Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jak włączyć iphona 3g bez przycisku POWER/ nie wykrywa go itunes

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
31 odpowiedzi w tym temacie

#26 nodi32

nodi32
  • 588 postów
  • SkądRadom!

Napisano 06 listopada 2012 - 16:14

A wprowadzasz w PwnedDFU? Jak nie idzie to spróbuj zrobić softa NO_BB przez rednsn0w (0.9.6b6 chyba). Wchodzisz w extras->Custom IPSW. Soft będzie się zwał no_bb**************.ipsw Wgraj go przez iTunes. Pamiętaj że telefon musi być w PwnedDFU!!!

#27 karolzmc

karolzmc
  • 16 postów

Napisano 06 listopada 2012 - 21:29

Jak chce wgrać soft przerobiony przez rednsn0w to wyskakuje błąd 3914

#28 diesel2117

diesel2117
  • 1 743 postów
  • SkądKatowice PL

Napisano 07 listopada 2012 - 02:31

3914 jest spowodowany błednym plikiem HOST. Ściągnij tinyumbrella najnowszą, telefon daj w RECOVERY MODE, nie DFU!. Jak już masz go w recovery odpal Parasolkę, następnie wybierz swoje urządzenie z lewej listy wyboru i daj "Start TSS serwer". Poczekaj chwilkę i wyłącz program, teraz odpal Itunes i wgraj CF przez kombinacje SHIFT + ODTWÓRZ. Musi działać, wczoraj tak wgrywałem softa do 3g w którym nie mam ani ekranu, ani dotyku ani przycisku power a home jest "Home made" :)

#29 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 07 listopada 2012 - 09:56

'Set hosts to Cydia on Exit' ma być w Umbrelli WYŁĄCZONE !!! Poza tym, Umbrella nie jest potrzebna do instalacji oprogramowania które jest wspierane. A 4.2.1 JEST.

#30 karolzmc

karolzmc
  • 16 postów

Napisano 07 listopada 2012 - 14:48

3914 jest spowodowany błednym plikiem HOST.
Ściągnij tinyumbrella najnowszą, telefon daj w RECOVERY MODE, nie DFU!. Jak już masz go w recovery odpal Parasolkę, następnie wybierz swoje urządzenie z lewej listy wyboru i daj "Start TSS serwer". Poczekaj chwilkę i wyłącz program, teraz odpal Itunes i wgraj CF przez kombinacje SHIFT + ODTWÓRZ. Musi działać, wczoraj tak wgrywałem softa do 3g w którym nie mam ani ekranu, ani dotyku ani przycisku power a home jest "Home made" :)

Mam juz tryb awaryjny, ale nie wyskuje mi po lewej iphone w parasolce. A w iTunes jest iPhone

#31 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 07 listopada 2012 - 15:51

Przecież pisałem, że Umbrella jest ci niepotrzebna jeśli instalujesz 4.2.1 !!! Wyłącz 'set hosts to Cydia on Exit', zamknij Umbrelle i zrób restore tak jak wcześniej.

#32 karolzmc

karolzmc
  • 16 postów

Napisano 07 listopada 2012 - 16:57

Zainstalowałem softa 3.1.3 do ihpona 3g. Teraz wyskuje mi: W telefonie którym próbujesz aktywować nie ma karty sim. Karta sim jest włożona

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych