Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone włącza się tylko pod ładowarką! Pomocy!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 Kasier

Kasier
  • 30 postów

Napisano 09 listopada 2012 - 18:11

Witam. Posiadam iPhona 3GS a mój problem wygląda tak, że iphone włącza się tylko pod ładowarką. Nie mogę go używać bo trzeba go aktywować w iTunes, ale pod USB iphone uruchamia się do jabłka i resetuje. Czytałem już o tym, ale wszędzie rozwiązanie jest jedno - wymiana baterii. Mam też drugiego iPhone 3GS, przełożyłem płyty główne i ten drugi (sprawny) działa na tamtej baterii, a ten który się nie chce uruchomić na tej baterii od tego sprawnego wykazuje takie same objawy - pod ładowarka odpala, pod USB tylko do jabłka. Na tamtej baterii jeszcze się włączał bez kabla ale również do jabłka - mogłem go wprowadzić w tryb DFU ale nie dało się wgrać nowego oprogramowania - no ale po co skoro jest sprawne oprogramowanie. NA tej baterii natomiast z przycisku Power już nie startuje. Tylko pod kablem. Proszę bardzo o pomoc

#2 jepek

jepek
  • 52 postów

Napisano 09 listopada 2012 - 21:21

Miałem, a raczej mam ten sam problem. Do dziś go niestety nie rozwiązałem i iPhone jest cegłą. Telefon był w Maclife, ale nie poradzili sobie tam z jego naprawą. Wymiana baterii pomaga, ale do czasu... Do czasu aż się ona nie rozładuje. Miałem tak 2x. Bateria wymieniona(naładowana) - telefon działa bez żadnych problemów do czasu aż się nie rozładuje. Problem jest najwidoczniej w ładowaniu. Odpowiada za to moduł LTC4088-2, który podobno jest bardzo ciężko dostępny, a jeszcze ciężej go wymienić - jest zalany klejem... Nie znalazłem rozwiązania na ten problem. W moim przypadku pewnego razu telefon się rozładował i więcej włączyć się nie chce. To zachowanie mojego telefonu:

Iphone 3GS reset loop - YouTube
3gs - YouTube

Jeśli uda CI się kiedykolwiek naprawić ten problem poproszę o PW.

#3 Kasier

Kasier
  • 30 postów

Napisano 09 listopada 2012 - 21:35

U mnie dokładnie te same objawy. Czyli telefon do kosza...

#4 jepek

jepek
  • 52 postów

Napisano 09 listopada 2012 - 21:37

Ja tam myślę, że jakiś magik by to naprawił, ja niestety nie mam aż takich umiejętności.

#5 Kasier

Kasier
  • 30 postów

Napisano 09 listopada 2012 - 21:50

Mogę pod USB wejść w tryb RECOVERY...nie wiem czy to jakiś dobry znak ?

- - - Połączono posty - - -

Dzięki jepek za zainteresowanie. Popytam w okolicznych serwisach może ktoś się podejmie choć wątpie ( skoro nie potrafili mi wymienić gniazda ładowania w Nokii E52 ;/) ale warto spróbować..

#6 grzewo1

grzewo1
  • 12 postów

Napisano 10 listopada 2012 - 11:46

Witam Widzę ,że temat powraca:) Nie wiem jak to jest dokładnie u Was, ale u mnie po prostu po uśpieniu już się nie chce wlączyć. Pozostaje tylko wybudzenie przez Redsn0wa. Pod ładowarką nie ma tego problemu. Rozwiązalem to w ten sposób ,że wylączyłem automatyczne usypianie no i ręcznie ściemniam ekran do minimum żeby bateria jak najdłużej wytrzymała.Ładowarka oczywiście zawsze pod reką:) Jest to upierdliwe ,ale przynajmniej iphon żyje:)

#7 jepek

jepek
  • 52 postów

Napisano 10 listopada 2012 - 22:47

Mogę pod USB wejść w tryb RECOVERY...nie wiem czy to jakiś dobry znak ?

Dzięki jepek za zainteresowanie. Popytam w okolicznych serwisach może ktoś się podejmie choć wątpie ( skoro nie potrafili mi wymienić gniazda ładowania w Nokii E52 ;/) ale warto spróbować..

Ja wprowadziłem tel w DFU i przywróciłem soft, nic to jednak nie dało. Specem nie jestem, ale na moje to ewidentnie brak z ładowaniem - za słabe/duże napięcie? Dziwne jest dla mnie to, że nie można znaleźć rozwiązania tego problemu. Masa ludzi ma ten problem - czytałem na forach zagranicznych, polskich, wiele filmików na youtube, a rozwiązania brak...

@Kasier co do serwisów, mój iPhone był w sumie w 3. Żaden nie potrafił poradzić sobie z tym poradzić.

#8 Kasier

Kasier
  • 30 postów

Napisano 11 listopada 2012 - 11:50

Dzięki za odpowiedzi.
grzewo1 mógłbyś coś więcej powiedzieć na ten temat? Wiem jak się obsługiwać redsn0w'em ale nie wiem jaki mam iOS w iPhonie..i jak go postawić teraz?

Po uśpieniu tzn po zablokowaniu klawiatury?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych