Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad 4 gen pierwsze wrażenie.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
262 odpowiedzi w tym temacie

#76 botar

botar
  • 13 postów

Napisano 02 grudnia 2012 - 08:59

Próbowałem zrobić tak jak opisałeś ale faktycznie nic to nie daje. Na infolinii Appla radzą aktualizację iOS lub serwis. System mam najnowszy, a co do serwisu to założę się, że nic nie wskórają. Pozostaje chyba czekać aż poprawią to w iOS.

#77 Wojtasio

Wojtasio
  • 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 02 grudnia 2012 - 10:28

Przejade sie dzis do ispotu. Zobacze jak wyglada sprawa podswietlenia na ich urzadzeniach. Sprawdzalem to ktoregos dnia na mini i bylo ok. Na iphonie 5 tez mi na poczatku nie dzialalo ale po kalibracji jest idealnie. Na ipadzie zrobilem kalibracje i nie zastanawialem sie nad tym czy dziala poprawnie az do wczoraj :)

#78 lukebor

lukebor
  • 55 postów

Napisano 02 grudnia 2012 - 14:34

Potestowałem sprzęt przez 3 dni - ogólnie jestem bardzo zadowolony. Jak na razie nic się nie wiesza, IPad jest bardzo szybki. Mam wątpliwości jedynie co do koloru wyswietlacza na jasnych stronach - na obwodzie ekranu kolory są jakby zimniejsze (wpadające w blekitny kolor podswietlenia) na grubości około 3-4 mm. To normalne, czy jakiś problem z odwzorowaniem kolorów? A może to tylko złudzenie? Co Wy na to?

#79 Qbańczyk

Qbańczyk
  • 28 postów

Napisano 02 grudnia 2012 - 21:05

Witam Przepraszam że zadaję to pytanie tutaj ale nie mogę znaleźć poprzez wyszukiwarkę. Czy jest na tym forum coś takiego jak "pomocna dłoń"? Chodzi o użytkowników sprzętu Apple którzy w danym mieście pomogą przy wyborze właściwej/wolnej od wad sztuki w momencie zakupu. Od razu zapytam prosto. Czy jest ktoś z Lublina lub okolic kto pomógł by przy zakupie iPada 4 ? Jestem trochę zielony a obawiam się o wady typu zażółcenia ekranu, bad pixele itp. Pozdrawiam

#80 lukebor

lukebor
  • 55 postów

Napisano 03 grudnia 2012 - 19:56

Potestowałem sprzęt przez 3 dni - ogólnie jestem bardzo zadowolony. Jak na razie nic się nie wiesza, IPad jest bardzo szybki.
Mam wątpliwości jedynie co do koloru wyswietlacza na jasnych stronach - na obwodzie ekranu kolory są jakby zimniejsze (wpadające w blekitny kolor podswietlenia) na grubości około 3-4 mm. To normalne, czy jakiś problem z odwzorowaniem kolorów? A może to tylko złudzenie? Co Wy na to?

Ciagle nie mogę oprzeć się wrażeniu, ze niewielka cześć wyświetlacza podswietlenia jest leciutko inaczej (lekko zimnawy, blekitny kolor). Nie wiem, czy wymieniać sprzęt, czy szukam dziury w całym. Macie jakieś doświadczenia z taka kwestia?
Jak to jest z wymiana sprzętu w AOS? Jeśli zdecyduje się na wymianę to po przysłaniu nowego sprzętu znowu przysluguje mi prawo wymiany?
Boje się żeby nie trafic gorzej, niż mam (bad pixele itd.).
BTW - nie chce się znaleźć z Iphonem przez Bluetooth - jakieś sugestie?

#81 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 03 grudnia 2012 - 20:02

Ciagle nie mogę oprzeć się wrażeniu, ze niewielka cześć wyświetlacza podswietlenia jest leciutko inaczej (lekko zimnawy, blekitny kolor). Nie wiem, czy wymieniać sprzęt, czy szukam dziury w całym. Macie jakieś doświadczenia z taka kwestia?
Jak to jest z wymiana sprzętu w AOS? Jeśli zdecyduje się na wymianę to po przysłaniu nowego sprzętu znowu przysluguje mi prawo wymiany?
Boje się żeby nie trafic gorzej, niż mam (bad pixele itd.).
BTW - nie chce się znaleźć z Iphonem przez Bluetooth - jakieś sugestie?

Czyli problemów z ekranami dalej nie rozwiązali. Ja iPada 3 z tego powodu wymieniałem 10 razy? Coś około tej liczby. Za każdym razem miał żółty odcień w różnych miejscach ekranu. Czasami zdarzały się zielono-różowe ekrany. W końcu odpuściłem bo ile można.

#82 lukebor

lukebor
  • 55 postów

Napisano 03 grudnia 2012 - 20:07

Czyli problemów z ekranami dalej nie rozwiązali. Ja iPada 3 z tego powodu wymieniałem 10 razy? Coś około tej liczby. Za każdym razem miał żółty odcień w różnych miejscach ekranu. Czasami zdarzały się zielono-różowe ekrany. W końcu odpuściłem bo ile można.

Albo nie rozwiązali albo ja jestem przewrazliwiony po lekturze forum;) po prostu większa cześć ekranu jest ciepła a kawałek - zimnejszy. Tak to wyglada.

#83 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 03 grudnia 2012 - 20:20

Albo nie rozwiązali albo ja jestem przewrazliwiony po lekturze forum;) po prostu większa cześć ekranu jest ciepła a kawałek - zimnejszy. Tak to wyglada.

Miałem dokładnie to samo. Najlepiej to widać, jak podzielisz klawiaturę.

Z resztą nie tylko ja. Między innymi crisco.

#84 lukebor

lukebor
  • 55 postów

Napisano 03 grudnia 2012 - 20:24

Akurat jak podziele klawiaturę to prawie różnicy nie widzę ;) Warto się bawić w wymianę? Szczerze mówiąc to aż tak bardzo mi to nie przeszkadza...

#85 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 03 grudnia 2012 - 20:29

Akurat jak podziele klawiaturę to prawie różnicy nie widzę ;)
Warto się bawić w wymianę? Szczerze mówiąc to aż tak bardzo mi to nie przeszkadza...

Jeżeli Ci nie przeszkadza to ciesz się i używaj sprzętu :)
Ja tak jak pisałem wcześniej, ok. 10 razy wymieniałem i za każdym razem coś było nie tak, aż się poddałem i właśnie oczekuje na iPada mini :)

#86 lukebor

lukebor
  • 55 postów

Napisano 03 grudnia 2012 - 21:21

Muszę pomyśleć, może zaryzykuje jedna wymianę. Im dluzej się przyglądam, tym bardziej widzę różnice. Teraz do tego doszło lekkie przeswitywanie podswietlenia na jednym z bokow matrycy ( na czarnym ekranie) ;) Taka to potęga podświadomości ;)

#87 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 03 grudnia 2012 - 21:23

Raz zobaczywszy, zawsze będziesz widzieć :D

#88 lukebor

lukebor
  • 55 postów

Napisano 03 grudnia 2012 - 21:34

Pytanie - czy w ogole bym zauwazył, nie czytajac forum ;)

#89 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 03 grudnia 2012 - 22:04

Mam i ja 4. Ekran jest bardzo dobry. Nie mam zastrzeżeń do niego. Za to plastikowa obwódka między ekranem a aluminium jest w kilku miejscach (różnych wokół ekranu) wyszczerbiona. Ale ekran jest taki jak oczekuje.

#90 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 03 grudnia 2012 - 22:07

Mam i ja 4. Ekran jest bardzo dobry. Nie mam zastrzeżeń do niego. Za to plastikowa obwódka między ekranem a aluminium jest w kilku miejscach (różnych wokół ekranu) wyszczerbiona. Ale ekran jest taki jak oczekuje.

Wymiana?

#91 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 03 grudnia 2012 - 22:10

Wymiana?

Nie podpuszczaj mnie:) Muszę się z tematem przespać. Ale ekran jest naprawdę pierwsza klasa.

#92 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 03 grudnia 2012 - 22:30

Nie podpuszczaj mnie:) Muszę się z tematem przespać. Ale ekran jest naprawdę pierwsza klasa.

Szczerze? Wiem, że i tak wymienisz :)

#93 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 03 grudnia 2012 - 22:42

Muszę zobaczyć przy dziennym świetle, jak to wygląda. Pocieszające jest to, że ekrany od LG, które montują w iPadach 4 są dobrej jakości.

#94 Utopia

Utopia
  • 2 postów

Napisano 03 grudnia 2012 - 23:50

Witam, Ktoś się orientuje kiedy będzie jablerk na ipada4 ? Tylko tego mi brakuje po moim tablecie asus infinity :)

#95 Łukasz Y

Łukasz Y
  • 34 postów

Napisano 04 grudnia 2012 - 00:12

Crisco ja bym na Twoim miejscu zostawił, podobno zdarzają się w 4 jeszcze samsungi z trójki i możesz wtedy trafić na słaby ekran.

#96 lukebor

lukebor
  • 55 postów

Napisano 04 grudnia 2012 - 07:51

Pocieszające jest to, że ekrany od LG, które montują w iPadach 4 są dobrej jakości.

W jaki sposób sprawdzić, jakiej firmy matryca jest w Ipadzie? widać to po oznaczeniach np. na pudełku?

#97 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1 436 postów
  • SkądWarsaw, Poland

Napisano 04 grudnia 2012 - 08:00

Witam,

Ktoś się orientuje kiedy będzie jablerk na ipada4 ?

Tylko tego mi brakuje po moim tablecie asus infinity :)

Po pierwsze nie będzie jablerka nigdy na iPad'a. Poza tym nie ten wątek na takie pytania.

#98 lukebor

lukebor
  • 55 postów

Napisano 04 grudnia 2012 - 09:26

No dobra, rozpocząłem procedurę wymiany. Zobaczymy, co tam kurier nowego przyniesie ;) Konsultant zarzekał się, że następny będzie bez wad i przepraszał za całą sytuację. Sprawdzimy - nowy sprzęt powinien być wcześniej, niż kurier po stary :) Swoją drogą, polityka Apple w zakresie wymiany/zwrotu sprzętu powinna stanowić wzór dla pozostałych sprzedawców - 4 minuty rozmowy (bez pytania o przyczyny i udokumentowanie wady), mail z informacją o przetwarzaniu zamówienia po 15 minutach i... czekam na nowego Ipada :) Obsługa klienta na 5 z plusem :)

#99 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 04 grudnia 2012 - 09:38

Po dokonaniu oględzin w ciągu dnia stwierdziłem, że przedmiotowe defekty są mało istotne. iPad 3 znajomego też takie posiada i oglądany egz. w MM też miał. Trzeba mieć bardzo dobry wzrok aby je dostrzec. Folia Zagg nalepiona. I wreszcie mam iPada z bardzo dobrym wyświetlaczem :) Za kilka miesięcy Apple i tak wypuści odmienionego dużego iPada na podobieństwo do iP5 i Mini.
W sprawie ekranu LG http://www.chip.pl/t...-ipad-4-64gb-4g.

#100 ziarnoch

ziarnoch
  • 151 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 grudnia 2012 - 11:04

W sprawie ekranu LG Test Apple iPad 4 64GB 4G - Chip.pl.

Te 8 godzin w necie to chyba tylko w wersji z 4G. Mój z wifi nie schodzi poniżej 10 godzin, a często trzyma do 15.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych