Jak przetransportować plik PDF z Macbooka do iPada?
Napisano 02 listopada 2012 - 09:45
Napisano 02 listopada 2012 - 10:13
Napisano 02 listopada 2012 - 10:47
Napisano 02 listopada 2012 - 10:52

Napisano 02 listopada 2012 - 10:54
Napisano 02 listopada 2012 - 14:30
Podłącz iPada do iTunes, poczekaj aż się zaktaulizuje wszystko, przeciągnij PDFa do Books albo Książki na liście po lewej stronie… wszystkie PDFy pojawiają się w aplikacji Books na iPadzie…
Bardzo dziękuję Wszystkim za pomoc. Tobie Tunek dziękuję najbardziej, gdyż rozwiązanie to, doskonale sprawdziło się w praktyce.
Pozdrawiam.
Napisano 26 października 2013 - 07:19
Podłącz iPada do iTunes, poczekaj aż się zaktaulizuje wszystko, przeciągnij PDFa do Books albo Książki na liście po lewej stronie… wszystkie PDFy pojawiają się w aplikacji Books na iPadzie…
Zaraz po zainstalowaniu sytemu Mavericks, pojawił się problem możliwości wysłania pliku PDF. Na początek pojawił się plik PDF w dziale muzyka, a teraz już nie mam możliwości wysłania pliku do iTunes. Koniecznie chcę dokonywać tego tak jak dotychczas, czyli za pośrednictwem kabla. Czy mogę prosić o pomoc?
P.S.
Nie minął rok dlatego nie chcę zakładać nowego wątku.
Napisano 26 października 2013 - 07:54
Napisano 26 października 2013 - 08:14
Dodajesz przez iBooks po prostu, a nie iTunes,
Roberto, dziękuję. Wszystko juz działa poprawnie

Napisano 26 października 2013 - 10:57
Programów dzięki którym po podpięciu iPhone będziesz mógł przesłać do nich pliki jest bardzo dużo - m.in.:Minęło już rok, a ja wciąż nie mogę najprostszego pliku PDF wysłać kablem z MacBooka do iPada w programie iTunes. Zakupiłem program PAGES zarówno w iPadzie jak i MacBooku. Mam MacBooka pro 17 ( Mountain lion ) a mimo to mam wrażenie że mam przestarzały sprzęt i żyję w świecie kiedy jeszcze temat komputerowy oznaczał nowość.
Dzwoniłem do wsparcia Apple i tam powiedzieli mi że nie da się przetransportować dokumentu PDF do iPada! To chyba jakieś żarty!
Dotąd wysyłam podobne pliki przez e-maile i drogą internetu, jednak chciałbym to zrobić bez informowania całego świata że mam do przetransportowania nową receptę na kolacje.
Wiem ze na tym forum jest wiele osób z ogromną wiedzą, dlatego proszę o pomoc .
Ps.
Właśnie ściągam nowe uaktualnienie do pages, ale wątpię w to że problem ten został rozwiązany.
iBooks,
https://itunes.apple...d285578660?mt=8,
https://itunes.apple...d364901807?mt=8,
https://itunes.apple...d336683524?mt=8,
https://itunes.apple...d323133888?mt=8
etc.
Napisano 05 stycznia 2014 - 23:52
Witam,
pewnie dla większości rzecz banalna.... Dla mnie niestety nie.... Potrzebuję kilka plików PDF przenieść na ipada. Po prostu będę mógł je czytać w podróży, itp. I problem że mimo iż ipada mam półtora roku nie wiem jak to zrobić. Mam program itunes zainstalowany na komputerze. Podłączam ipada z komputerem i włączam itunes na komputerze. Mam jakąś synchronizację... Trwa to bardzo szybko ale.... na tym koniec. Pliki się automatycznie nie przenoszą. Próbuję wskazać folder bez skutku. Gdy mam otwartego itunes z pliku wybieram "dodaj do biblioteki" i wskazuję właściwy plik i.... wyskakuje jakiś błąd....
Na ipadzie mam aplikację ibook o której tutaj pisaliście tylko nie bardzo rozumiem co ona na ipadzie ma wspólnego z przeniesieniem kilku plików z kompa....
Oczekiwałbym że w itunes pojawią mi się pliki z mojego komputera i polecenie eksportu tzn które chce przenieść na ipada a tutaj nic takiego nie ma... Pokazuje mi się ale ipad i pliki na nim a ja nie chce przenosić z ipada na kompa tylko odwrotnie. To jakiś koszmar.... Proszę o pomoc. Myślałem że rzecz zajmie minutę a ja siedzę nad tym kilka godzin i nic....
Pozdrawiam
Nasdaq
- - - Połączono posty - - -
Witam ponownie,
chciałem jeszcze dodać że pliki PDF które chcę przenieść na ipada mają wielkość około 175 MB każdy. Może są zbyt duże i to dlatego? Właśnie spróbowałem przenieść metodą którą pisałem powyżej mały plik i przeszedł bez problemu ale jeżeli z powodu wielkości pliku nie mogę to przerzucić na ipada to ja dziękuję za taką zabawkę

Pozdrawiam
Napisano 06 stycznia 2014 - 02:28
Napisano 06 stycznia 2014 - 11:12
Napisano 06 stycznia 2014 - 13:08
Napisano 06 stycznia 2014 - 13:24

Napisano 06 stycznia 2014 - 13:29

Napisano 06 stycznia 2014 - 13:38
Sposób 1:
Włączasz program iTunes w swoim "Sony Vaio" dodajesz pliki pdf do Biblioteki. W menu Plik powinna być opcja "Dodaj do Biblioteki".
W menu synchronizacji w zakładce Książki zaznaczasz "Wszystkie książki".
Teraz na iPad pobierasz aplikację "iBooks"
https://itunes.apple...d364709193?mt=8
Przeprowadzasz Synchronizację i twoje PDF-y pojawią się w aplikacji iBooks na iPad.
Sposób 2:
Pobierasz Aplikację Dropbox zarówno na laptopa jak i iPad.
Instalujesz na obu urządzeniach. Konfigurujesz na obu jedno konto. Na komputerze do folderu dropbox wrzucasz pliki pdf i czekasz aż zostaną wrzucone na serwery.
Teraz masz do nich dostęp online na iPad w aplikacji Dropbox. Aby były dostępne offline oznacz je jako ulubione.
I na koniec jeśli nie potrafisz tego zrobić od 1.5 roku to nie wiem czy dasz radę tym razem. Trzymamy kciuki za Ciebie.
Napisano 06 stycznia 2014 - 20:57

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych