Brak aktywacji i numeru imei w spisie Apple
Napisano 11 listopada 2012 - 17:30
Napisano 11 listopada 2012 - 17:46

Napisano 11 listopada 2012 - 18:49
ale skoro telefon ma inny numer imei niż ten na pudełko, to oznacza, iż przedmiot z aukcji nie zgadza się z opisem.
A w opisie było, że się zgadza?
Wrzuć jakies zdjęcia tego telefonu, bo może to nie iPhone.
Napisano 11 listopada 2012 - 18:49
Napisano 11 listopada 2012 - 19:25
Z twojego opisu jasno wynika, że jest to podróbka
Pewnie ma napisaną pojemność z tyłu telefonu? Oryginały nie mają
Jak już wspomniałem telefon był w serwisie. Potwierdzili, iż telefon jest na 100% oryginalny. Posiada wszystkie podzespoły firmy apple włącznie z wyświetlaczem retina i procesorem A5 na płycie głównej. W opisie aukcji i na zdjęciu jest pudełko sprzedawanego telefonu włącznie z numerem imei, serial number itp. Zadałem pytanie sprzedającemu i potwierdził: "Tak jest to pudełko od tego telefonu i numer imei zgadza się z tym w telefonie".
Napisano 11 listopada 2012 - 21:48
Napisano 11 listopada 2012 - 21:50
To od momentu otrzymania towaru masz 10 dni na odstąpienie od umowy z tytułu niezgodności towaru z umową jeśl była to aukcja kup-teraz. Kłamstwo prosto w oczy, więc nie ma się co czaić tylko odzyskać kase.
Bzdura, a konkretnie częściowo, ponieważ obowiązuje to tylko jak osoba fizyczna kupuje od firmy. Jeżeli sprzedającym była osoba fizyczna to czegoś takiego nie ma.
Napisano 11 listopada 2012 - 22:08
Napisano 11 listopada 2012 - 23:26
Aktywować i tak go w żaden sposób nie aktywujesz. Co z nim zrobili nie mam zielonego pojęcia, myślę, że staraj się odzyskać pieniądze od Gościa, a jeżeli nie, to tylko policja nam zostaje
Sprawa zaczyna się klarować, inny facet z obsługi Apple w USA na podstawie numeru seryjnego stwierdził, że telefon jest zablokowany przez sieć macierzystą, niestety nie powiedział jaka to sieć. Mam się skontaktować z siecią w celu ustalenia przyczyny blokady. Wychodzi na to, że telefon jest na 99% kradziony, bo z jakiej przyczyny sieć mogłaby zablokować telefon? Zażądam zwrotu pieniędzy, lub zgłoszę sprawę na policję, nie mam zamiaru brać udziału w paserstwie i brudzić sobie rąk.
Napisano 11 listopada 2012 - 23:46
Bzdura, a konkretnie częściowo, ponieważ obowiązuje to tylko jak osoba fizyczna kupuje od firmy. Jeżeli sprzedającym była osoba fizyczna to czegoś takiego nie ma.
Tej części nie wiem. Nie napisał kim jest sprzedawca.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych