Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Połączenie MAC z PS3 ?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 sasiad234

sasiad234
  • 87 postów

Napisano 10 listopada 2012 - 12:35

Witam, Na wstępie napiszę że widziałem podobny temat poniżej jednak z tego co poczytałem to ludzie parują za pomocą neta (i zalezy im na tym aby ps3 korzystał z neta). Mam na chatce wifi także ps mi sie spokojnie łączy z netem i nie ma żadnego problemu jednak mój problem polega na tym iż chciałbym (jeżeli jest taka możliwość) połączyć maca z ps3 na zasadzie jakiegos dysku. Konkretnie chodzi mi o to aby przesłać bezpośrednio film/koncert na dysk ps3 jakimś kablem ? czy utworzyc np jakis dysk na ktorego w macu bede wrzucał film i udostępniał go ps3 ? w ps zainwestowałem wczoraj także nie bardzo ogarniam jeszcze całość i proszę was o rade :) z góry dzieki :) Pozdrawiam

#2 dudek564

dudek564
  • 295 postów

Napisano 10 listopada 2012 - 12:57

możesz kopiować pliki z dysków podłączonych za pomocą USB w konsoli. Jest metoda DLNA najlepszy wybór. Jeśli chodzi o rozwiązanie konsola->dysk<-mac to nie słyszałem o tym chyba że ten dysk ma opcję DLNA :>?

#3 sasiad234

sasiad234
  • 87 postów

Napisano 10 listopada 2012 - 13:19

hej dzieki za odp. z usb kopiować filmy to wiem :) w sumie nie mialem na mysli oddzielnego dysku typu mac -> dysk -> ps3 raczej myslalem o dysku z ps3 (160gb) lub dysku makowym (ktory bylby w jakis sposob udostepniany ps3) jest możliwe jakies udostępnienie zawartości w macu bezpośrednio na ps3? jakimś połączeniem kablowym? lub dyskiem wirtualnym? (nie mam na mysli kopia na usb i przegranie na dysk ps3) raczej fajnie by bylo znalezc jakas szybką metode typu własnie udostępnienie katalogu z filmami poprzez wifi dla ps3 ???

#4 szromss

szromss
  • 70 postów
  • SkądElbląg, PL

Napisano 10 listopada 2012 - 13:33

Jest program -> PS3 Media Server

#5 sasiad234

sasiad234
  • 87 postów

Napisano 10 listopada 2012 - 15:06

super! Dzięki szromss dokładnie o to mi chodziło :) !!!! temat do zamknięcia.

#6 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 10 listopada 2012 - 15:46

OK.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych