Witam, postaram się opisać od początku moją "usterkę"
1: iPhone 3GS ios 5.1.1 bb 06.15.00
2: Zostało wgrane na nowo oprogramowanie przez program sn0wbreeze-v2.9.6 oraz iTunes 10.7
3: Działał przez 30 minut i padł...iTunes go widzi w trybie DFU i chce odtworzyć oprogramowanie lecz tego nie da się zrobić
wyskakują błędy (różne, poczynając od 28, 1600, i jeszcze 13..) iTunes w momencie ładowania oprogramowania (shift + ios 5.1.1 zrobiony snowbreezem) włącza iphona ale pokazuje się biały ekran i iTunes wywala błędy (różne jak mu się podoba) ale najczęściej 28 i 1600
1: przepinałem USB - nic
2: iREB usuwałem błędy - nic
3: sn0wbreezem próbowałem na nowo wgrać bb od iPada - to samo biały ekran a na sn0wbrezie napis DONE i wait for reboot a na telefonie biały ekran i nic
4: mam pliki shsh zgrane poprzez tinyumbrella może to pomoże ? ale też nie wiem jak.

iPhone 3GS błędy przy instalacji softu white screen of death i inne...
Rozpoczęty przez
Unearth
, 13 lis 2012 10:41
5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 13 listopada 2012 - 10:41
Napisano 13 listopada 2012 - 13:04
Jeszcze testowałem opcję po raz 23456 ... just boot w sn0wbreez. Program pisze "wait for reboot" następnie DONE a telefon ma nadal biały ekran, testowałem też na nowo instalować bb od ipada na nowo program niestety też wyświetlił, że wszystko jest OK i czekaj aż urządzenie się zrestartuje ale ciągle jest biały ekran tak jak by nic nie zrobił:/
Napisano 13 listopada 2012 - 15:02
Ok jeszcze jedna opcja, mianowicie udało mi się wgrać soft, wszystko ustawiłem przy starcie nowego oprogramowania i po pewnym czasie jakieś10 minut sam się wprowadził w DFU ponownie itunes chce odtwarzać na nowo i od początku...czego to może być wina ?
Napisano 13 listopada 2012 - 21:38
Jeszcze jedno spostrzeżenie zachowuje się jak by był tethered jailbreak a jest untethered...gdy chcę zrestartować urządzenie nie włącza się już ponownie wymaga użycia sn0wbreeza opcji Just boot...a na 100% zrobiony jest untethered jailbreak. Jakieś sugestie ?
Napisano 14 listopada 2012 - 15:29
sn0wbreeze ? A nie aby czasem redsn0w ?
Na 50% uszkodzona płyta główna, mam to samo w 4-ce na serwisie.
Napisano 15 listopada 2012 - 19:11
tak redsn0w ... ale zauważyłem jedną zależność, gdy już się wyłączy wystarczy wypiąć baterię na 5 minut i instalacja całego softu idzie gładko ale i tak jak jest podłączony do ładowarki już nowym softem to działa a jak się go odłączy i zostawi zablokowanego na godzinę to koniec. Może też bateria...nie wiem :/
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych