Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Iphone 4 nie slychac mnie podczas rozmowy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 Paw55755

Paw55755
  • 12 postów

Napisano 03 listopada 2012 - 13:14

Witam. Mam iphona 4g. Problem polega na tym, ze zadzwonilem do kogos i ten ktos mnie nie slyszal. Wzialem wiec jakis drugi telefon i zadzwonilem na niego i faktycznie nie slychac. Mowie do mikrofonu iphona, a w drugim telefonie cisza. Slychac mnie nawet w glosniku iphona. Wyczytalem ze to uszkodzony multiplekser. Ile kosztuje wymiana takiego, bo nie moge znalezc nigdzie cennika. Przywrocilem ustawienia fabryczne sieci, zrobilem ten twardy reset (przytrzymanie home + przycisku u gory) i nadal to samo. Pare dni temu ktos mi mowil jak rozmawialem ze bardzo cicho mnie slychac (dokladnie chyba dzwonilem do kuriera). Teraz nie slychac wcale. Oczywiscie siatka nie jest zasyfiona itd. Pobralem jakis dyktafon z appstore i tam normalnie nagrywa dzwiek, z tym ze jest troche cichy, ale slychac.

#2 diesel2117

diesel2117
  • 1 743 postów
  • SkądKatowice PL

Napisano 03 listopada 2012 - 23:58

Witam.
Mam iphona 4g. Problem polega na tym, ze zadzwonilem do kogos i ten ktos mnie nie slyszal. Wzialem wiec jakis drugi telefon i zadzwonilem na niego i faktycznie nie slychac. Mowie do mikrofonu iphona, a w drugim telefonie cisza. Slychac mnie nawet w glosniku iphona. Wyczytalem ze to uszkodzony multiplekser. Ile kosztuje wymiana takiego, bo nie moge znalezc nigdzie cennika.
Przywrocilem ustawienia fabryczne sieci, zrobilem ten twardy reset (przytrzymanie home + przycisku u gory) i nadal to samo. Pare dni temu ktos mi mowil jak rozmawialem ze bardzo cicho mnie slychac (dokladnie chyba dzwonilem do kuriera). Teraz nie slychac wcale. Oczywiscie siatka nie jest zasyfiona itd. Pobralem jakis dyktafon z appstore i tam normalnie nagrywa dzwiek, z tym ze jest troche cichy, ale slychac.

Mikrofon do nagrywania dźwięku w dyktofonie i w filmach wideo jest na górze telefonu zaraz przy jacku. Multiplexer gdyby był uszkodzony, to byś w ogóle nie miał dźwięku ani go nagrywał, zapewne padł Ci mikrofon od rozmów, najlepiej kupić taśmę z dockiem/mikrofonem za około 30zł na allegro i samemu wymienić, nie jest to skomplikowane :).
Jak byś potrzebował pomocy, pisz na pw.

#3 kormo

kormo
  • 219 postów
  • SkądWawa

Napisano 04 listopada 2012 - 00:00

Sprawdź, czy w górnym mikrofonie nie masz paproszka (delikatnie igłą). Wcale nie musiał paść. Ja wygrzebałem paproszka po dwóch tygodniach reinstalek twardych resetow i tego typu walki.

#4 Amex

Amex
  • 1 711 postów

Napisano 04 listopada 2012 - 00:22

A może czas na wymianę karty SIM?

#5 diesel2117

diesel2117
  • 1 743 postów
  • SkądKatowice PL

Napisano 04 listopada 2012 - 03:39

A może czas na wymianę karty SIM?

Własnie zapomniałem. Też kiedyś czytałem o przypadkach kłopotów z połączeniami przez kartę sim

#6 Paw55755

Paw55755
  • 12 postów

Napisano 04 listopada 2012 - 12:46

Dobra, od wczoraj sie troche zmienilo. Mianowicie: Wieczorem ktos do mnie dzwonil, odebralem i normalnie gadalismy. Uruchomilem dyktafon, tez normalnie nagrywalo - co dziwne, wydaje mi sie ze ten dyktafon korzysta jednak z dolnego mikrofonu, bo jak w niego dmuchalem to bylo wyraznie slychac ze dmucham prosto w mikrofon, ale ok. Potem dzwonilem jeszcze do kogos, tez normalnie gadalismy. Dzisiaj rano zadzwonilem, znowu mnie nie slychac. Odpalam dyktafon, nie nagrywa wcale. Przsunalem suwak od wyciszania, nagrywam dyktafonem, jest ok. Wyciszylem, nie slychac. Znowu odciszylem slychac. Juz myslalem ze to suwak cos nie tak przelacza. Ale zostawilem odciszony i dzwonie na swoj drugi telefon, nie slychac mnie. Eh.. Bawie sie tym suwakiem bawie, za jakis czas gadam sam ze soba na drugim telefonie i slychac mnie normalnie. A karte sim mam od miesiaca, kupowalem nowa w salonie.

#7 Paw55755

Paw55755
  • 12 postów

Napisano 04 listopada 2012 - 16:19

Poprosilem znajomego o pomoc. Zadzwonilem i mowilem byle co. On na bierzaco mi mowil: nie slysze cie. A jak zaczalem dmuchac w mikrofon to mowi ze slyszy jak dmucham. Czyli to nie jest tak ze calkiem mnie nie slychac, tylko baaaardzo slabo. Co to moze byc? :(

#8 diesel2117

diesel2117
  • 1 743 postów
  • SkądKatowice PL

Napisano 04 listopada 2012 - 19:06

Zrób restore bez kopii zapasowej i sprawdź

#9 Paw55755

Paw55755
  • 12 postów

Napisano 04 listopada 2012 - 19:32

Robilem dzisiaj z rana, potem co sie dzialo opisalem wlasnie w poscie powyzej.

- - - Połączono posty - - -

Zrobilem jeszcze jeden eksperyment. Wzialem mame, zadzwonilem do niej i poszedlem do drugiego pokoju, krzyczala mi czy mnie slychac. Kiedy rozmawiam normalnie to mnie nie slyszala, a kiedy wlaczalem glosnomowiacy slyszala mnie normalnie. Moj eksperyment cos pomogl?

- - - Połączono posty - - -

No wlasnie bo w glosnomowiacym mowilem do tego mikrofonu u gory obok gniazda jack. A przy normalnej rozmowie to ten z dolu odbiera glos. Chcialbym wykluczyc uszkodzenie tego multipleksera bo to bardzo drogi element, fajnie gdyby do wymiany byl sam mikrofon z tasma. Duzo szczegolow juz podalem. Mam nadzieje ze ktos mi pomoze, na pewno sie odwdziecze.

#10 diesel2117

diesel2117
  • 1 743 postów
  • SkądKatowice PL

Napisano 05 listopada 2012 - 12:14

Dzisiaj rano wymieniałem w swoję 4-ce taśmę z dockiem i mikrofonem, wszystko działa jak trzeba. Wyszło mnie to 33zł :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych