Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Problem z otwieraniem stron na onet i odświeżanie zakładek (chrome, safari)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
Brak odpowiedzi do tego tematu

#1 loop_digga

loop_digga
  • 83 postów

Napisano 18 listopada 2012 - 12:00

Witam,

Korzystam do przeglądania stron głównie z Chrome na ipada, strony oglądam w wersji desktop i na onecie od jakiegoś czasu część linków nie działa. Dostaje ekran, że strona jest niedostępna. Nie zauważyłem żadnego klucza, czy link zadziała lub nie. W mniejszym stopniu, ale też, problem występuje na Safari.
Np. Artykuł o Joaquinie Phoenixie wszedłem z głównej i pierwsza strona działa przełączam na 2 i kupa: http://film.onet.pl/...,wiadomosc.html , co ciekawe, gdy teraz cofam by zobaczyć pierwszą i ta nie działa. Po wklejeniu linka do safari też się nic nie wczytuje. Irytująca sprawa, pewnej coś onet ma zrąbane, ale ściągnąłem operę na próbę i wszystko chodzi ok. Safari i Chrome nie działają.

Update: odświeżam tą 1szą stronę, która przed chwilą nie działała (http://film.onet.pl/...,wiadomosc.html) i już jest ok na safafi i chrome, ale już druga strona działa tylko na safari. Czyli już kompletnie zgłupiałem o co chodzi.
Update2: mam vectre zarówno w warszawie jak i w domu rodzinnym, i problem był w obu miejscach, teraz przełączyłem na net aero i wszystko jest ok. Czyli chyba vectra coś pierniczy, macie pomysł co to może być?

Druga sprawa, to czy da się zablokować jakoś auto odświeżanie stron po wejściu na zakładki? (chodzi o Chrome, ale z tego co pamiętam na safari jest podobnie, ale rzadko używam, więc mogę się mylić) Albo czy ktoś jest w stanie racjonalnie wyjaśnić czemu to ma niby służyć? :) O ile net jest szybki to nie jest to aż tak problematyczne ale nie zawsze szybki mam pod ręką wtedy to irytuje. Poza tym potrafi mi odświeżyć na wpół wypełniony formularz np. gdy coś sprawdzę w międzyzasie w innych zakładkach.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych