Mac mini - hdmi brak dźwięku
Started by
shaper
, 18 Nov 2012 22:31
10 replies to this topic
Posted 18 November 2012 - 22:31
Witam!
Mam mały problem z moim maciem mini i5 2.3Ghz z intelem hd 3000. Po podłączeniu kablem hdmi bez żadnych przejciówek do telewizora lcd nie mam głosu na tv. Po wejściu w preferences>sounds jest widoczne wyjście dźwięku na headphones i samsung hdmi. Po kliknięciu na samsung hdmi zaznaczenie przeskakuje ponownie na headphones. Próbowałem podłączać kabel przy włączonym tv i wyłączonym i dalej jest to samo
. Kabel na pewno jest sprawny, gdyż na pc dźwięk działa bez problemu. Próbowałem przez audio midi setup i niestety dalej to nie działa. System instalowany na czysto mountain lion. Pomoże ktoś?

Posted 18 November 2012 - 23:13
Odłączenie słuchawek nie pomaga?
- - - Połączono posty - - -
http://support.apple.com/kb/TS4113
The OS X Lion (10.7.2) software update adds this change to mimic the mutually exclusive speaker behavior of iMac and Apple display products that use Mini DisplayPort or Thunderbolt.
- - - Połączono posty - - -
http://support.apple.com/kb/TS4113
The OS X Lion (10.7.2) software update adds this change to mimic the mutually exclusive speaker behavior of iMac and Apple display products that use Mini DisplayPort or Thunderbolt.
Posted 18 November 2012 - 23:50
Próbowałem już tego triku. Po odłączeniu kabla zaczyna grać wbudowany głośniczek.
Posted 20 November 2012 - 18:44
Znajdę trochę czasu to będę walczył z tym dźwiękiem. Odnośnie tego mam jedno pytanie: czy kabel hdmi można wpinać do komputera gdy jest uruchomiony czy lepiej go wylączać?
Posted 20 November 2012 - 18:55
Można. Jeszcze nigdy nie wyłączałem komputera do odpięcia kabla.
Posted 24 November 2012 - 02:46
Dzisiaj przysiadłem z miniaczem i moim tv. Problem znowu się pojawił jak wyżej ale o dziwo tym razem pomogła sztuczka z odłączeniem głośników podpiętych do komputera

Posted 24 November 2012 - 08:41
Jak cokolwiek jest podłączone do gniazda słuchawek, to nie ma dźwięku przez hdmi, bo gniazdo słuchawkowe ma pierwszeństwo zawsze.
Posted 24 November 2012 - 15:12
Tak, ale wcześniej po odłączeniu kabla dalej nie mogłem w ustawieniach przełączyć na hdmi i grał tylko wbudowany głośniczek.
Posted 16 September 2013 - 20:58
Witam, proszę o wznowienie wątku. Mac mini Late 2012 po ostatniej aktualizacji do 10.8.5 ma ciągły problem z dźwiękiem po hdmi. Po uśpieniu i wybudzeniu maca znika dźwięk po hdmi, pomaga jedynie restart i tak do następnego uśpienia. Wcześniej wszystko działało normalnie. Dźwięk puszczany przez głośnik wewnętrzny działa, z TV też wszystko ok. Jakiś sposób na rozwiązanie tego problemu?
Posted 30 December 2013 - 19:02
U mnie pomoglo sprawdzenie tasiemki przeczyszczenie bebechow i smiga dalej
Posted 31 December 2013 - 00:47
Mialem ten problem, w ustawieniach systemu klikasz na dźwięk i klikasz na hdmi.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users