Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Nie dochodzą smsy z Inteligo

• Please log in to reply
32 replies to this topic

#1 GreaTskY

GreaTskY
  • 3303 posts
  • Skądtowni?

Posted 07 September 2007 - 15:24

Zauważyłem taki problem że od kiedy mam iPhone to nie dochodzą do mnie smsy z Inteligo ze stanem konta jak wpłacam lub wypłacam pieniądze, na początku myślałem że to wina Inteligo lecz zadzwoniłem, dostałem zgłoszenie, dziś do mnie zadzwonił konsultant i powiedział że od Nich jest wszystko dobrze a wina może być po stronie operatora, no ok. Dzwonie do Orange i mówię to samo a Pani do mnie żebym wpisał numer centrum smsowego (ale w telefonie nie ma takiej opcje żeby to wpisać) dostałem zgłoszenie i ktoś ma zadzwonić za kilka dni. Ma ktoś z Was taki problem?? może faktycznie problem polega że nie ma wpisanego tego numeru centrum smsowego hmmm

#2 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Posted 07 September 2007 - 16:53

Kolejny problem. iPhone nie działa z kartą (ERA - Abonament) w okolicach Wrocławia - Nie można odbierać połączeń (Jedyna różnica ww stosunku do innych miast jest taka że Era np. w Warszawie nadaje w czest. GSM 900 a we Wrocławiu (info z ERY) na GSM850 (a żeby było ciekawiej to Tak Tak działa ok) Sprawdzone na dwóch iPhonach :)

#3 kalakamil

kalakamil
  • 82 posts

Posted 10 September 2007 - 08:15

Kolejny problem.

iPhone nie działa z kartą (ERA - Abonament) w okolicach Wrocławia - Nie można odbierać połączeń (Jedyna różnica ww stosunku do innych miast jest taka że Era np. w Warszawie nadaje w czest. GSM 900 a we Wrocławiu (info z ERY) na GSM850 (a żeby było ciekawiej to Tak Tak działa ok)

Sprawdzone na dwóch iPhonach :)

Cos tu sie nie zgadza pasmo 850/1900 to pasmo dla umts edge i hdspa wiec chyba nie to jest problemem .

#4 Kazek-ff49ee234d

Kazek-ff49ee234d
  • 527 posts

Posted 10 September 2007 - 19:49

wlasnie sam sie przekonalem ze nie dochodza smsy z konta inteligo z podwierdzeniem wplaty/wyplaty pieniedzy ;/ jak sie z tym uporac?? np dzisiaj mialem dwie wplaty na konot . czekam i czekam i nic. wieczorem wchodze na konto a tam kasa jest. oplata 5 zloty miesiecznie za to zeby smsy mi przychodzily a tu lipa. ale zauwazylem dziwny objaw w moim iphone w dzisiejszym dniu dwa razy sie zaswiecil sam z siebie, mysle ze jskis sygnal albo sms. patrez ale nic nie ma ??? i to mogly byc te dwa smsy z intelgo! niewidoczne hehehe

#5 PavelM

PavelM
  • 1535 posts
  • SkądKraków

Posted 10 September 2007 - 20:03

wlasnie sam sie przekonalem ze nie dochodza smsy z konta inteligo z podwierdzeniem wplaty/wyplaty pieniedzy ;/ jak sie z tym uporac??
np dzisiaj mialem dwie wplaty na konot . czekam i czekam i nic. wieczorem wchodze na konto a tam kasa jest. oplata 5 zloty miesiecznie za to zeby smsy mi przychodzily a tu lipa. ale zauwazylem dziwny objaw w moim iphone w dzisiejszym dniu dwa razy sie zaswiecil sam z siebie, mysle ze jskis sygnal albo sms. patrez ale nic nie ma ??? i to mogly byc te dwa smsy z intelgo! niewidoczne hehehe

Reklamuj iPhona! :-)

#6 GreaTskY

GreaTskY
  • 3303 posts
  • Skądtowni?

Posted 10 September 2007 - 21:56

Kazek Ci z Inteligo mówią że to wina operatora bo zgłaszałem problem, lecz twierdzą że u nich dobrze ;) u operatora powiedzieli że muszę wpisać numer centrum smsowego ale w iPhonie nie ma takiej możliwości wprowadzenia a że nie mają tego telefonu to nie mają możliwości sprawdzić przyczyny he. A smsy nie dochodzą odkąd mam iPhone he jest do dość irytujący problem bo często robię przelewy oraz je otrzymuje heh

#7 zencooler

zencooler
  • 35 posts

Posted 11 September 2007 - 08:58

Kazek Ci z Inteligo mówią że to wina operatora bo zgłaszałem problem, lecz twierdzą że u nich dobrze ;) u operatora powiedzieli że muszę wpisać numer centrum smsowego ale w iPhonie nie ma takiej możliwości wprowadzenia a że nie mają tego telefonu to nie mają możliwości sprawdzić przyczyny he. A smsy nie dochodzą odkąd mam iPhone he jest do dość irytujący problem bo często robię przelewy oraz je otrzymuje heh

To też nie do końca. Numer centrum SMSowego iPhone czyta z karty SIM. I jeśli masz tam wpisany ten numer to nie powinno być to przyczyną...

#8 loopez

loopez
  • 250 posts

Posted 13 September 2007 - 23:31

ja nie dostalem z citibanku

od ludzi dochodza :)

---- Dodano 14-09-2007 o godzinie 10:02 ----
update: nie dochodza tez smsy od operatora (forward z konta orange.pl oraz spam z cyklu "wygraj lopate - wyslij sms o tresci lopata na numer xxxx")

#9 clr

clr
  • 1326 posts

Posted 14 September 2007 - 16:57

a jak dodacie numer do kontaktow to tez tak jest?

#10 iSzym

iSzym
  • 1244 posts
  • SkądRadom / New York

Posted 14 September 2007 - 18:39

nie dochodza tez smsy od operatora (forward z konta orange.pl oraz spam z cyklu "wygraj lopate - wyslij sms o tresci lopata na numer xxxx")

martwi Cię to? :)

Ja próbuję zrobić wszystko, żeby tego spamu nie otrzymywać :D

..bez skutku

#11 GreaTskY

GreaTskY
  • 3303 posts
  • Skądtowni?

Posted 14 September 2007 - 21:55

Akurat te smsy od Orange to dobrze że nie przychodzą, martwi mnie że i też te z inteligo ;/ chodź są dla mnie ważne bo wiem kiedy mi pieniądze przyszły a tak to muszę sprawdzać co jakiś czas.

#12 loopez

loopez
  • 250 posts

Posted 15 September 2007 - 17:34

martwi Cię to? :)

Ja próbuję zrobić wszystko, żeby tego spamu nie otrzymywać :D

..bez skutku

Martwi mnie fakt ze ni dostalem smsa w piatek o tresci "Wplata:pensja" z citibanku

Spam to pikus,ale jest strach ze cos waznego nie doszlo

#13 białko

białko
  • 240 posts

Posted 06 October 2007 - 08:35

temat trochę podupadł więc zapytam raz jeszcze: nie ma sposobu na to żeby otrzymywać smsy z inteligo? prawdę mówiąc strasznie to irytujące :-/

#14 AxelVax

AxelVax
  • 354 posts

Posted 06 October 2007 - 15:39

uffff z mbanku docieraja wczoraj mi kumpel narobil strachu twierdzac, ze do mnei cos pisal szczesliwie okazalo sie, ze nie wyslalo mu sie ;)

#15 clr

clr
  • 1326 posts

Posted 06 October 2007 - 16:13

a jak z bz wbk? korzysta ktos z konta internetowego + iphone?

#16 AxelVax

AxelVax
  • 354 posts

Posted 06 October 2007 - 18:22

swoją drogą zastanawiałem się, czy możnaby ustawić pomijanie textu, który dodają bramki... ot Orange...

#17 rattkin

rattkin
  • 112 posts

Posted 08 October 2007 - 16:24

Do mnie tez nie dochodzą z WBKu... to powazny problem.

#18 clr

clr
  • 1326 posts

Posted 08 October 2007 - 16:35

jak to tez ? ja nie mowilem ze mi nie dochodza...nie mam iphona wogole :P

#19 rattkin

rattkin
  • 112 posts

Posted 08 October 2007 - 19:25

Kolega ma duże ego, widze. Jak nie mamy nic ciekawego do powiedzenia w temacie, to siedzimy cicho, kultura wymaga. Odpisywałem do OP. Wkładałem kartę sim do starego telefonu żeby sprawdzić ustawienia SMS center. Mam wpisany i aktywowany numer Orange, czyli : +48 501 200 777. Na stary telefon smsy z bramek (orangeonline, banki, itd) dochodzą, na iPhone'a nie. Nie jestem przekonany czy to sprawa SIM, bo ten numer jednak tam jest - może iPhone z niego nie korzysta. Dzwoniłem też na *5005*7672*+48501200777* co jest odpowiednikiem terminalowego AT+SMSC=+48501200777, potwierdził, zapisał - ale smsy wciąz nie dochodzą.

#20 białko

białko
  • 240 posts

Posted 08 October 2007 - 19:42

ogólnie wniosek z tego, że nie dochodzi nic co jest wysylane z sieci operatora? przynajmniej ja mam takie wrażenia, do czasu przesiadki na iPhone przy wyjazdach za granicę zawsze przychodziły smsy o cenach połączeń w danym kraju i inne takie informacje, niestety na iPhone to nie działa, szkoda....

#21 interpol_girl

interpol_girl
  • 589 posts
  • SkądWarszawa, PL // USA

Posted 08 October 2007 - 19:55

ogólnie wniosek z tego, że nie dochodzi nic co jest wysylane z sieci operatora?

IPhone nie lubi smsow, gdzie zamiast numeru nadawcy jest nazwa, czyli niestety nic wyslane jako "Orange" czy "Inteligo" nie dochodzi.

#22 rattkin

rattkin
  • 112 posts

Posted 10 October 2007 - 12:27

Rzeczywiście, na to wygląda. Czytałem trochę na hackintoshu i na forach appla i nawet telefony z 1.1.1 mają ten sam kłopot. Jest to niedopatrzenie albo jakaś decyzja programistyczna. Pozostaje miec nadzieję, ze jak iphone wejdzie do europy, to takie zgłoszenia się nasilą i zostanie to poprawione w nowym firmware, który znów jakoś zostanie zhackowany (albo może już wejdzie do polski do tego czasu). W hackowanie jakoś coraz mniej wierzę, bo ostatnio na #iphone-dev to oni się tylko żrą zamiast robić to co mieli robić. Od jailbreaka 1.1.1 do gotowego rozwiązania z hackowanego 1.0.2 na hackowany 1.1.1 jeszcze daleko. Jest to pierwsza wada iPhone'a, którą zaliczyłbym do krytycznych i naprawdę istotnych.

#23 tomek_cs2

tomek_cs2
  • 3 posts

Posted 11 October 2007 - 12:03

Odnosnie Bzwbk to smsy nie dochodzą.
zastanawiam się czy wklepać do ksiazki adresowej numer Bzwbk? tylko jaki numer ma sms z bzwbk?

---- Dodano 11-10-2007 o godzinie 13:20 ----
sprawdzalem numer BZWBK24 i za kazdym razem jeston generowany:/ jest to ciag 26 cyfr. z kazdym smsem jest to nowy numer (są to nowe cyfry)

#24 rattkin

rattkin
  • 112 posts

Posted 11 October 2007 - 13:12

SMS od wbku przychodzi od nadawcy "BZWBK", nie ma tam żadnego numeru. Skąd wziąłeś numer? Ponieważ w książce adresowej nie możesz wpisać (w iPhone) tekstu, wiec nie umieścisz tego nadawcy. W sumie przyszedł mi pomysł do głowy, że mozna spróbować wpisać to w Outlooku i zsynchronizować, tylko jest ryzyko ze sie Adressbook zwiesi :) Sprawdzę to w wolnej chwili.

#25 knodr

knodr
  • 529 posts
  • SkądPoznań

Posted 22 October 2007 - 09:09

bez sens totalny.. to teraz q.... latac na poczte trzeba ..

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users