Nie zrobiłem eksportu mojej poczty, a chciałbym aby była taka jak przed instalacją systemu.
Problem w tym że nie chcę przywracać starego systemu.
Posiadam całą archiwizację starego systemu na TimeMachine oraz jako normalne pliki.
Jak zrobić aby cała poczta i konta wróciły?

Wyciągnięcie poczty z plików TimeMachine
Rozpoczęty przez
mr-hammond
, 14 lis 2012 08:44
7 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 14 listopada 2012 - 08:44
Napisano 14 listopada 2012 - 09:15
Wyciągnij samo ~/Library/Mail.
Napisano 14 listopada 2012 - 10:00
Mail jest w bibliotece użytkownika. Rozumiem że w to samo miejsce mam go skopiować, czyli zastąpić. Plik waży 6 GB więc skopiowałem w to samo miejsce. Odpalam Mail ... i nic.
Napisano 14 listopada 2012 - 14:24
Pewnie jakiś mailbox -> rebuild by się przydał.
Napisano 15 listopada 2012 - 10:10
Rebulid jest nieaktywny bo po przekopiowaniu calego folderu mail nie ma kont. Nie bardzo rozumiem bo mam caly system skopiowany a z poczta nie daje rady. Mam ja jeszcze na macbooku a w nim tiger. Prosze o pomoc bo nie daje rady z tym problemem.
Napisano 15 listopada 2012 - 10:48
A nie jest tak, że musisz skopiować do katalogu V2? Przeglądałeś strukturę katalogów?
Napisano 15 listopada 2012 - 11:31
Teraz dopiero przeczytałem co to jest to V2 w google. Nic o tym nie wiedziałem. Spróbuję pod wieczór i dam znać. Dzięki za naprowadzenie.
Napisano 17 listopada 2012 - 11:40
No niestety nic się nie wydarzyło. Zaimportowane mam moje jedno konto w wp.pl, natomiast inne niestety nie. Przez co w mail moja pozostała poczta widziana jest jw sekcji "Na moim Macu" i oznaczone jako " Zaimportowane" Przecież te ustawienia kont są gdzieś przypisane tylko nie potrafię sobie poradzić. Ktoś ma pomysł? Można z Time Machine tylko pocztę zaimportować?
Ok Pomogło przekopiowanie starego pliku:
library/preferences/com.apple.mail.plist
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych