Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Dlugi czas uruchamiania sie Itunes

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 pucpan

pucpan
  • 3 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 12 listopada 2012 - 23:16

Tak jak w temacie. Nie wiem czemu, ale od jakiegoś czasu mam tak, ze Itunes uruchamia się z 10/20 minut, a mojego iphone wykrywa po 5/10 minutach. Ostatnio nawet wyskoczył błąd jakieś weryfikacji, ale spokojnie mogę go synchronizować.
Iphone to 4 z softem 6.0 bez jaila. Itunes to 10.7
Może ma ktoś jakieś pomysły? Wspomnę również, że już raz próbowałem go reinstalować.

[URL="http://myapple.pl/iphone-150/announcement-b-font-color-red-na-tym-forum-piszemy-zgodnie-z-zasadami-jez_-polskiego-font-b.html"]Na tym forum piszemy zgodnie z zasadami jęz. polskiego![/URL] eualex.

#2 robgrab

robgrab
  • 1 384 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 listopada 2012 - 08:12

Nawet nie podałeś czy masz Mac'a.

#3 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1 436 postów
  • SkądWarsaw, Poland

Napisano 13 listopada 2012 - 08:18

Jak masz Windowsa to spokojnie, na windzie tak już jest, przynajmniej za czasów jak nie miałem MacBook'a to na 3 laptopach z windą itunes uruchamiał się w cholere długo, można się przynajmniej nauczyć cierpliwości przy tym :D

#4 Axellvak

Axellvak
  • 1 938 postów

Napisano 13 listopada 2012 - 08:21

@maciekdzieciol Mam windowsa, czas uruchomienia 2,5 sekundy. Więc wybacz... @pucpan może masz zasyfiony system, oczyśc go, przeinstaluj itunes w najgorszym przypadku sformatuj. Jezeli to nie pomoze to masz słaby sprzet i to jest przyczyna

#5 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 13 listopada 2012 - 11:31

Mi się uruchamia ok 20s. ale to wynika z tego, że 100GB biblioteki leży na dysku sieciowym, gdyby była na lokalnym to pewnie też ze 2s.

#6 stupidoo

stupidoo
  • 166 postów

Napisano 13 listopada 2012 - 12:02

Nieprawda maciekdenciol, uruchamia się szybko na windows (u mnie ok. 10s.), więc moze u ciebie tak było że wolno, a nie że tak jest ogólnie. pucpan - jak już wspomniano przeczyść system, defragmentacja, itd. Jak inne programy chodzą, też odczuwasz spowolnienie? Co robiłeś wtedy od kiedy to spowolnienie czujesz?

#7 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1 436 postów
  • SkądWarsaw, Poland

Napisano 13 listopada 2012 - 12:05

[QUOTE=]Nieprawda maciekdenciol[QUOTE]

maciekdzieciol jak już to po pierwsze, a po drugie mój błąd, że napisałem że tak jest na windzie, bo ktoś tu tak na forum napisał ze na windzie muli strasznie, pamiętam, ze u mnie też tak było ale miło sie dowiedzieć, że juz na windzie nie muli :)

#8 pucpan

pucpan
  • 3 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 13 listopada 2012 - 21:07

Na windowsie 7 (na macu mi śmiga itunuse).
Inne aplikacje mi działają dobrze, odczuwam to od jakiś 2 miesięcy. (Może wcześniej, ale rzadko korzystam z itunes).
Jakiś czas temu oczyszczałem system poprzez program auslogics Boostspeed (pełna wersja). Nie uśmiecha mi się reinstalacja systemu z powodu itunes. Może całkowite wykasowanie Itunes pomoże i ponowne zainstalowanie ?

[URL="http://myapple.pl/iphone-150/announcement-b-font-color-red-na-tym-forum-piszemy-zgodnie-z-zasadami-jez_-polskiego-font-b.html"]Na tym forum piszemy zgodnie z zasadami jęz. polskiego![/URL] eualex.

#9 Meduza

Meduza
  • 736 postów
  • SkądTønsberg, NO; Los Angeles, USA

Napisano 13 listopada 2012 - 21:17

Mozna i tak. Wyczysc rejestr przed instalacja. iTunes*

#10 stupidoo

stupidoo
  • 166 postów

Napisano 13 listopada 2012 - 21:20

maciekdzieciol jak już to po pierwsze, a po drugie mój błąd, że napisałem że tak jest na windzie, bo ktoś tu tak na forum napisał ze na windzie muli strasznie, pamiętam, ze u mnie też tak było ale miło sie dowiedzieć, że juz na windzie nie muli :)

Na Windows jak już to po pierwsze. A po drugie to przepraszam za 'zniekształcenie' Twojego nicka.

#11 Czouas

Czouas
  • 4 postów

Napisano 14 listopada 2012 - 12:24

Miałem podobnie. Przeinstalowałem (Win) i było okej.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych