Cześć. Mam problem tego typu: Ostatnio zauważyłem dziwny bug podczas grania na moim MBW unibody 2010. Wygląda to w ten sposób, że uruchamiając jakąkolwiek grę (cs:go i left4dead2) przez ok 10 minut wszystko gra ładnie i płynnie (min. detali wszystko na low) a po tym czasie mam dziwny objaw przeskakiwania klatek. Co 2-3 sekundy mam sekundowego laga jak by z karty graficznej. Z 40fpsów spada nagle to 8 po czym wskakuje znowu na 40 i tak co 2-3 sekundy. Znalazłem na to sposób mianowicie wystarczy, że przestawię cokolwiek w ustawieniach grafiki typu zmienię detale z low na mid, gra się odświeża i tak po 2-3 razach wszystko działa jak powinno. Próbowałem przeinstalować gry, przeinstalować steama, wyczyściłem system za pomocą clean my mac ale niestety problem ciągle istnieje. Dziwna sprawa bo skoro po tych refreshach gra zaczyna działać normalnie to chyba nie jest to za słaba konfiguracja komputera. Da się z tym żyć ale wolałbym nie czekać 20 minut by zacząć grę

Jakieś sugestie? Czy może to być np. kwestia dysku (standardowy hitachi). Czy na SSD ten problem by się już nie pojawiał? Mam nadzieję, że opisałem jak najczytelniej mój problem.
mam postawionego Liona ze wszystkimi aktualizacjami
Jak by było coś nie jasne to pytać