Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Angry Birds Star Wars & Angry Birds Star Wars HD !!! Już jest !!!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
36 odpowiedzi w tym temacie

#1 koh

koh
  • 2 186 postów

Napisano 08 listopada 2012 - 11:04

Kto ma największego ptaka ?! Luke? Hana czy Vader ?!

[ATTACH=CONFIG]12189[/ATTACH]

Sami oceńcie, bo już są do kupienia:

Angry Birds Star Wars HD !!!

https://itunes.apple...8&affId=1860684

Angry Birds Star Wars

https://itunes.apple...8&affId=1860684

Tytuł tematu został doprecyzowany do obu tytułów. eualex.

#2 Ament

Ament
  • 506 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 08 listopada 2012 - 11:40

Ciekawe jak dlugo beda jeszcze odgrzewac tego kotleta. Co nastepne? Piraci z Karaibow?

#3 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1 436 postów
  • SkądWarsaw, Poland

Napisano 08 listopada 2012 - 11:45

Ciekawe jak dlugo beda jeszcze odgrzewac tego kotleta. Co nastepne? Piraci z Karaibow?

Nastepne bedzie Angry birds M jak Milosc i bedziesz wscieklym ptakiem w kartony strzelal. Boze daj spokoj z takimi komentarzami, jak ktos chce kupic to i tak kupi, tak jak ja na przyklad, kupuje z ciekawosc zeby zobaczyc co nowego jest w nowej odslonie, nikt Tobie nie karze tej gry kupowac, nie nakladaja na Ciebie przymusu wydania 0.89 € koniecznie na ta gre, mozesz za ta cene kupic cos innego, albo wcale nie wydawac.

#4 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 08 listopada 2012 - 11:53

Nie mapety.

#5 koh

koh
  • 2 186 postów

Napisano 08 listopada 2012 - 11:56

To samo powiedz o klockach LEGO - od lat 60-tych to w zasadzie te same klocki...i robią serie Jurasik Park, Ninjago, Star Wars, Harry Potter, Prince of Persia, Super Heroes, Lord of the Rings, Piraci z Karaibów, Toy Story... itp. itd. I każde pokolenie ma swoich idoli i je kupuje. Myślę, że ptaki też mogą pójść tą drogą.

#6 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1 436 postów
  • SkądWarsaw, Poland

Napisano 08 listopada 2012 - 12:00

To samo powiedz o klockach LEGO - od lat 60-tych to w zasadzie te same klocki...i robią serie Jurasik Park, Ninjago, Star Wars, Harry Potter, Prince of Persia, Super Heroes, Lord of the Rings, Piraci z Karaibów, Toy Story... itp. itd. I każde pokolenie ma swoich idoli i je kupuje. Myślę, że ptaki też mogą pójść tą drogą.

Moze zazdrosci tego, ze ktos wpadl na tak genialny pomysl, gra ktora jest prosta i wciaga na dluzej, a obroty maja liczone w milionach/miliardach (?)

#7 Ament

Ament
  • 506 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 08 listopada 2012 - 13:16

Nie wiem po co zbedna podnieta. Zmierzam do tego, ze Rovio nigdy przed era wqrwionych ptaszkow, ani tez po, niczym innym nie blysnelo. Skoro juz stworzyli jedna z najbardziej mainstreamowych gier w historii to mogliby pojsc za ciosem i bardziej wysilic zwoje mozgowe a nie klepac w kolko to samo tyle ze z innym tlem.

#8 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1 436 postów
  • SkądWarsaw, Poland

Napisano 08 listopada 2012 - 13:19

Zmierzam do tego, ze Rovio nigdy przed era wqrwionych ptaszkow, ani tez po, niczym innym nie blysnelo.

Blysnelo pierwsza odslona gry Angry birds i na tym opiera swoj sukces po dzien dzisiejszy. W takim razie po co jest nowy NFS, po co nowa FIFA wychodzi? Przeciez w jednej ciagle sie jezdzi samochodami, a w drugiej ciagle kopie sie pilke i biega po boisku jak 22 neardeltanczykow za jedzeniem. To po co wyszedl nowy Most Wanted czy FIFA 13? Przeciez dalej mozemy grac w Underground czy FIFE 96

#9 koh

koh
  • 2 186 postów

Napisano 08 listopada 2012 - 13:30

... Skoro juz stworzyli jedna z najbardziej mainstreamowych gier w historii to mogliby pojsc za ciosem i bardziej wysilic zwoje mozgowe a nie klepac w kolko to samo tyle ze z innym tlem...

Przecież zrobili Bad Pigles. teraz odcinają kupony i tyle. Podejrzewam, że takie pomysły trafione w 100% w czas i miejsce są nie do powtórzenia w jednej firmie. Trzeba mieć bardzo bardzo dużo szczęścia żeby stworzyć przebój...niestety nie ma na to wzoru bo inaczej wszyscy robiliby same hity.
Podsumowując, moim zdaniem masz rację, oni robią teraz odgrzewanego kotleta, co im jednak nie ujmuje :)

#10 Ament

Ament
  • 506 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 08 listopada 2012 - 13:41

Podsumowując, moim zdaniem masz rację, oni robią teraz odgrzewanego kotleta, co im jednak nie ujmuje :)

No wlasnie - ja nigdzie nie napisalem, ze im ujmuje - a tu od razu tyle postow atakujacych :):)

#11 koh

koh
  • 2 186 postów

Napisano 08 listopada 2012 - 13:48

No wlasnie - ja nigdzie nie napisalem, ze im ujmuje - a tu od razu tyle postow atakujacych :):)

Każdy ważył posta po swojemu, i kilku tak wyszło...pozdrawiam :)

#12 virgin71

virgin71

• 12 562 postów
  • SkądWrocław

Napisano 08 listopada 2012 - 13:55

Nie wiem po co zbedna podnieta.
Zmierzam do tego, ze Rovio nigdy przed era wqrwionych ptaszkow, ani tez po, niczym innym nie blysnelo. Skoro juz stworzyli jedna z najbardziej mainstreamowych gier w historii to mogliby pojsc za ciosem i bardziej wysilic zwoje mozgowe a nie klepac w kolko to samo tyle ze z innym tlem.

Też nie przepadam za ptakami, ale nie przesadzajmy, zrobili bad piggies i amazing alex. Tak, jak już koledzy wspomnieli, lego też niczym nie błysnęło od czasów lego technics. EA też niczym nie błysnęło od fify 98 i NSF underground

#13 kbrs

kbrs
  • 88 postów

Napisano 08 listopada 2012 - 15:36

Jak to ea niczym nie błysnęło od fify 98 i nfs underground? Chyba po prostu nie grałeś w nic od ea od tego okresu albo rozdzielasz gry jak większość tutaj na 'słaba gierka :)' albo "fajna gierka :)'.

#14 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1 436 postów
  • SkądWarsaw, Poland

Napisano 08 listopada 2012 - 15:39

Jak to ea niczym nie błysnęło od fify 98 i nfs underground? Chyba po prostu nie grałeś w nic od ea od tego okresu albo rozdzielasz gry jak większość tutaj na 'słaba gierka :)' albo "fajna gierka :)'.

Chodzilo o to ze nic sie nie zmienilo w tych dwoch przykladach tzn NFS i FIFA. Nie poruszam grafiki bo to wiadomo ze sie zmieni. Ale czy cos sie zmienilo oprocz tego? Serie Angry Birds sa tym samym co robi EA wypuszczajac serie EURO/WORLD CUP do FIFY co dwa lata, tak samo ma sie SPACE czy STAR WARS.

#15 tasiu

tasiu
  • 546 postów
  • Skądokolice Cieszyna

Napisano 08 listopada 2012 - 16:03

Brak iCloud to kpina z graczy.

#16 kbrs

kbrs
  • 88 postów

Napisano 08 listopada 2012 - 16:06

W gameplayu sie zmienilo calkiem sporo... fifa to fifa wiadomo pilki noznej nie zmienisz, ale dodano pewnie z tysiac rzeczy jakby to tak rodzielic na kazdy drobny szczegol miedzy fifa 98 a np. najnowsza odslona. NFSy starano sie robic na rozne sposoby, rozne rodzaje wyscigow, czasem nawet dodawano jakas fabule, to nie jest jedna i ta sama gra, podstawa sie faktycznie nie zmienia, ciagle sie scigamy szybkimi samochodami ale reszta juz tak. Co do tematu angry birds, kupilem dzisiaj podstawke + dodatkowe poziomy (troche zdzierstwo tak przy okazji) i mi sie bardzo podoba, fajny jest tez myk poziomu trudnosci, samo przejscie jest zwykle bardzo proste ale 3 gwiazdki juz nie, ciagle zaliczam poziomy z jedna gwiazdka ktora zdobywa sie latwo ale ciezej cos wiecej ugrac. Głownie mi chodzi o te bonusowe dodatkowo platne bo ich gralem wiecej.

#17 virgin71

virgin71

• 12 562 postów
  • SkądWrocław

Napisano 08 listopada 2012 - 16:52

W gameplayu sie zmienilo calkiem sporo... fifa to fifa wiadomo pilki noznej nie zmienisz, ale dodano pewnie z tysiac rzeczy jakby to tak rodzielic na kazdy drobny szczegol miedzy fifa 98 a np. najnowsza odslona.

Tak, tak samo zmienia się excel, czy word na przestrzeni lat (dodano nowe ikonki, dodano obsługę maka 7-krotnie złożonego itp.).

#18 kbrs

kbrs
  • 88 postów

Napisano 08 listopada 2012 - 17:43

Porównując to do angry birds to jednak różnica jest spora...

#19 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1 436 postów
  • SkądWarsaw, Poland

Napisano 08 listopada 2012 - 17:49

Porównując to do angry birds to jednak różnica jest spora...

Ale my nie porownujemy tutaj grafiki, czy fizyki gry, tylko mowimy o kontynuacjach kolejnych czesci, a to jest roznica.

#20 dm76

dm76
  • 2 445 postów

Napisano 08 listopada 2012 - 17:50

Zamiast narzekać, spójrzcie ile jest w appstore czy nawet na rynku PC super nowych, innowacyjnych gier, które odniosły wielki sukces - kilka...? Nie da się co sezon wyskoczyć z super nowym, chwytliwym pomysłem - to się zdarza raz na jakiś czas, zwykle przypadkiem. Gdy się zdarzy - kontynuuje się pomysł i stara zbić na tym jak największą fortunę, proste - takie prawa rynku - sprawdzony pomysł kupią miliony, nowość - jest ogromne ryzyko, że nie pokryje nawet kosztów...

#21 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1 436 postów
  • SkądWarsaw, Poland

Napisano 08 listopada 2012 - 17:52

Zamiast narzekać, spójrzcie ile jest w appstore czy nawet na rynku PC super nowych, innowacyjnych gier, które odniosły wielki sukces - kilka...?

Nie da się co sezon wyskoczyć z super nowym, chwytliwym pomysłem - to się zdarza raz na jakiś czas, zwykle przypadkiem. Gdy się zdarzy - kontynuuje się pomysł i stara zbić na tym jak największą fortunę, proste - takie prawa rynku - sprawdzony pomysł kupią miliony, nowość - jest ogromne ryzyko, że nie pokryje nawet kosztów...

Nic dodac, nic ujac.

#22 crash5

crash5
  • 405 postów
  • SkądGdynia

Napisano 08 listopada 2012 - 18:02

Maciuś gadasz , że ja nabijam posty a sam piszesz NIC NIE WNOSZĄCE ''Nic dodac , nic ujac'' z błędami ortograficznymi. Nie kozacz tak bo nie jesteś perełką na tym forum tylko userem jak każdy inny. To , że ja wtedy założyłem tematy nt 2 zy 3 gier nie znaczy , że posty nabijam , a że nie podałem linków - tak mój błąd , ale na 2 raz będę o tym pamiętał.

- - - Połączono posty - - -

Zauważyłem w innych postach , że w ogólę pisownie masz z błędami bez kresek itp.

#23 koh

koh
  • 2 186 postów

Napisano 08 listopada 2012 - 18:05

Słuchajcie, bo trochę zboczyliśmy z tematu, pytanie było Kto ma największego ptaka ?! :) ...znaczy w tej grze, nie wśród nas ;)

#24 Ament

Ament
  • 506 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 08 listopada 2012 - 18:12

Zauważyłem w innych postach , że wogólę pisownie masz z błędami bez kresek itp.

Jak juz sie czepiamy to 'w ogole'.

Co do samej gry - pogralem pare minut i klimat SW jest, trzeba przyznac. Poziom trudnosci dla 3 gwiazdek nawet nawet. Nie zmienia to faktu, ze wszystko juz bylo...

#25 crash5

crash5
  • 405 postów
  • SkądGdynia

Napisano 08 listopada 2012 - 18:16

Ale , przyznacie , że gra jest cholernie miodna :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych