Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 4 bez simlocka problem z aktywacja.!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
32 odpowiedzi w tym temacie

#1 danielos28

danielos28
  • 12 postów
  • SkądLeszno

Napisano 09 listopada 2012 - 21:45

Witam. Mam pewien problem i nie wiem co zrobić. Posiadam iPhona 4 nie ma on simlocka używałem go w plusie wszystko chodzilo normalnie nie mial robionego jailbreaka przywrocilem ustawienia fabrycznie i tu rozczarowanie bo prosi o karte sim prawidłową zeby aktywowac iphona no ale jest on bez sim locka wiec obojetnie jaka karta powinna go aktywowac wkładalem chyba z 5 różnych kart nawet angielska i niemiecka tez dupa. Wgranie innego softu nie pomoglo. Aktywacja przez iTunes tez nie działa. na stronie imei.info sprawdziłem czy napewno nie ma sim locka no i nie ma a pochodzi z sieci Austria Mobilkom. Jakies rady ? Prosze o pomoc bo narazie 900 zl wyrzucone w błoto.

#2 dameon

dameon
  • 1 353 postów
  • SkądLublin

Napisano 09 listopada 2012 - 22:20

A nie miałeś przypadkiem podkładki Gevey? Jaki dokładnie komunikat wywala?

#3 danielos28

danielos28
  • 12 postów
  • SkądLeszno

Napisano 09 listopada 2012 - 22:26

Nie nie zadnej karty gevey nie miałem. Bo dzis go kupiłem i włozyłem karte plusa działo wszytko ladnie pieknie ale przywrocilem ustawienia fabryczne i przy aktywacji jest taki komunikat: "Aby aktytować telefon iPhpne należy włożyć kompatybilną kartę SIM obsługiwanego operatora. Włóż kartę SIM, która została dostarczona z Twoim telefonem albo odwiedź sklep obsługiwanego operatora aby wymienić karte SIM" no i tel nie ma sim locka wiec nie wiem czemu tak ;c

#4 diesel2117

diesel2117
  • 1 743 postów
  • SkądKatowice PL

Napisano 10 listopada 2012 - 00:31

Jaki system i BB ?

#5 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 10 listopada 2012 - 00:51

Nie nie zadnej karty gevey nie miałem. Bo dzis go kupiłem i włozyłem karte plusa działo wszytko ladnie pieknie ale przywrocilem ustawienia fabryczne i przy aktywacji jest taki komunikat: "Aby aktytować telefon iPhpne należy włożyć kompatybilną kartę SIM obsługiwanego operatora. Włóż kartę SIM, która została dostarczona z Twoim telefonem albo odwiedź sklep obsługiwanego operatora aby wymienić karte SIM" no i tel nie ma sim locka wiec nie wiem czemu tak ;c

Jeżeli jest ten komunikat to ma simlocka. Sprawdź z kartą orange bądź T-Mobile. Jeżeli ruszy to ma simlocka na oficjalnych operatorów i z Plusem nie ruszy. jeżeli zaś nie ruszy, to znaczy, że ma simlocka na wszystko. Brak cydii nie oznacza brak JB. Cydię można schować.

#6 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 10 listopada 2012 - 01:06

Pewnie był ultrasn0w a teraz jest cegła. Gratulacje.

#7 danielos28

danielos28
  • 12 postów
  • SkądLeszno

Napisano 10 listopada 2012 - 07:40

Wkładalem rozne karty i nie ruszyło. No ale uzywałem go w plusie karta plusa działała ! a gdyby byl jailbreak to gdy robilem przywroc ustawienia fabryczne z poziomu telefonu tam w ustawieniach to by mi sie zawiesil tel na tym kułeczku co sie kreci a tak sie nie stalo przeszzedl ten proces i została aby aktywacja do zrobienia. a iOS 6.0.1 a wczesnij byl 5.1.1 i tez nie chcial sie aktywowac nawet poprzez iTunes. a wgl na stronie imei.info mi wyraznie pisze ze nie ma simlocka ;/

#8 dameon

dameon
  • 1 353 postów
  • SkądLublin

Napisano 10 listopada 2012 - 08:28

Jaka nazwa modelu? Np. "XXXXXB" jest dla wersji brytyjskiej

#9 danielos28

danielos28
  • 12 postów
  • SkądLeszno

Napisano 10 listopada 2012 - 09:23

model: A1332. Na tej stronie imei.info to pisze ze jest z sieci Mobilkom Austria i nie ma simlocka.

#10 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 10 listopada 2012 - 12:52

a gdyby byl jailbreak to gdy robilem przywroc ustawienia fabryczne z poziomu telefonu tam w ustawieniach to by mi sie zawiesil tel na tym kułeczku co sie kreci a tak sie nie stalo przeszzedl ten proces i została aby aktywacja do zrobienia.

Nie zawsze się zwiesza na kółku. Wszystko zależy od tego jak był JB zrobiony i co było zainstalowane.

wgl

to jakaś mowa moda rodem z gimbusów? Co to "wgl" oznacza ? Słownik języka polskiego milczy na ten temat...

na stronie imei.info mi wyraznie pisze ze nie ma simlocka ;/

Ta strona to nie jest ani serwis producenta, ani żadna wyrocznia, żeby brać to za oczywistość.

#11 dameon

dameon
  • 1 353 postów
  • SkądLublin

Napisano 10 listopada 2012 - 13:12

model: A1332. Na tej stronie imei.info to pisze ze jest z sieci Mobilkom Austria i nie ma simlocka.

Nie o to chodzi... Jak np. dla MacBook'a Air jest MD231PL to u ciebie co?

#12 danielos28

danielos28
  • 12 postów
  • SkądLeszno

Napisano 10 listopada 2012 - 15:07

Temat do zamkniecia. Telefon sprzedany ; )

#13 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 10 listopada 2012 - 16:28

Może poczekajmy aż następny "szczęśliwy" posiadacz właśnie kupionego iPhone zawita do nas na forum :>

#14 danielos28

danielos28
  • 12 postów
  • SkądLeszno

Napisano 10 listopada 2012 - 19:28

No chyba ze tak bo sam jestem ciekaw jak to rozwiązać a tutaj cos wyczytałem troche podobnego chyba [url]http://myapple.pl/iphone/241822-problem-z-aktywacja-karty-sim.html[/url]

#15 kslo

kslo
  • 94 postów
  • SkądTipperary, Ireland

Napisano 22 listopada 2012 - 23:12

Witam, mam taki problem. Mam iPhone 3GS i mialem iOS 4.2.1 + jb i unlock zrobilem update do iOs 6.01 i jak wlaczam iPhone wyskakuje ustawienie jezyka, panstwa wifi itd a pozniej "aktywacja iPhone, to moze potrwac kilka minut", po kilku minutach wyskakuje "iPhonie nie zostal aktywowany: serwer aktywacji jest tymczasowo niedostepny. Sproboj podlaczyc iPhone'a do iTunes i aktywowac go, albo sproboj ponownie za kilka minut", gdy podlacze do iTunes wyskakuje ze nie ma karty sim a karta jest wlozona z vodafone i iPhone tez z Vodafone jest. Co robic ? Szukam juz od tygodnia szukam i nie znalazlem niczego co pomoglo. Probowalem kilka sposobow i nic. Prosze o pomoc i z gory dzieki

#16 diesel2117

diesel2117
  • 1 743 postów
  • SkądKatowice PL

Napisano 23 listopada 2012 - 00:01

Witam, mam taki problem. Mam iPhone 3GS i mialem iOS 4.2.1 + jb i unlock zrobilem update do iOs 6.01 i jak wlaczam iPhone wyskakuje ustawienie jezyka, panstwa wifi itd a pozniej "aktywacja iPhone, to moze potrwac kilka minut", po kilku minutach wyskakuje
"iPhonie nie zostal aktywowany: serwer aktywacji jest tymczasowo niedostepny. Sproboj podlaczyc iPhone'a do iTunes i aktywowac go, albo sproboj ponownie za kilka minut", gdy podlacze do iTunes wyskakuje ze nie ma karty sim a karta jest wlozona z vodafone i iPhone tez z Vodafone jest. Co robic ? Szukam juz od tygodnia szukam i nie znalazlem niczego co pomoglo. Probowalem kilka sposobow i nic. Prosze o pomoc i z gory dzieki

Jeszcze raz restore po czym aktywacja, lecz nie łącz się przez wifi a od razy aktywuj go w Itunes

#17 kslo

kslo
  • 94 postów
  • SkądTipperary, Ireland

Napisano 23 listopada 2012 - 09:10

Czesc, dzieki za szybka odp. Nie pokazuje go w Itunesie. edit: wogole nie chce wejsc w DFU proboje redsn0w i nadal nic

#18 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 23 listopada 2012 - 09:30

Zrobiłeś restore? Wcześniej był w iTunes a teraz nie ma? Zmień iTunes, komputer...

#19 kslo

kslo
  • 94 postów
  • SkądTipperary, Ireland

Napisano 23 listopada 2012 - 13:02

Jak mam zrobic restore jesli nie pokazuje go w iTunes ? na zadnym komputerze a jak pokazuje to wyskakuje ze nie ma karty sim ( JEST WLOZONA DOBRA KARTA VODAFONE ) Jak proboje wejsc w DFU robic sie czarny ekran i pozniej lipa musze 10-15 sec trzymac power + home zeby wstal

#20 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 23 listopada 2012 - 13:06

najpierw piszesz, ze iTunes informuje o braku karty. Teraz piszesz, że iTunes nie widzi telefonu. TO JAK W KOŃCU JEST ????

#21 kslo

kslo
  • 94 postów
  • SkądTipperary, Ireland

Napisano 23 listopada 2012 - 13:13

itunes raz pokazuje iPhone a raz nie

#22 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 23 listopada 2012 - 14:40

To nie rób restore'a kiedy nie pokazuje, tylko wtedy kiedy go widać :-)

#23 diesel2117

diesel2117
  • 1 743 postów
  • SkądKatowice PL

Napisano 23 listopada 2012 - 16:12

Ewentualnie masz kabelek usb który przerywa, sprawdź go na innym urządzeniu apple bądź na innym kablu. A jeszcze jedno pytanie, kiedy przechodzisz przez ekran konfiguracji to sprawdź czy w górnym lewym rogu pokazuje Ci "szukam.." BEZ WŁOŻONEJ KARTY SIM !. Możesz jeszcze przez program Iexplorer wyrzucić aplikację konfiguracji/aktywacji i sprawdzić czy pokazuje Ci adres wifi/bt/Firmware modemu (BaseBand) wchodząc w ustawienia -> ogólne -> to urządzenie. Jeśli nie pokaże to masz uwalony BB, kosztowna sprawa

#24 kslo

kslo
  • 94 postów
  • SkądTipperary, Ireland

Napisano 23 listopada 2012 - 21:41

Diesel, kabla uzywam caly czas do swojego drugie iPka 4S i wszystko smiga jak nalezy. Moglbys podac jak sprawdzic tego bb przez ie ? dzieki

#25 diesel2117

diesel2117
  • 1 743 postów
  • SkądKatowice PL

Napisano 23 listopada 2012 - 22:52

Diesel, kabla uzywam caly czas do swojego drugie iPka 4S i wszystko smiga jak nalezy. Moglbys podac jak sprawdzic tego bb przez ie ? dzieki

iexplorera nie pamiętam ścieżki, najprościej ściągnij f0recast-v1.3 i podłącz telefon pod usb, zrób sreena i wrzuć tutaj.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych