Dysk Time Capsule a Windows
Started by
Sulinari
, 03 Nov 2012 20:09
7 replies to this topic
Posted 03 November 2012 - 20:09
Witam serdecznie, jest to mój pierwszy post, dlatego tez chciałbym się od razu przywitać!!!
Mam następujący problem z Time Capsule zakupiona dzisiaj.
Podłączyłem wszystko do prądu, działa jak należy, ściągnąłem narzędzie air port dla systemu windows.
Przeszedłem konfiguracje, mam dostęp do internetu etc, inne komputery, iphone, ipad widzi Time Capsule i łączy się bezproblemowo.
Problem jest jeden. Jak mogę dostać sie do dysku twardego Time Capsule i np. przesłać dane na niego tak bym na drugim kompie z Windowsem mógł odebrać dane? Czy taka opcja istnieje?

Posted 04 November 2012 - 11:13
Dodam jeszcze że mój MacBook Pro Retina widzi dysk bez problemu...
Posted 05 November 2012 - 18:29
Format partycji TC jest taki że winda nie widzi.
Posted 12 November 2012 - 01:50
Mój dysk na TC obsługiwany jest zarówno ze wszystkich maków jak i starego laptopa z windą.
Może musisz pogrzebać w ustawieniach TC dotyczących b/g/n i opcjach 5GHz, bo pamiętam, że jak ustawiłem sobie kiedyś n to windows nie śmigał. I sieć ukryta też stwarzała jakieś problemy, ale już nie pamiętam jakie.
A po kablu nie powinno być żadnego problemu z dostępem.
Posted 14 November 2012 - 20:43
Format partycji TC jest taki że winda nie widzi.
Po sieci to format fizyczny dysku jest nieważny.
Posted 16 November 2012 - 00:33
??? chyba żartujeszPo sieci to format fizyczny dysku jest nieważny.
Posted 16 November 2012 - 01:27
Nie, nie żartuje. Ale chyba ty żartujesz, że ja żartuje.
Krótko Ci wyjaśnię, czy masz ntfs, hfs+, ext3, fat, czy co tam sobie wymyślisz, jeśli jakaś usługa udostępnia zasoby, np. ftp, samba lub cokolwiek innego, to masz do tego dostęp przez tą usługę, a nie bezpośrednio do dysku.
Jak niby inaczej sobie wyobrażasz dostęp przez sieć? Że bezpośrednio do dysk jesteś podpięty?
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users