Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jak włączyć iphona 3g bez przycisku POWER/ nie wykrywa go itunes

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
31 odpowiedzi w tym temacie

#1 karolzmc

karolzmc
  • 16 postów

Napisano 04 listopada 2012 - 11:26

Witam Jak włączyć iphona 3g bez przycisku POWER, w telefonie padł soft. wiem jak zrobic dfu, teraz mam taki problem. gdy podłączam iphone pod usb nie pokazuje go w itunes. komputer nie widzi telefonu. Co zrobić?

#2 nodi32

nodi32
  • 588 postów
  • SkądRadom!

Napisano 04 listopada 2012 - 12:43

Nie za bardzo rozumiem to co napisałeś :) On się włącza? Jak chcesz go wprowadzić w DFU bez power? Jak to padł soft? Zatrzymuje się na logu Apple czy co?

#3 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 04 listopada 2012 - 13:04

On się włącza? Jak chcesz go wprowadzić w DFU bez power?

na przykład tak...
iClarified - iPhone - How to Enter DFU Mode With a Broken Home or Power Button (Windows)

#4 karolzmc

karolzmc
  • 16 postów

Napisano 04 listopada 2012 - 13:31

Moze zle napisałem. Napisze jeszcze raz. Posiadam iphone 3g od kumpla. Przed oddaniem mi go kumpel chciał usunąć wszystkie swoje rzeczy z niego, więc zrobił przywracanie ustawień fabrycznych ( chciał mi dać czystego iphona bez swoich rzeczy). Przy tym przywracaniu najprawdopodobniej soft sie uszkodził. Kiedy podłączone iphone do pc to laduje sie bateria a po chwili wyświetla się jabłuszko. Nic dalej się nie dzieje tylko to jabłuszku jest widoczne. W iTunes iphona nie wyszukuje. Wiem jak zrobić DFU ale nie mogę bo nie wyświetla mi się iphone w itunes. Nie mam klawisza POWER, nie mogę niczym innym wdusić.

#5 BLOCK43

BLOCK43
  • 95 postów

Napisano 04 listopada 2012 - 13:41

Telefon po jb, prawda? Sprawa jest prosta, lecz nie obejdzie sie bez przycisku power i home, tak bylo do niedawna. Nie wiem jak teraz. Najlepiej zakupic tasiemke, lub przelozyc plyte do innych pleckow. Pozdrawiam

#6 karolzmc

karolzmc
  • 16 postów

Napisano 04 listopada 2012 - 13:43

Tak jest po jb, też tak myślę ze innego sposobu nie ma na włączenie.

#7 nodi32

nodi32
  • 588 postów
  • SkądRadom!

Napisano 04 listopada 2012 - 14:12

No co ty? Oczywiście że jest sposób... Prawdopodobnie ponieważ ktoś gdzieś kiedyś napisał że iTunes wywala błędy po uwaleniu jailbreakiem. Co prawda ja swojego 3GS'a tak uratowałem.

Pobierz sobie softa do twojego iP3G, najlepiej najnowszego tj. 4.2.1
np. stąd: http://appldnld.appl...48_Restore.ipsw
Link z: Download links for iOS firmwares, jailbreak tools and more

1. Odłącz telefon od PC, poczekaj aż się wyłączy.
Jak będzie wyłączony to:
2. Trzymając HOME, podłącz kablem USB do PC
3. Nie puszczaj HOME aż pojawi się kabelek i płytka z napisem iTunes.(To jest tryb awaryjny)
4. iTunes wykryje iPhone.
5. Dajesz odtwórz+shift, wskazujesz twojego pobranego softa 4.2.1, czekasz aż iTunes zrobi co ma zrobić.
6. Jeżeli wszystko pójdzie dobrze cieszysz się telefonem, jeżeli nie, pisz, będziemy pomagać dalej.

#8 karolzmc

karolzmc
  • 16 postów

Napisano 04 listopada 2012 - 16:10

O to zaraz będę próbował tylko mi sie ściągnie soft. Jak coś będę pisał.

- - - Połączono posty - - -

No co ty? Oczywiście że jest sposób... Prawdopodobnie ponieważ ktoś gdzieś kiedyś napisał że iTunes wywala błędy po uwaleniu jailbreakiem. Co prawda ja swojego 3GS'a tak uratowałem.

Pobierz sobie softa do twojego iP3G, najlepiej najnowszego tj. 4.2.1
np. stąd: [url]http://appldnld.apple.com/iPhone4/061-9853.20101122.Vfgt5/iPhone1,2_4.2.1_8C148_Restore.ipsw[/url]
Link z: [url=http://www.idownloadblog.com/iphone-downloads/]Download links for iOS firmwares, jailbreak tools and more[/url]

1. Odłącz telefon od PC, poczekaj aż się wyłączy.
Jak będzie wyłączony to:
2. Trzymając HOME, podłącz kablem USB do PC
3. Nie puszczaj HOME aż pojawi się kabelek i płytka z napisem iTunes.(To jest tryb awaryjny)
4. iTunes wykryje iPhone.
5. Dajesz odtwórz+shift, wskazujesz twojego pobranego softa 4.2.1, czekasz aż iTunes zrobi co ma zrobić.
6. Jeżeli wszystko pójdzie dobrze cieszysz się telefonem, jeżeli nie, pisz, będziemy pomagać dalej.

Jak podłączam kabel z wciśniętym klawiszem HOME, to tylko pojawia sie bateria a pod spodem znaczek ze sie ładuje. Nic więcej się nie dzieje.

#9 nodi32

nodi32
  • 588 postów
  • SkądRadom!

Napisano 04 listopada 2012 - 16:40

Musisz cały czas trzymać aż się podładuje i telefon zacznie się uruchamiać, czyli pokaże się logo apple. Podłączasz trzymając HOME i czekasz aż wejdzie w awaryjny. Czyli musi się podładować i pokaże się logo apple a po chwili kabelek i płytka, wtedy będzie w awaryjnym.

#10 karolzmc

karolzmc
  • 16 postów

Napisano 04 listopada 2012 - 17:03

Chyba juz sie instaluje soft. nie chce zapeszać :)

#11 nodi32

nodi32
  • 588 postów
  • SkądRadom!

Napisano 04 listopada 2012 - 17:06

Zobaczymy, jak by Ci coś wyskoczyło po drodze to pisz ;]

#12 karolzmc

karolzmc
  • 16 postów

Napisano 04 listopada 2012 - 17:22

Błąd wyskakuje przy wygrywaniu. [url=http://www54.zippyshare.com/v/26653330/file.html]Zippyshare.com - Bez tytułu.jpg[/url]

#13 Grzesiek.

Grzesiek.
  • 85 postów

Napisano 04 listopada 2012 - 17:33

Soft już Ci się wgrał.

http://myapple.pl/ip...wego-watku.html

odpal iReb i tam wyjdziesz z błędu.

#14 nodi32

nodi32
  • 588 postów
  • SkądRadom!

Napisano 04 listopada 2012 - 17:34

Kurde. Nie pomyślałem, spróbuj tak jak Grzesiek pisze. Jak nie pójdzie to próbuj jak napisałem niżej.
iReb: http://sites.google....redirects=0&d=1

uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu 1015. Czuje problem z Basebandem :) kolega nie miał przypadkiem wgranego Basebandu od iPada i zdjętego simlocka programowo?

Pobierz Sn0wbreeze stąd:
https://github.com/d...eeze-v2.9.6.zip

Ugotuj zrób przez niego firmware i spróbuj wgrać tak jak wcześniej. Soft będzie na pulpicie. Ale to niekoniecznie może Ci się udać bo te softy wgrywa się w PwnedDFU. Ale możesz spróbować, i tak. Tworzenie softa:
1. Otwierasz sn0wbreeze.
2. Klikasz OK
3. Browse IPSW
4. wskazujesz pobranego softa
5. Dajesz simple mode
6. Jak wyskoczy Okienko: You wantz hacktivation? Daj tak.
7. Snow zrobi softa i będzie na pulpicie.
8. Wgrywasz z shiftem przez iTunes.

Jak nie pójdzie to spróbuj zrobić bez haktywacji. Tel ma simlocka? Bo jak nie ma to bez haktywacji rób. Tyle że to by było dziwne jakby nie miał :)

#15 karolzmc

karolzmc
  • 16 postów

Napisano 04 listopada 2012 - 17:52

Soft już Ci się wgrał.

[url]http://myapple.pl/iphone/169734-blad-1015-czytaj-przed-zalozeniem-nowego-watku.html[/url]

odpal iReb i tam wyjdziesz z błędu.

Ja jestem zielony w tym temacie. iReb to mam sobie skąd ściągnąć tak? i go normalnie włączę

w programie iReb trzeba kliknąć power i home. a ja nie mam powera. bede probował drugim sposobem

#16 nodi32

nodi32
  • 588 postów
  • SkądRadom!

Napisano 04 listopada 2012 - 18:01

Nieeeee, uruchamiasz iReb, podłączasz iPhone, on wejdzie w tryb awaryjny, w iReb wchodzisz w drugą zakładkę i klikasz pierwszy przycisk.

#17 Kubsonic

Kubsonic
  • 12 postów

Napisano 04 listopada 2012 - 18:14

Też kedyś miałem taki samiutki problem jak ty i mam coś zaipsane na kompie jak to robic może Ci pomoge może nie ale zawsze warto wspomóc : wczesniej pobrany op 4.1 i zacznij go instalowac .Wyskoczy ci bład 1015.wtedy wejdz w program iREB 4 i na pasku wybierz 2 opcje czyli Recovery Mode i klikamy na Set Auto Boot True 1015 wtedy system zacznie wychodzic z trybu awaryjnego nie wiem czy Ci dobrze pisze może koledzy wyżej potwierdzą moją próbe naprawy iph

#18 karolzmc

karolzmc
  • 16 postów

Napisano 04 listopada 2012 - 18:29

Klikam w iReb tak jak mi każecie, to iphone się wyłączy i włączy pojawi jabłuszku a potem kabel i ikonka iTunes. To dalej źle tak? A jak zrobię softa przez program sn0wbreeze to iTunes go nawet nie chce otworzyć+shift

#19 nodi32

nodi32
  • 588 postów
  • SkądRadom!

Napisano 04 listopada 2012 - 18:41

No właśnie, zapewne masz wgrany Baseband od iPada i musisz wgrać Custom Firmware, czyli zrobione przez sn0wbreeze lub redsn0w, czyli musisz wprowadzić iPhone w PwnedDFU, czyli musisz mieć przycisk power. :) Chyba że ktoś zna jakiś inny sposób.

#20 karolzmc

karolzmc
  • 16 postów

Napisano 04 listopada 2012 - 18:57

No nic bedzie trzeba kupić Przycisk. DZieki wielkie ze chcieliscie mi pomoc.

albo tak da rade : [url][/url]

#21 karolzmc

karolzmc
  • 16 postów

Napisano 05 listopada 2012 - 15:08

Teraz mam błąd 3914, co zrobić?

#22 nodi32

nodi32
  • 588 postów
  • SkądRadom!

Napisano 05 listopada 2012 - 17:22

Wprowadziłeś tym sposobem w DFU? Jak będzie w DFU uruchom iReb lub redsn0w. W iReb daj iPhone 3G, on Ci go po chwili wykryje i wprowadzi w PwnedDFU. W redsn0w->extras->PwnedDFU(chyba lub coś podobnego) Jak będzie już w tym stanie to spróbuj tak jak napisałem wcześniej, czyli zrób softa przez sn0wbreeze z haktywacją i spróbuj wgrać przez iTunes. Jeżeli znów wyskoczy 3914 to wejdź w C:\Windows\system32\drivers\etc\ wytnij plik Hosts i wrzuć na pulpit i spróbuj bez tego pliku.

#23 karolzmc

karolzmc
  • 16 postów

Napisano 05 listopada 2012 - 19:10

Wgrywałem przez redsn0w sotfa i wyskoczył mi błąd 37 i telefon zgasł ( to ten black sccren tak? ), nic nie ma na pulpicie. tak ma byc? co dalej robic. W programie sn0wbreeze tam sie wybiera softa to wziąć czystego softa co ściągnąłem czy softa po przeróbce przez program redsn0w?

#24 nodi32

nodi32
  • 588 postów
  • SkądRadom!

Napisano 06 listopada 2012 - 12:07

No to jak Ci wyskoczył błąd 37 to uruchamiasz iReb, klikasz iPhone 3G i czekasz. iReb po chwili wprowadzi twój telefon w PwnedDFU. Później otwierasz czystego, oryginalnego softa przez sn0wbreeze, i dajesz simple mode, później klikasz tak jak wyskoczy monit o haktywację. Jak Sn0wbreeze utworzy softa to będzie on na pulpicie. I wtedy otwierasz iTunes(iReb go zamknie), pokaże że iP jest w awaryjnym. Klikasz odtwórz+shift i wybierasz softa z sn0wbreeze. Czekasz aż go wgra i masz telefon.

#25 karolzmc

karolzmc
  • 16 postów

Napisano 06 listopada 2012 - 15:08

Tak zrobiłem softa przez Sn0wbreeze, kiedy chce wgrac przez iTunes wyskuje błąd 1600 i blad z usb. do kazdego gniazda juz wkladalem i to samo jest
[url=http://www31.zippyshare.com/v/5700871/file.html]http://www31.zippyshare.com/thumb/5700871/file.html[/img][/url]

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych