Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPad 4 Artefakty

• Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 bercikzb

bercikzb
  • 190 posts

Posted 12 November 2012 - 21:30

Witam, Artefakty pojawiają się za każdym razem podczas włączania iPada ,na czarnym tle zawsze pod logiem Jabłuszka w przeważnie w dolnej lewej części ekranu.Zawsze jest to jeden lub dwa połączone ze sobą białe piksele. Drugą sytuacją jaką zauważyłem były poziome szare lub białe podczas korzystania z SIRI ,pojawiły się one tylko na ikonie SIRI.Ostatnią niepokojącą rzeczą która w gruncie rzeczy mi nie przeszkasza jest opóźniony obraz z górnej części ekranu względem dolnej.Objawia się on tylko podczas przweijania w poziomie.Np podczas przewijania ikon w poziomie rząd ikonek na samym dole jest opuźniony.Różnica w opuźnieniu na ekranie wynosi jakieś 3mm ale znacznie widoczna. Czy ktoś spotkał się z taki problemem ?

#2 robgrab

robgrab
  • 1384 posts
  • SkądWarszawa

Posted 13 November 2012 - 09:43

Takie białe punkty przy starcie też mam. To wina oprogramowania, poprawią pewnie w 6.1.

#3 bercikzb

bercikzb
  • 190 posts

Posted 13 November 2012 - 13:48

Na fabrycznych iOS 6.0 tez byle.potem zrobiłem aktualizację do 6.0.1 i dalej są.Zobaczymy czy naprawia je przy 6.1

#4 bercikzb

bercikzb
  • 190 posts

Posted 14 November 2012 - 17:37

No niestety ,muszę kolegę zmartwić.Wymienilem dziś iPada i nie pojawia się już ten bieły pixel.AppStor też już działa OK. Został tylko problem z "falą" przy przewijaniu w poziomie.

#5 dudek564

dudek564
  • 295 posts

Posted 14 November 2012 - 17:44

te artefakty pojawiają się również na iPad 2 z iOS 5.1

#6 wieslawo

wieslawo
  • 3700 posts
  • SkądL-no/P-ń

Posted 14 November 2012 - 23:00

Zamiast wpatrywać się w piksele polecam także wpatrywać się w słownik. OpÓźnienie tego procesu powoduje trwałe problemy z poprawną pisownią.

#7 bercikzb

bercikzb
  • 190 posts

Posted 18 November 2012 - 21:25

On niestety pojawił się tez poprzedni problem z AppStore. Za błędy i literwówki z góry przepraszam, jestem dyslektykiem :|

#8 wieslawo

wieslawo
  • 3700 posts
  • SkądL-no/P-ń

Posted 18 November 2012 - 23:11

Jak każdy dziś prawie, co smutne, bo kiedyś dostawało się linijką po łapach i od rau wszystkie ż rz ó u ch i h wchodziły do łba, no i adhd nie było. Na szczęście dziś przeglądarki, które posiadają słownik i pdkreślają błedy ;)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users