Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Etui Smart Case dla iPada 4

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 Słoń

Słoń
  • 16 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 12 listopada 2012 - 13:28

Witam,
z racji, że to mój pierwszy post na forum: witam wszystkich

Nurtuje mnie pewna kwestia, mianowicie: iPad czwartej generacji ma nowe złącze Lightning,
etui Smart Case dla iPada sprzedawane w Apple Store zgodne jest z 2,3 i 4 generacją iPada.
Jak to się ma do specyfikacji złącz.
Konkretnie: czy Apple nie przewiduje osobnego etui dla urządzeń z nowym portem (Lightning),
a innego dla urządzeń z tradycyjnym 30-stykowym złączem.

Pytam, bo kupuję iPada 4 i chciałbym żeby wszystko było fajnie dopasowane, tak jak to jest w trójce tzn. Nowym iPadzie.
A może Apple, już coś poczyniło w tej kwestii tylko ja jestem taki niezorientowany.
Sam znalazłem jedynie takie coś.
Może to tylko kwestia czasu ...

Posted Image

Pozdrawiam, i zapraszam do dyskusji

#2 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 12 listopada 2012 - 16:30

Ostatnio słabo im idzie dbałość o szczegóły, w obudowie tego nowego iPada 3s jest co prawda lightning, ale w środku jest wolna przestrzeń, która pozostała po 30-stykowym złączu, jakby robili tego iPada na szybko, więc pewnie to samo jest z smart case, ponieważ iPad 3s ma dokładnie te same wymiary i wagę co iPad 3, więc wsadzasz Lightning przez ten otwór 30-pinowego i tyle :D

#3 Słoń

Słoń
  • 16 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 12 listopada 2012 - 16:55

Dzięki za odpowiedź. Dziwna polityka: Apple wypuszcza nowy produkt ze zmienionym złączem i nie może zadbać o taki drobny szczegół jak: wielkość otworku w etui. Kupić można, używać też, w niczym to nie przeszkadza, ale mimo wszystko uważam, że powinni wypuścić wersję dla urządzeń z Lightning. Wstrzymam się na razie z zakupem etui, imo ktoś wcześniej czy później to dostrzeże.

#4 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 12 listopada 2012 - 17:22

A po co robić ludziom zamieszanie jak w praktyce nie ma różnicy. PS: Szkoda że nie ma Smart Case dla iPada Mini.

#5 Słoń

Słoń
  • 16 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 12 listopada 2012 - 17:36

Zgadam się, ale prawda jest taka, że nic by się nie stało jakby wypuścili serię dla iPada mini i przy okazji dla iPada 4. Zmienili złącze, sukcesywnie wprowadzają je do nowych urządzeń, i myślę że, nowe etui to kwestia dogadania się z producentami. Przecież to zawsze zastrzyk gotówki, ale nie o to w tym wszystkim chodzi.

#6 mikolajek

mikolajek
  • 22 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 14 grudnia 2012 - 13:42

Ja po konsultacjach w iSpocie zdecydowałem się ostatecznie na rozwiązanie kombinowane - tzn. nie całego Smart Case'a tylko samą nakładkę na ekran Smart Cover + plecki dobrane pod kolor nakładki. Gość z iSpota zdecydowanie nie polecał Smart Case'a aczkolwiek trzeba przyznać, że był mistrzem niedopowiedzenia - oczywiście rozumiem to, bo jak miał zniechęcać do zakupu czegoś brandowanego przez Apple'a :) Ale w necie jest sporo zastrzeżeń do spasowania tyłu Smart Case'a do samego urządzenia. Dochodzi do tego problem, że wszyscy wyprzedają się z zapasów pod 3 generację, czyli na większe złącze. Ja sam takie plecki kupiłem, bo nie chciało mi się szukać "aktualnych".

#7 Krzysiek85

Krzysiek85
  • 2 postów

Napisano 15 grudnia 2012 - 08:17

Ja kupiłem swojego ipada 4 razem z nakładką Smart Case. Osobiście nie przeszkadza mi to, że złącze jest nowego typu a dziura w nakładce starego, ale to jest tylko moje osobiste zdanie.

#8 SavvaS

SavvaS
  • 277 postów
  • SkądOlsztyn, Poland

Napisano 17 grudnia 2012 - 09:07

Sam wlasnie jestem na etapie poszukiwan,wiekszosc odradza mi wlasnie smart case ,dlatego wezme smart cover(skora) + folia lub jakas nakladka na plecki.Bedzie miodzio.Krzysiek: a Tobie jak sie podoba ten smart case?

- - - Połączono posty - - -

Acha i druga sprawa - widzialem na Youtube jak koles pokazywal przebarwienia na pleckach Ipada od smart case nie do odmycia...

#9 Słoń

Słoń
  • 16 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 17 grudnia 2012 - 21:51

@SavvaS podeślij linka bo jestem ciekawy. Od siebie dodam, iż korzystam z iPada 4 w Smart Case. Na dole jest większa przestrzeń, ale kompletnie w niczym to nie przeszkadza i wyglada zupełnie naturalnie/neutralnie. Tak więc niezdezydowanym polecam - wszystko pięknie. @SavvaS, czy to przypadkiem nie ten filmik: http://m.youtube.com...BJ_YBDbDs&gl=PL

#10 SavvaS

SavvaS
  • 277 postów
  • SkądOlsztyn, Poland

Napisano 23 grudnia 2012 - 09:38

@SavvaS podeślij linka bo jestem ciekawy. Od siebie dodam, iż korzystam z iPada 4 w Smart Case. Na dole jest większa przestrzeń, ale kompletnie w niczym to nie przeszkadza i wyglada zupełnie naturalnie/neutralnie. Tak więc niezdezydowanym polecam - wszystko pięknie.

@SavvaS, czy to przypadkiem nie ten filmik: http://m.youtube.com/#/watch?v=4UBJ_YBDbDs&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3D4UBJ_YBDbDs&gl=PL

NIe nie,to jest ten filmik :
Wrapsol For iPad After 6 Months - Scratch Test & Removal - YouTube
Pozostalosci po smart case po 6-sciu miesiacach.Jakby kolezka nie mial folii na pleckach to by bylo slabo.

#11 Jojox

Jojox
  • 585 postów
  • SkądPoznań

Napisano 25 grudnia 2012 - 02:10

Ale to przecież iPad 1 i smart case do niego, a nie ten smart case z 2012. :) Mam czerwony i żadnych śladów nie zostawia. Pod tyłem jest taki zamsz jak pod smart coverem. :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych