Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

XBMC 12.0 “Frodo” Beta 1

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
31 odpowiedzi w tym temacie

#1 GAMA007

GAMA007
  • 1 394 postów

Napisano 15 listopada 2012 - 17:31

Witam,

Postanowilem zalozyc ten temat dla tych osob ktore beda wgrywac nowa wersje XBMC FRODO

Pytania & sugestie jak zawsze mile widziane:)

XBMC

frodo-beta-1

[ATTACH=CONFIG]12279[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]12277[/ATTACH]

c.d.n.

Pozdrawiam

GAMA007

#2 Suprboar

Suprboar
  • 21 postów

Napisano 23 listopada 2012 - 22:33

Ja mam pytania: dotyczące tej wersji XBMC i szeroko pojętej wydajności w odtwarzaniu ATV2. Po pierwsze słyszałem, iż ta wersja XBMC 12 (frodo) posiada slinik obśługujący HD Audio, czy na ATV 2 to zadziała odtworzy taką ścieżkę przy 1080p? Drugie pytanie jakie są granice wydajności ATV2 przy odtwarzaniu filmów HD lub 1080p o wysokich bitrate'ach? Czy ATV 2 wypuszcza w ogóle dźwięk 5.1 lub więcej po HDMI ? Jak prezentuje się sama kultura pracy XBMC Eden czy Frodo na ATV2, chodzi o płynność i szybkość pracy? Moje pytania wynikają z tego iż planuję wymienić mojego poczciwego Boxee Boxa, szukam czegoś z pełną obsługą XBMC lub innym świetnym Jukeboxem a nie chcę HTPC czy MacMini. I trafiłem jakiś czas temu na to że ATV może mieć zainstalowanego XBMC, dlatego zacząłem mu się przyglądać. Interesowałem się ATV3 ale chyba nie zapowiada się w jego przypadku na JB... więc zostaje starszy ATV2... Tylko zastanawiam się czy wydajnościowo ATV2 z XBMC w ogóle zbliża się do mojego Boxee Boxa .?.

#3 rbej

rbej
  • 596 postów
  • SkądTrójmiasto

Napisano 24 listopada 2012 - 08:04

Zapomnij o pełnowartościowym Xbmc na ATV. Nawet nie odtworzy filmu 1080p w natywnej rozdzielczości, tylko skaluje do 720p. O ścieżkach HD Audio też zapomnij.

#4 Suprboar

Suprboar
  • 21 postów

Napisano 24 listopada 2012 - 08:29

No to mogę dać sobie spokój... :)

#5 raVonline

raVonline
  • 33 postów
  • SkądKraków

Napisano 20 grudnia 2012 - 16:50

Hej, jak najbezpieczniej zaktualizować xbmc 11 do wersji 12 ? i czy ktoś rozgryzał już obsługe Live TV oraz nagrywania PVR?

#6 Maxavelli

Maxavelli
  • 1 040 postów

Napisano 22 grudnia 2012 - 17:11

Podmienilem Edena na Frodo i niestety ma problem ze zmiana wyjsc audio via AirPlay - jesli odpale wczesniej AirPlay i dopiero potem wlacze (tak robilem do tej pory by sterowac wyjsciem) to dzwiek nadal jest odtwarzany przez to, ktore ustawione bylo jako ostatnie w opcjach - musze zawedrowac do ustawien, zmienic i dopiero odtworzyc film.

#7 elita

elita

• 3 034 postów
  • SkądKalisz, PL

Napisano 04 stycznia 2013 - 13:01

A jak z wydajnością ATV3? Szukam jakiegoś rozwiązania zamiast obecnego dvd+dysk dać netplayer, chcę zostawić amplituner+nrecorder+brd+jakiś net player na xbmc i się waham czy wejść w ATV3 czy lepiej jakieś barebone w podobnej cenie. Za atv3 przemawia kompaktowość i dołączenie do posiadanego ekosystemu apple, pilot na gotowo. Za to w barebone mam więcej możliwości (vga - może się przydać w 'terenie', dysk w środku, lepsze parametry). Pisząc barebone mam na myśli jakiegoś foxconna nettop nt-XXXX. Ładować się w ATV?

#8 Maxavelli

Maxavelli
  • 1 040 postów

Napisano 04 stycznia 2013 - 13:42

Mamy Frodo RC1. Jest gorzej niz bylo - po niecalej godzinie dzwiek sie urywa a film zaczyna byc odtwarzany z predkoscia 1 fps. Musze wylaczyc odtwarzanie i wlaczyc je ponownie.

#9 YABBA235

YABBA235
  • 476 postów

Napisano 07 stycznia 2013 - 20:57

Mamy Frodo RC1. Jest gorzej niz bylo - po niecalej godzinie dzwiek sie urywa a film zaczyna byc odtwarzany z predkoscia 1 fps. Musze wylaczyc odtwarzanie i wlaczyc je ponownie.

Potwierdzam ten sam bug na RC3 - po ok 45 min film się trwie :)
Zapomniałem dodać: wersja xbmc pod os x, nie ios ale to ciekawe różne platformy ten sam bug ???

#10 qtylovsky

qtylovsky
  • 823 postów
  • Skądwołomin

Napisano 08 stycznia 2013 - 12:07

A jak z wydajnością ATV3?
Szukam jakiegoś rozwiązania zamiast obecnego dvd+dysk dać netplayer, chcę zostawić amplituner+nrecorder+brd+jakiś net player na xbmc i się waham czy wejść w ATV3 czy lepiej jakieś barebone w podobnej cenie. Za atv3 przemawia kompaktowość i dołączenie do posiadanego ekosystemu apple, pilot na gotowo. Za to w barebone mam więcej możliwości (vga - może się przydać w 'terenie', dysk w środku, lepsze parametry). Pisząc barebone mam na myśli jakiegoś foxconna nettop nt-XXXX. Ładować się w ATV?

Na ATV 3 nie zaistalujesz XBMC... Jak ATV3 to tylko to co oferyje fabryka, tzna nie zrobisz Jailbreak...

#11 michak80

michak80
  • 430 postów
  • SkądKijów ( Ukraina )

Napisano 08 stycznia 2013 - 12:25

a jest jakaś alternatywa dla ATV? Tak żeby bez problemow działał XBMC i WeebTV.

#12 soil

soil
  • 100 postów
  • SkądBielsko-Biała, Poland

Napisano 08 stycznia 2013 - 12:38

a jest jakaś alternatywa dla ATV? Tak żeby bez problemow działał XBMC i WeebTV.

Raspberry Pi

#13 Maxavelli

Maxavelli
  • 1 040 postów

Napisano 08 stycznia 2013 - 13:46

Potwierdzam ten sam bug na RC3 - po ok 45 min film się trwie :)
Zapomniałem dodać: wersja xbmc pod os x, nie ios ale to ciekawe różne platformy ten sam bug ???

Nie popatrzylem na dzial - w sumie caly czas pisze o wersji pod OS X, przepraszam za nieporozumienie.

#14 elita

elita

• 3 034 postów
  • SkądKalisz, PL

Napisano 09 stycznia 2013 - 21:00

Na ATV 3 nie zaistalujesz XBMC... Jak ATV3 to tylko to co oferyje fabryka, tzna nie zrobisz Jailbreak...

Aaa, to patrz nie zwróciłem uwagi na ten drobny szczegół :)
Właśnie postawiłem sobie xbmc na foxcon nt410 (atom+intel n10+spdif) i to mi chyba wystarczy, pewnie nie jest tak małe, ale przynajmniej normalny hdd w środku, a nie na kablu. W konfiguracji pakietowej z debiana testing - i bardzo ładnie śmiga. nettop mam firmowy i pewnie docelowo sobie kupię na dom podobny, ale ion+hdmi+dvi-a abym miał dostęp na wyjściu na więcej medii - to w takim netplayerku ważne.

- - - Połączono posty - - -

Raspberry Pi

Masz wdrożone? Bo jak przeglądam wiki xbmc to nie wszystko jeszcze jest działające. Jak płynność interface/wideo? To dość słabe cpu + wystarczająco silne gpu - ale całość jako mediaplayer może być nieprzyszłościowa. Mały atomik potrafi sporo więcej a gotowe pudełko nie jest sporo droższe. W RPI kupujesz w sumie płytkę - a zasilanie/obudowa? Fakt, to może leżeć luzem za amplitunerem :) ale nie o to chodzi.

#15 GAMA007

GAMA007
  • 1 394 postów

Napisano 29 stycznia 2013 - 17:53

Witam,

Current Stable Release: 12.0 “Frodo”

LINK

Pozdrawiam

GAMA007

#16 elita

elita

• 3 034 postów
  • SkądKalisz, PL

Napisano 01 lutego 2013 - 20:09

Hmm, podniosłem do Frodo (x86, debian) i mam problem z zamykaniem systemu z menu/pilota. Czy dam zakończ, czy zamknij system, to się tylko wyłącza samo xbmc. Reszta systemu zostaje. Z poziomu usera na którym działa odtwarzacz bez problemu mogę wykonać poweroff. Na '11' nie było tego problemu. Frodo z paczki z debian-multimedia. Pozostałe działania bez problemu, chociaż na razie oglądałem 1 film i posłuchałem trochę dts-ów w wav-ach.

#17 defqon1

defqon1
  • 164 postów
  • SkądUK

Napisano 02 lutego 2013 - 23:10

Witam mam pytanie czy jest mozliwość powrotu z Frodo do eden bo na frodo nie działa tvcatchup. Proszę o odpowiedź

#18 bedrzich

bedrzich
  • 2 postów

Napisano 25 lutego 2013 - 11:45

Na Androidzie jest kupa TV Boxów tak od 40 dolców na ebay, na każdy można wrzucić xbmc. Te bardziej wypasione to są tak po 100-140$.

#19 GAMA007

GAMA007
  • 1 394 postów

Napisano 25 lutego 2013 - 12:44

Witam mam pytanie czy jest mozliwość powrotu z Frodo do eden bo na frodo nie działa tvcatchup. Proszę o odpowiedź

Witam,

@defqon1,

Wczoraj na mym iPadzie mini wgrałem XBMC -Eden.

Wszystkie problemy jakie miałem przy Weebtv znikły.

( po zatrzymaniu danego kanału, Weebtv sam sobie wybierał losowo następny kanał i włączał jego odtwarzanie )

-na system z JB lub gdy mamy zainstalowany xbmc Frodo12, wowczas prosze odinstalowac z cydii xbmc

FAQ:

1.sciagamy plik
xbmc-eden

2.logujemy sie po sftp

3.wrzucamy plik do root

4.logujemy sie do urzadzenia poprzez ssh

5.wpisujemy dpkg -i nazwadeba

6.czekamy chwilke

7.gotowe

8.wywalamy plik *deb z roota

Dołączona grafika

Pozdrawiam

GAMA007

#20 Marriu-4088b2fcfa

Marriu-4088b2fcfa
  • 802 postów

Napisano 25 lutego 2013 - 22:45

Tak, mi chodzi na ipodzie, na ipadzie, na iphonie nie próbowałem jeszcze (w naprawie), ale wkurza mnie to samowolne włączanie się kanałów. Natomiast poza tym jest stabilny i pewnie tę wersję należy wgrać na ATV2. Natomiast to świetna alternatywa (chociaż droga jak diabli) dla ATV2. Ipod Touch 4 gen np z allegro z JB podłączony do złącza 30-pin z rozgałęzieniem na drugi 30-pin i HDMI (jednye 169 zl) to prawie to samo co ATV2, bo nie reaguje na pilota, ale da się ustawić tak, żeby działało.

#21 lkosz

lkosz
  • 88 postów

Napisano 26 lutego 2013 - 07:36

U mnie na frodo, po wlaczeniu weeb TV obojetnie jakiego kanalu, jak chce z Niego wyjsc, wlacza mi ten Sam kanal ponownie. Zaczyna mnie to pomalu denerwowac... Czy ktos z was na ten Sam problem i wow jak go usunac,

#22 Marriu-4088b2fcfa

Marriu-4088b2fcfa
  • 802 postów

Napisano 26 lutego 2013 - 08:39

Ale na Atv2?

#23 shaqui

shaqui
  • 586 postów
  • SkądGdynia

Napisano 26 lutego 2013 - 08:49

U mnie na frodo, po wlaczeniu weeb TV obojetnie jakiego kanalu, jak chce z Niego wyjsc, wlacza mi ten Sam kanal ponownie. Zaczyna
mnie to pomalu denerwowac... Czy ktos z was na ten Sam problem i wow jak go usunac,

Mówisz o wersji XBMC na iPad'a ?

#24 lkosz

lkosz
  • 88 postów

Napisano 26 lutego 2013 - 09:07

Wersja na iPhone, iPad , windows, rasbmc.

#25 GAMA007

GAMA007
  • 1 394 postów

Napisano 26 lutego 2013 - 09:27

Witam,

rozwiązanie problemu post #19

Pozdrawiam

GAMA007

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych