdy chcemy traktować nasz telefon lub tablet bardziej jak stacjonarny komputer czy laptop to może być to duży problem.

Apple co prawda jakiś czas temu poszło po rozum do głowy i pozwoliło deweloperom tworzyć aplikacje umożliwiające pobieranie plików na systemie iOS. Wiele tego typu programów znajdziemy w sklepie App Store, jednak są to tak naprawdę alternatywne przeglądarki WWW z funkcją zapisywania danych.

To wiele wyjaśnia. Pobierz downloader i spróbuj, powinno pomóc.

#6 asek

asek
  • 25 postów

Napisano 20 listopada 2012 - 13:44

czego kolega nie może pobrać? programu?? najlepiej otworzyć link na iPadzie

#7 BROW

BROW
  • 3 postów

Napisano 20 listopada 2012 - 17:21

@robgrab - a jakoś tak mi wygodnie, bo całość służbówki i tak mam na lapku. Ale rozważe, thx @geble - fcuk, No comments. Dzięki, już łapie ;( @asek - jak powyżej: załączonego PDFka THX all :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych