Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Wyciągnięcie poczty z plików TimeMachine

• Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 mr-hammond

mr-hammond
  • 479 posts

Posted 14 November 2012 - 08:44

Nie zrobiłem eksportu mojej poczty, a chciałbym aby była taka jak przed instalacją systemu. Problem w tym że nie chcę przywracać starego systemu. Posiadam całą archiwizację starego systemu na TimeMachine oraz jako normalne pliki. Jak zrobić aby cała poczta i konta wróciły?

#2 ftpd

ftpd

Nie.

• 24377 posts

Posted 14 November 2012 - 09:15

Wyciągnij samo ~/Library/Mail.

#3 mr-hammond

mr-hammond
  • 479 posts

Posted 14 November 2012 - 10:00

Mail jest w bibliotece użytkownika. Rozumiem że w to samo miejsce mam go skopiować, czyli zastąpić. Plik waży 6 GB więc skopiowałem w to samo miejsce. Odpalam Mail ... i nic.

#4 ftpd

ftpd

Nie.

• 24377 posts

Posted 14 November 2012 - 14:24

Pewnie jakiś mailbox -> rebuild by się przydał.

#5 mr-hammond

mr-hammond
  • 479 posts

Posted 15 November 2012 - 10:10

Rebulid jest nieaktywny bo po przekopiowaniu calego folderu mail nie ma kont. Nie bardzo rozumiem bo mam caly system skopiowany a z poczta nie daje rady. Mam ja jeszcze na macbooku a w nim tiger. Prosze o pomoc bo nie daje rady z tym problemem.

#6 virgin71

virgin71

• 12562 posts
  • SkądWrocław

Posted 15 November 2012 - 10:48

A nie jest tak, że musisz skopiować do katalogu V2? Przeglądałeś strukturę katalogów?

#7 mr-hammond

mr-hammond
  • 479 posts

Posted 15 November 2012 - 11:31

Teraz dopiero przeczytałem co to jest to V2 w google. Nic o tym nie wiedziałem. Spróbuję pod wieczór i dam znać. Dzięki za naprowadzenie.

#8 mr-hammond

mr-hammond
  • 479 posts

Posted 17 November 2012 - 11:40

No niestety nic się nie wydarzyło. Zaimportowane mam moje jedno konto w wp.pl, natomiast inne niestety nie. Przez co w mail moja pozostała poczta widziana jest jw sekcji "Na moim Macu" i oznaczone jako " Zaimportowane" Przecież te ustawienia kont są gdzieś przypisane tylko nie potrafię sobie poradzić. Ktoś ma pomysł? Można z Time Machine tylko pocztę zaimportować? Ok Pomogło przekopiowanie starego pliku: library/preferences/com.apple.mail.plist

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users