Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

gg w imessage :)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
26 odpowiedzi w tym temacie

#1 lofi

lofi
  • 41 postów

Napisano 15 listopada 2012 - 13:50

Cześć, Wiem że "było to milion razy" i robi się to przez "transport jabbera" ale niestety nie potrafię sobie z tym tematem poradzić ani znaleźć pełnej i jasnej pomocy na forum. Czy może ktoś w przejrzysty sposób wyjaśnić krok po kroku jak spowodować, że imessage będzie służyło do komunikowania się z kontaktami z gadugadu. Z góry dziękuję w imieniu własnym i kolektywu! Pozdrawiam

#2 miloszek9

miloszek9
  • 207 postów
  • SkądKostrzyn nad Odrą

Napisano 15 listopada 2012 - 19:05

Dołączam się do pytania :)

#3 domeen

domeen
  • 270 postów
  • Skądja to znam?

Napisano 19 listopada 2012 - 10:36

http://blog.fotogenia.info/?p=694

#4 Meduza

Meduza
  • 736 postów
  • SkądTønsberg, NO; Los Angeles, USA

Napisano 19 listopada 2012 - 11:43

Problem w tym, że poradnik trochę przestarzały. Nie ma już czegoś takiego jak jabber.autocom.pl za to jest jabster.pl itd. Mimo to, zarejestrowałem się itd, jednakże za każdym razem jak się loguję muszę jakiś certyfikat akceptować. No i nie wiem jak dodać swoje kontakty do listy. Niestety. Ktoś pomoże? A ja w tym czasie idę szukać w Google : )

#5 manner

manner
  • 119 postów
  • SkądSosnowiec, PL

Napisano 19 listopada 2012 - 15:03

powiem tak - kilka godzin jakiś czas temu poświęciłem żeby to uruchomić -- działało przez kilka minut i przestało. nie wiem tak na prawdę od czego to zależy, próbowałem kilka różnych serwerów i havno. olałem temat i zostawiłem Adium do gg. iMessage do wszystkiego innego.

#6 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 19 listopada 2012 - 15:53

GG ostatnio sporo kombinowało ze swoim protokołem, co zresztą nie wyszło im na dobre.
Lepiej pobierz oficjalny program albo Adium i wgraj skórki iPhone albo iMessage. GG na Mac (Mac) - Download

#7 deejayscream

deejayscream
  • 163 postów
  • SkądWałcz

Napisano 21 listopada 2012 - 16:55

Imessage z transportem podanym pod linkiem wyżej działa idealnie,nie wiem co wy źle robicie,ale ja od instalacji ML nie mialem zadnego problemu.Zamiast podanego jabber.autocom dajecie ubuntu.pl i transport śmiga!

#8 manner

manner
  • 119 postów
  • SkądSosnowiec, PL

Napisano 22 listopada 2012 - 14:05

OK, poświęciłem kolejną godzinę. z rejestracją nowego konta na ubuntu.pl i transportu do GG póki co działa. zobaczymy jak długo :)

#9 KriX96

KriX96
  • 60 postów
  • SkądProszowice, Poland

Napisano 02 grudnia 2012 - 21:14

Mógłby dać ktoś krok po kroku, jak to zrobić? :)

#10 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 02 grudnia 2012 - 21:38

Nie, no rynce opadajom Dołączona grafika Przecież masz link do poradnika.

#11 KriX96

KriX96
  • 60 postów
  • SkądProszowice, Poland

Napisano 02 grudnia 2012 - 22:06

Lecz ten poradnik jest taki "niewspółczesny" i nie potrafię z niego nic wywnioskować. :(

#12 lofi

lofi
  • 41 postów

Napisano 06 grudnia 2012 - 10:09

z bólem, ale się udało to prawda. poradnik, może trochę niewspółczesny i przydałby się update :) mimo to, mi się udało. jako serwer jabbera użyłem aqq.eu działa, ale mam takie uczucie niepewności, co do solidności tego rozwiązania. dziekuję za pomoc

#13 deejayscream

deejayscream
  • 163 postów
  • SkądWałcz

Napisano 06 grudnia 2012 - 10:48

Grunt to dobrze przeprowadzić proces rejestracji poprzez PSI.Reszta to już nie problem.Jeśli masz wrażenie,że nie jesteś on-line,zawsze możesz odpalić PSI i sprawdzić czy coś jest nie tak.

#14 kamikox

kamikox
  • 346 postów

Napisano 11 grudnia 2012 - 21:04

Ja uzywam Adium i jest bardzo dobry. Czy lepszy od iChat.. nie wiem (uzywam OS X 10.4.11 i tu jest iChat)

#15 lofi

lofi
  • 41 postów

Napisano 12 grudnia 2012 - 10:58

też wcześniej do gg używałem Adium, ale od kiedy przesiadłem się z 10.5 na 10.8 zacząłem używać imessege. przez Adium i tak kontaktowałem się włącznie ze starym kolegą z liceum :) teraz nie jest mi już potrzebne, bo wszystko mam w imessege

#16 Szaden

Szaden
  • 252 postów

Napisano 11 lutego 2013 - 00:28

Mam problem Ściągnąłem PSI i wygląda totalnie inaczej niż ta wersja na screenach. Przede wszystkim, po wybraniu Add Account tworzy mi nowe "XMPP Account", a nie "Jabber Account" jak jest na screenach. Dlatego potem prosi o podanie serwera i jakichś pierdół, których nie znam, wszystko inaczej niż na screenach z poradnika jak coś to dysponuję zrzutami ekranu

#17 Yaneek

Yaneek
  • 216 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 lutego 2013 - 22:35

Ja bym sobie darował jak ktoś się mało zna na rzeczy, ja to jak miałem jeszcze Macbooka ledwo ustawiłem, ale potem ręcznie dodawać ~200 kontaktów to syzyfowa praca, lepiej zainstalować jakieś Adium czy Kadu (Bardziej to drugie polecę) Co prawda iMsg ma fajny design to nie polecam ogólnie.

#18 Szaden

Szaden
  • 252 postów

Napisano 14 lutego 2013 - 23:10

Chodzi o to, żeby mieć all in one, wszystko w jednym programie, a nie 200 aplikacji każda od czego innego :P i tak iMess zarówno do chata fb jak i do GG :P Jak zrobić transport jabbera, niekoniecznie przez PSI? bo w tym programie większość serwerów po prostu nie działa i nie chce sie zarejestrować

#19 lofi

lofi
  • 41 postów

Napisano 15 lutego 2013 - 10:50

Spróbuj z aqq.eu Też na początku miałem problem ale się udało i działa. Czasem muszę się przelogować w imessege, więc idealnie nie jest. powodzenia

#20 Surowy

Surowy
  • 10 postów

Napisano 22 lutego 2013 - 12:32

Działa przez ubuntu. działa - potwierdzam. Ustawione wg poradnika.

#21 Szaden

Szaden
  • 252 postów

Napisano 11 marca 2013 - 19:48

No własnie, dla mnie to jest nie do pomyślenia, żeby "czasem musieć się przelogować", prędzej w ogóle przestane korzystać z GG niż bede miał oddzielny program do tego w ogóle Windowsowi można wybaczyć jak coś nie działa, bo to syfek generalnie, ale Mac ze swoją reputacją... powinien śmigać bez gadania

#22 Maxavelli

Maxavelli
  • 1 040 postów

Napisano 11 marca 2013 - 23:17

Zainstaluj natywnego klienta protokolu GG dla Mac OS X. "Smiga bez gadania."

#23 Szaden

Szaden
  • 252 postów

Napisano 11 kwietnia 2013 - 22:48

Sprawdzałem już natywnego klienta GG na Maca i nie spodobał mi się, z resztą tak samo jak Nowe GG na Windowsa (a to jest to samo)

#24 makiktgr

makiktgr
  • 1 postów

Napisano 19 lipca 2013 - 13:57

Czy jakiś link do aktywnego tutoriala jak to zrobić ??? (podany wcześniej nie działa) :(

#25 deejayscream

deejayscream
  • 163 postów
  • SkądWałcz

Napisano 21 lipca 2013 - 13:30

Napisz na PW do mnie,to poprowadzę Cię krok po kroku::)
Ewentualnie ten link Ci się przyda.Jako serwera użyj ubuntu.pl,jest niezawodny.
Polecam.

gadu-gadu w ichat - YouTube

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych