Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Hotspot osobisty - b. długie łączenie iPad 3 gen z iPhone przez WIFI.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 rutkowsky

rutkowsky
  • 37 postów

Napisano 05 listopada 2012 - 21:02

Witam Mam iPhone 4 z hotspotem osobistym i dużym pakietem danych. Gdy podłączam iPada do IPhone przez WIFI bardzo długo ok. 3minut pobiera adres IP i często pomimo wyświetlenia ikony o poprawnym połączeniu internetu brak. Na iPhone jest info o połączeniu po kilku sekundach mimo to nie dziala. W drugą stronę jest to samo. Połączenia poprzez BT lub USB z makiem działają prawidłowo.

#2 Kazujman

Kazujman
  • 2 postów

Napisano 04 grudnia 2012 - 14:43

Witam Mam dokładnie ten sam problem, ale nie z iPadem tylko z Macbookiem (po USB działa normalnie). Również mam iP4. Może jakiś błąd w iOS? Jakiś czas temu wszystko było ok.

#3 darecki86

darecki86
  • 65 postów

Napisano 04 grudnia 2012 - 15:01

Przylaczam sie do pytania. U mnie udostepnianie internetu z iPhone 4 na iPada 3 dziala tak koszmarnie wolno, ze w zasadzie nie da sie z tego korzystac. Sam proces laczenie sie do hot spotu jest szybki. Natomiast, gdy juz polaczenie jest nawiazane, to korzystanie z internetu na iPadzie za jego posrednictwem jest prawie nie mozliwe (mimo ze na iPhonie mam 3G)

#4 ssolsztyn

ssolsztyn
  • 10 postów
  • SkądOLSZTYN

Napisano 18 grudnia 2012 - 22:49

Witam, nie chce zakładać nowego wątku ale mam prolem z tym iż ipad3 po włączeniu HOTSPOTA i podłaczeniu iphona5 do niego na iphonie pokazuje powiązanie ale nie mogę kożystać z internetu jak by łącyły sie ale nie puszczał ipad3 internetu do telefonu. Natomiast ipad 3 po powiązaniu z macbookiem pro wszystko śmiga że aż miło. Może ktoś wie jak rozwiązać ten problem. Może iphona5 mam jakiegoś wadliwego lub może jest jakaś inna przyczyna, prosze o podpowiedź.

#5 Gre

Gre
  • 7 postów

Napisano 02 stycznia 2013 - 23:56

Mam podobny problem. Udostępniam sieć z iPad 3 do ip5 i do laptopa z win 7. Jeśli podlaczam tylko ip5 łączenie trwa bardzo długo, po zablokowaniu ekranu rozłącza się przy laczeniu muszę mieć otwarty ekran z ustawieniami hotspot. Natomiast jeśli podłączam laptopa za każdym razem win7 wykrywa jakiś błąd (brak dostepu do internetu) i go sobie naprawia (pisze że resetuje kartę sieciową). Wtedy internet chodzi idealnie. W dodatku jak mam podłączony laptop to rownież ip5 łączy się błyskawicznie, właściwie po odblokowaniu ekranu mam już aktywne połączenie. Może ma ktoś rozwiązanie co zrobić żeby ip5 łączył się bez problemu i żeby przy łączeniu laptopa nie wyskakiwał za każdym razem błąd. I co jest z tym Apple dlaczego 2 urządzenia jednej firmy nie współpracują ze sobą.

#6 yendashfun

yendashfun
  • 187 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 17 lutego 2013 - 20:47

Widzę, że wątek bez odpowiedzi, ale... od kilku dni jestem posiadaczem ipada mini. Wybrałem opcję bez 4G z uwagi na posiadany tel 4s. I co... i szlag mnie trafia. Włączając funkcję hotspotu w telefonie, mija dość długi czas, zanim ipad się z nim połączy (właściwie mija długi czas zanim pojawi się nazwa sieci udostępnianej z 4s). Problemu nie miałem z xperią T, tutaj to działa momentalnie. Telefon mam nowy (4 miesięczny) i taki przypał. Co dziwne, zasięg wifi w telefonie jest bardzo dobry, sieć z routera łapie tak jak i tablet, bezproblemowo i szybko ale hotspot działa koszmarnie. Czy to jakaś amajzing funkcja ios czy tylko jakiś feler sprzętowy?

#7 yendashfun

yendashfun
  • 187 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 01 maja 2013 - 07:50

Minęło kilka miesięcy i żadnej odpowiedzi. Wygląda na to, że funkcjonalność tego systemu jest mocno przereklamowana. Chyba czas isobie uświadomić, że apple teraz to tylko izabawki dla fanatyków marki a do ciężkiej pracy trzeba sprzętu mniej zawodnego w działaniu. Qvo vadis apple?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych