Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

co mogę zrobić ze starym iphonem?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 Nightdream

Nightdream
  • 34 postów
  • Skądokolice Wrocławia

Napisano 10 listopada 2012 - 18:47

Witam. Wygrzebałem dziś z szuflady starego iphona 2G i zastanawiam się czy do czegoś może się jeszcze przydać? Czy da się go może zaktualizować do nowszej wersji oprogramowania? W tej chwili ma 1.1.4. Kupiłem go sprowadzonego ze stanów z fabrycznym simlockiem amerykańskiej sieci. W jakimś serwisie złamali mi wtedy simlocka i dograli kilka aplikacji. Z tego co pamiętam, nie wolno mi aktualizować go przez itunes, bo znowu się zablokuje. Pomyślałem sobie, że może dać go dzieciakom do grania, ale na ten soft nie bardzo coś jest. Czy ktoś może mi podpowiedzieć co mogę z tym sprzętem zrobić, żeby był użyteczny dla dzieci?:) Szperałem na forum, ale jakoś nie mogę niczego znaleźć. Itunes chce go aktualizować do 3.1.3, ale chyba powinienem coś zrobić przed aktualizacją...prawda? tylko co? Pozdrawiam

#2 vinci

vinci
  • 2 693 postów
  • SkądPoznań

Napisano 10 listopada 2012 - 18:51

Ja bym go zachował dla celów kolekcjonerskich :D iPhone 2G z 1.1.4 to rarytas już dzisiaj :)

#3 lukaszenko

lukaszenko
  • 199 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 listopada 2012 - 18:52

A nie chcesz go sprzedac? Odezwij sie na pw.

#4 Smoczy

Smoczy
  • 4 066 postów
  • SkądPrzemyśl

Napisano 10 listopada 2012 - 18:54

Możesz wgrać mu customa 3.1.3,możesz z niego dzwonić,słuchać muzyki,albo komuś sprzedać

#5 Nightdream

Nightdream
  • 34 postów
  • Skądokolice Wrocławia

Napisano 10 listopada 2012 - 18:58

Na sprzedaż póki co żona nie chce przeznaczyć tego zabytku...ze względów różnych, ale sentymentalnych chyba najbardziej. Poza tym, ma pękniętą szybkę, więc w takim stanie sprzedałbym go za grosze chyba;)...ciekawe za ile swoją drogą;) Wolałbym jednak coś z nim zdziałać, jeśli się jeszcze da. Dzieciaki miałyby własnego iphona do grania i nie zabieraliby naszych telefonow.

- - - Połączono posty - - -

Jak mam mu wgrać customa 3.1.3 żeby go znowu nie zablokować?

#6 Smoczy

Smoczy
  • 4 066 postów
  • SkądPrzemyśl

Napisano 10 listopada 2012 - 19:07

Jak mam mu wgrać customa 3.1.3 żeby go znowu nie zablokować?

Możesz chociażby tu iPhone 2G pobrać,wystarczy ją wgrać;)

#7 nuggie

nuggie
  • 249 postów

Napisano 10 listopada 2012 - 21:33

2G można było samemu odsimloczyć na stałe. Bez późniejszych obaw o update.

#8 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 10 listopada 2012 - 22:54

http://myapple.pl/ip...ja-redsn0w.html

#9 wieslawo

wieslawo
  • 3 698 postów
  • SkądL-no/P-ń

Napisano 11 listopada 2012 - 08:18

Email / www i przede wszystkim muzyka. Nie jest to demon prędkości, ale...jest tak samo szybki jak w dniu premiery, czyli wystarczająco aby z niego korzystać.

#10 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 11 listopada 2012 - 14:15

Wpisz na ebay.com "iPhone unlock", kup odblokowanie i zaktualizuj do 3.1.3. Niestety wiele aplikacji i tak nie wgrasz, ale za to będziesz mogł w ogole zajrzeć do AppStore.

#11 aerO^

aerO^
  • 894 postów

Napisano 11 listopada 2012 - 15:15

Odblokowywanie 2G jest bezproblemowe, tam simlocka da się zdjąć zawsze bez żadnych ultraśniegów, wystarczy cutomfirmware, po za tym 1.1.4 to żaden rarytas, bo 2G nie ma SHSH znanych nam dziś, czyli bez problemu można się cofnąć nawet do wersji 1.0, brak dostępu do appstore'a to według mnie porażka, a najfajniej śmigał na 2.2.1, który zresztą był robiony tylko pod ten procesor, ale i tak najlepiej wgrać custom 3.1.3 np. whited00r, bierzesz wersję unlocked, wgrywasz z shiftem przez itunes i gotowe.
iPhone 2G

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych