Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Problem z aktualizacją do Ios 6.0.1

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 colaa3

colaa3
  • 15 postów

Napisano 17 listopada 2012 - 20:34

Witam Wszystkich Mam kilka pytań dotyczących aktualizacji Iphona 4 do 6.01 Kupiłem ponad rok temu Iphona 4 z dość nowym softem jak na tamten czas 4.3.3.. Iphone posiadał (jak powiedział ostatni właściciel) simlocka i funkcjonował z kartą Geve way.. tak też funkcjonował do dzisiaj... Kiedy sprawdzając po przez Imei okazało się że Iphone nie miał simlocka.. Takie przynajmniej infformacje uzyskiwałem na portalach które to sprawdzają... Żeby sprawdzić czy to fakt postanowiłem zrobić restore softu 4.3.3 z pomocą programu sn0wbreeze-v2.9.7, Wcześniej oczywiście sciągnąłem pliki z cyndi po przez program tinyumbrella-6.01.01.... Wgrałem przygotowany soft i Ip zaczął trybić bez karty geve way.. Tymsamym sposobem wgrałem soft 5.01 jednak gry próbuje tymsamym patentem wgrać 6.01 przy wczytywaniu pliku shsh wyskakuje jakiś komunikat którego końca nie widać.. I kiedy tzw. "gotuje" soft przy samym końcu procesu wyskakuje błąd....Problem pojawia się na wielu komputerach.. Moje pytania: 1 Czy wiedząc że mój IP nie ma simlocka jest sens bawić się w to całe aktualizowanie bez podnoszenia bb który mam 04.10.01? Czy może nie pierdziuląc się powinienem podłączyć Ip do Itunes i aktualizować jak cywilizowany człowiek do 6.01? 2. Jeżeli nie, to co robię źle w aktualizacji w wyżej wymieniony sposób.. Robię dokładnie tak samo jak z poprzednimi softami.. Jestem laikiem w temacie więc jeżeli coś opisałem w dziwny sposób to proszę o wyrozumiałość... Za podpowiedź będe bardzo wdzięczny.. Pozdrawiam

#2 David1554

David1554
  • 337 postów
  • SkądToruń, Poland

Napisano 17 listopada 2012 - 20:39

Jeżeli nie ma simlocka to po co się męczyć? Użyj iTunes'a i po kłopocie ;)

#3 colaa3

colaa3
  • 15 postów

Napisano 17 listopada 2012 - 20:52

Czyli, rozumiem że utrzymywanie bb w moim Ip bez simlocka jest bezsensu.. I aktualizować z Itunes.. jeszcze ktoś mógłby to potwierdzić..?? :)))

#4 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 17 listopada 2012 - 21:21

Tak. Kombinowanie z utrzymywaniem BB w telefonie bez blokady nie ma sensu :-)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych