Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad Mini

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
20 odpowiedzi w tym temacie

#1 Mateusz25

Mateusz25
  • 61 postów

Napisano 10 listopada 2012 - 14:13

Witam. Zastanawiam się nad zakupem iPada Mini. Używałem kiedyś sprzętu z iOS (iPod Touch 4) i mam kilka pytań co do sprzętu, zakupu i systemu. Proszę w miarę możliwości o odpowiedzi na te pytania. Z góry przepraszam jeśli zły temat: 1. Gdzie lepiej kupić? Apple Online Store (np. zagraniczny) gdzie iPad kosztuje lekko ponad 1000zł, w iSpocie (cena od 1500 prawie), Saturnie, Alledrogo? Czy z AOS przysłali by mi do Polski ten tablet w rozsądnym czasie i czy w ogóle? Gdzie najbezpieczniej? 2. Czy w okresie świątecznym można się spodziewać jakiś obniżek cen w któryś z powyższych sklepów? 3. Co do systemu: tylko jedno pytanie, czy nadal w iOS multitasking jest skopany? Tzn. np. gdy odpalam gg na Androidzie to działa w tle. Słucham sobię muzyki, przeglądam stronę i jestem jednocześnie dostępny na gg i skype. Natomiast w iPodzie miałem taki motyw, że gdy przełączałem się np. na przeglądarkę, to gg mi rozłączało i wiadomości nie przychodziły w tym czasie. Musiałem wejść jeszcze raz do GG, wtedy przełączało mi status i ludzie, którzy mieli mnie na liście kontaktów dostawali rage bo im ciągle mrugałem. 4. Czy na Chrome w iOS można wejść na ftp przez przeglądarkę? Sprawdzałem na Safari niestety nie można. Póki co to tyle :)

#2 Erykos

Erykos
  • 2 847 postów

Napisano 10 listopada 2012 - 14:18

Jeśli chodzi o kupno to najlepiej w Apple Store lub Apple Online Store. W grudniu jest taki okres kiedy są obniżki, tylko zapomniałem nazwy ;). Co do mulitaskingu to chyba jest już dobrze. Nie zauważyłem Twoich problemów.

#3 Mateusz25

Mateusz25
  • 61 postów

Napisano 10 listopada 2012 - 14:31

Apple Store z tego co wiem w Polszy jeszcze nie ma a raczej do Niemiec nie pojadę bo wyjdzie wtedy kosztowo tyle ile w iSpocie. Ale w AOS bym kupił tylko właśnie, ktoś z Was tak kupuje? Wszystko w porządku? Jak z czasem wysyłki? No i jeszcze proszę o odp. co do tego ftp, bo iPad głównie ma mi służyć na uczelni za czytnik pdf, różnych wykresików i innych takich pierdół zaciąganych z FTP.

#4 pete.r

pete.r
  • 6 postów

Napisano 10 listopada 2012 - 14:35

pamięć zewnętrzna?

[CIACH]

Twój wpis został usunięty jako zupełnie niezwiązany z tematem wątku. Proszę znaleźć wątek traktujący o Twoim problemie i w nim zadać pytanie. renqien

#5 KamilRonek

KamilRonek
  • 219 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 10 listopada 2012 - 14:54

Chyba jedynie bezprzewodowy dysk .

#6 Bazagazeal

Bazagazeal
  • 144 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 10 listopada 2012 - 15:24

Jak coś to dzisiaj w Saturnach -10% i mini kosztuje 1300zł. :)

#7 proxx

proxx
  • 1 264 postów

Napisano 10 listopada 2012 - 15:42

Jaka to promocja ?można jakiś link ? do kiedy trwa promocja ? w każdym saturnie ? działa tylko w sklepach czy w internecie tez ?

#8 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 10 listopada 2012 - 15:58

https://itunes.apple...d360775818?mt=8

#9 Mateusz25

Mateusz25
  • 61 postów

Napisano 10 listopada 2012 - 17:13

Ja będę kupował przed świętami najprawdopodobniej więc raczej teraz nie skorzystam. Dzięki Homer za link. Wiem że na iOS pewnie jest sporo takich programów, jednak mi zależy na wejściu akurat przez przeglądarkę. Szybko muszę się przełączać między treściami. A jak znam życie to musiałbym tym programem najpierw pobrać plik lub mogę podejrzeć tylko jeden na raz.

#10 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 10 listopada 2012 - 17:19

Nie dowiesz się póki nie spróbujesz. Obstawiam, że program ma swoją teczke, w które zapisze pobrane PDF'y a i być może będzie możliwość otwarcia ich w iBooks.

#11 Mateusz25

Mateusz25
  • 61 postów

Napisano 10 listopada 2012 - 17:22

Nie spróbuję dopóki się nie dowiem ;] To taki wyznacznik tego czy kupię iPada Mini czy np. Nexusa. Rozumiem że zwyczajnie synchronizując iTunesem po WiFi moje pdfy trafią do iBooks?

#12 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 10 listopada 2012 - 17:54

Tak.

#13 Mateusz25

Mateusz25
  • 61 postów

Napisano 10 listopada 2012 - 19:46

Kupował ktoś ostatnio mini w AOS US? Ile trzeba czekać (wiem że na stronie jest napisane 2 tyg. ale to tylko orientacyjnie)? Żadnych cegieł w paczce? To jakiś kurier przywozi? Sry nigdy nie zamawiałem tam.

#14 Squidy

Squidy
  • 7 postów

Napisano 10 listopada 2012 - 23:23

Ja zamówiłem ipada mini w przedsprzedaży 25 października w ciągu pół godziny od otwarcia sklepu (Miał on być wysłany w ciągu 2 tygodni + 3 dni dostawa) I okazało się że przyjdzie dopiero 19 listopada, dlatego odwołałem zamówienie i kupiłem w media markcie :P

#15 Mateusz25

Mateusz25
  • 61 postów

Napisano 11 listopada 2012 - 00:33

Ale wysłaliby do Polski z US i A? I dostajesz jakieś info o wstępnej dacie przyjścia paczki?

#16 dirk.diggler

dirk.diggler
  • 2 464 postów

Napisano 11 listopada 2012 - 00:36

Kupował ktoś ostatnio mini w AOS US? Ile trzeba czekać (wiem że na stronie jest napisane 2 tyg. ale to tylko orientacyjnie)? Żadnych cegieł w paczce? To jakiś kurier przywozi? Sry nigdy nie zamawiałem tam.

"U.S. Sales Only

The Apple Store accepts orders from billing addresses within the United States and most U.S. territories. Apple will not ship products purchased at the Apple Store to an address outside of the U.S. Please click here to find an Apple Store outside of the U.S..."

http://store.apple.c...n/salespolicies

#17 Squidy

Squidy
  • 7 postów

Napisano 11 listopada 2012 - 12:00

"U.S. Sales Only

The Apple Store accepts orders from billing addresses within the United States and most U.S. territories. Apple will not ship products purchased at the Apple Store to an address outside of the U.S. Please click here to find an Apple Store outside of the U.S..."

[url]http://store.apple.com/us/open/salespolicies[/url]

Ale to nie możesz zamówić w polskim Apple Store? :o Bo z tego US to Ci nie przyślą.

#18 Mateusz25

Mateusz25
  • 61 postów

Napisano 11 listopada 2012 - 13:03

No to równie dobrze mogę iść do Media Markt i kupić za tą samą cenę nie czekając 2 tygodni na przesyłkę. To lipa, chciałem zaoszczędzić a jednak trzeba będzie wybulić... może jakaś promocja będzie świąteczna.

#19 dirk.diggler

dirk.diggler
  • 2 464 postów

Napisano 11 listopada 2012 - 13:34

Ale to nie możesz zamówić w polskim Apple Store? :o

A gdzie tam masz o polskim AS? Polski jest po to aby zamawiać w Polsce. Niemiecki po to aby zamawiać w Niemczech. Proste jak linijka.

#20 Mateusz25

Mateusz25
  • 61 postów

Napisano 13 listopada 2012 - 19:10

Jeszcze takie pytanie, ile przewidujecie bedzie wspierany mini przez Apple? Procek jak w iPadzie 2 a iPad 2 juz chyba iOS 7 sie nie doczeka...

#21 Gustllik

Gustllik
  • 2 postów
  • SkądLublin

Napisano 27 grudnia 2012 - 14:01

Sorki za odkop ale podepnę się do tematu. Czy da się połączyć jakoś przez buoetooth, lub Wi-Fi z nokią N95-2 tak żeby szedł internet do mini przez 3G z telefonu? Drugie pytanie to czy da rade pobrać jakiegoś PDF-a np.: tablice maturalne wzorów matematycznych? Często korzystam z PDF-ów i fajnie by było gdyby dało rade pobrać z internetu. Pozdrawiam, Grzegorz

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych