Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
- - - - -

Bluetooth - car audio (problem)

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 cierzniak

cierzniak
  • 10 post贸w

Napisano 11 listopada 2012 - 11:32

Sprawa wygl膮da tak:
Jest iPhone 5 i car audio Nokia CK-100. Po艂膮czenie jest najbardziej prawid艂owe, ale w Androidzie mog艂em wybra膰, 偶e chc臋 tylko mie膰 zestaw s艂uchawkowy, a zestawu audio nie u偶ywa膰, tutaj w iOS tego nie widz臋.
Chodzi o to, 偶e ka偶de stukni臋cie w iOS oznacza przerwanie radio na rzecz zestawu bluetooth (leci fajna piosenka, co艣 klikn臋 lub nawigacja szepenie "skr臋膰 w prawo" i przez d艂u偶sz膮 chwil臋 jest cisza).

Tak to wygl膮da:
Android:
  • Nokia CK-100
  • Zestaw g艂o艣nom贸wi膮cy
  • Zestaw stereo audio

iOS:
  • Nokia CK-100
i nic nie mog臋 przestawi膰.

#2 cierzniak

cierzniak
  • 10 post贸w

Napisano 14 listopada 2012 - 16:46

Bump, nikt nie wie jak to rozwi膮za膰? dziwny jest iOS, za bardzo zamkni臋ty. Jedyny pomys艂 jaki mam to taki, 偶eby za ka偶dym razem po wejsciu do samochodu w艂膮czy膰 Muzyka i przestawi膰 przyciskiem AirPlay na telefon, ale musz臋 to powtarza膰 za ka偶dym razem, a to mi si臋 nie u艣miecha.

#3 macjihad

macjihad
  • 35 post贸w

Napisano 14 listopada 2012 - 17:14

Spr贸buj "odparowa膰 " Adroida i inne, je艣li by艂y pod艂膮czane. Nie znam tego modelu Nokii, ale w innych (nie tylko Nokii) tego typu urz膮dzeniach taki problem powoduje przekroczenie ilo艣ci sparowanych urz膮dze艅.

#4 cierzniak

cierzniak
  • 10 post贸w

Napisano 14 listopada 2012 - 17:27

Tu nie chodzi o ilo艣c urz膮dze艅, tylko po stronie iPhone powinna by膰 opcja aby wybra膰 typ po艂膮czenia, a iOS chyba domy艣lnie 艂膮czy wszystkie us艂ugi jak leci. Nie wiem jak to jest jak pod艂膮czasz do OS X? automatycznie wpina si臋 do PAN, DUN, OBEX, PUSH, A2DP i inne? 艂膮czy z netem, u偶ywa Maca jako g艂o艣nik贸w?

#5 Shrek

Shrek
  • 1聽329 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dPozna艅

Napisano 19 grudnia 2013 - 17:48

Mam ten sam problem, oboje z 偶on膮 w autach mamy CK-100 i iP 5 i ja 5S i ten sam syf, 艂膮czy telefon, potem audio i koniec, ka偶de w艂膮czenie wy艣wietlacza mutuje mi radio. Dzwoni艂em do wsparcia, poradzili przeci膮膰 p臋tl臋 na kostce ISO, co spowodowa艂o, 偶e ju偶 nie roz艂膮cza mi radia przy ka偶dej wiadomo艣ci, powiad. czy wy艣wietlaczu, ale za to jest cisza poza telefonem, ani nawigacja nie gada, ani powiadomie艅 nie s艂ysz臋 i albo mam wszystko i gada i d藕wi臋czy ka偶dym ruchem przez g艂o艣niki mutuje sprz臋t, albo mam tylko telefon, reszta d藕wi臋ku z iP nie istnieje. Szkoda, bo zestaw genialny. Mo偶e kto艣 znajdzie spos贸b, w Andro faktycznie jest to rozdzielone i wcze艣niej w iOS6 tego nie by艂o, od 7 mamy gn贸j.

#6 Shrek

Shrek
  • 1聽329 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dPozna艅

Napisano 05 lutego 2014 - 17:18

Wracamy do tematu, bo sprawa ju偶 jakby si臋 rozwi膮zuje przy sofcie 7.0.4 dla iP5 i 7.0.5 dla iP5S. Po po艂膮czeniu z zestawem, pojawia si臋 AirPlay i jest wyb贸r dla multimedi贸w Nokia CK-100, iPhone i jest to w centrum sterowania jak i w programie TomTom, wybiera膰 mo偶na gdzie ma gada膰 g艂os, jest OK. Nareszcie sprawa jest rozwi膮zana, nie ma ju偶 problemu z powiadomieniami, d藕wiekiem i blokowaniem radia podczas wszystkiego, co dzieje sie na iPhonie czy innych urz膮dzeniach sparowanych z zestawem :)

#7 Dariusz Niemczy艅ski

Dariusz Niemczy艅ski
  • 1 post贸w

Napisano 26 maja 2019 - 12:26

Wracamy do tematu, bo sprawa ju偶 jakby si臋 rozwi膮zuje przy sofcie 7.0.4 dla iP5 i 7.0.5 dla iP5S. Po po艂膮czeniu z zestawem, pojawia si臋 AirPlay i jest wyb贸r dla multimedi贸w Nokia CK-100, iPhone i jest to w centrum sterowania jak i w programie TomTom, wybiera膰 mo偶na gdzie ma gada膰 g艂os, jest OK. Nareszcie sprawa jest rozwi膮zana, nie ma ju偶 problemu z powiadomieniami, d藕wiekiem i blokowaniem radia podczas wszystkiego, co dzieje sie na iPhonie czy innych urz膮dzeniach sparowanych z zestawem :)

Troch臋 odgrzej臋 temat.
Dosta艂em od znajomego zestaw Nokia CK-100. Zamontowa艂em w aucie przy pomocy tzw. leniucha. No i mam dwa problemy.
Pierwszy to ten jak wy偶ej - zestaw 艂膮czy si臋 automatycznie z iPhonem SE. Dwa komunikaty: pod艂膮czono telefon, potem pod艂膮czono zestaw muzyczny czy co艣 w tym stylu. Nie mam mo偶liwo艣ci kt贸re opisane s膮 w cytowanym po艣cie. W sekcji AirPlay mam tylko mo偶liwo艣膰 prze艂膮czenia czy muzyka ma si臋 odtwarza膰 przez zestaw czy przez telefon.
Drugi problem: jak kto艣 do mnie zadzwoni, to po zako艅czeniu rozmowy zestaw jakby si臋 zawiesza艂: nie prze艂膮cza na radio, na wy艣wietlaczu radia mam napis "Call In Progress". Po oko艂o 60 sekundach zestaw si臋 sam resetuje, 艂膮czy z telefonem, radio zaczyna gra膰. Jak ja do kogo艣 zadzwoni臋 to po roz艂膮czeniu jest wszystko OK, czyli zestaw w艂膮cza radio. Dodam 偶e jak z zestawem sparuj臋 telefon na androidzie (Moto G5) to wszystko jest OK. Czyli mo偶na wykluczy膰 w 99% win臋 zestawu.

iPhone SE, iOS 12.4 (16G5027i).

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 1

0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych