Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Czerwony krzyżyk w iPod & Co oznacza czerwony krzyż na ekranie ipoda? Czerwony X w iPodzie

• Please log in to reply
11 replies to this topic

#1 maxi_king8

maxi_king8
  • 2 posts

Posted 20 July 2008 - 22:49

Witam! mam problem kupiłem ipoda w stanach wróciłem do polski rozpakowałem wszystko ładnie chodził i po 2tygodniach jechałem w samochodzie puszczałem z niego muzykę poprzez przejściówkę z kasety na wejście do ipoda.. leżał on w bezpiecznym miejscu nie miał żadnych drgań itd, itp i słuchałem muzyki gdy rozładowała się bateria wyjąłem kasetę i włączyłem radio i jak zajechałem do domu chciałem go troszkę naładować i stało mi się coś w nim bo podłączam go do komputera go w ogóle nie wykrywa tylko na ekranie się pojawia jabłko a po chwili czerwone kółko i w tym kółku czerwony "X" nie wiem co mam z tym zrobić umie ktoś mi pomóc ??

Wątek "czerwony krzyż na ekranie ipoda - co oznacza?" został przeniesiony do istniejącego tematu. plmax.

#2 migrena

migrena
  • 6337 posts
  • SkądŁódź

Posted 21 July 2008 - 19:36

chwila wyszukiwania...
iPod wyświetla czerwoną ikonę ?X?

ps nie ma ipoda "video classic". albo video albo classic.

#3 beczkas

beczkas
  • 160 posts
  • SkądWawa

Posted 21 July 2008 - 20:50

nie czepiaj się tak Migrena, można powiedzieć że jest to rodzina Classic a wyodrębnienie Video

#4 Roberto

Roberto
  • 13752 posts
  • SkądWrocław

Posted 21 July 2008 - 21:01

beczkas - to nie jest czepianie się jeżeli ktoś prosi o pomoc to powinien nie dawać sprzecznych informacji (no i wiedzieć jaki sprzęt posiada, ale to już mniejsza o to)

#5 migrena

migrena
  • 6337 posts
  • SkądŁódź

Posted 22 July 2008 - 18:13

Identyfikowanie modeli iPodów

mozna powiedziec ze wieloryb to taka ryba, co jednak prawda nie bedzie. nie powielajmy bledow. uczmy sie na nich.

#6 Apple Worm

Apple Worm
  • 201 posts
  • SkądWarszawa

Posted 05 November 2008 - 12:00

Czerwony krzyz na ekranie ipoda oznacza, ze najprawdopodobniej twoj ipod wstapil w szeregi PCK :D

#7 ^(gK.)^_V.1.z.^.V

^(gK.)^_V.1.z.^.V
  • 332 posts
  • SkądSzczecin

Posted 08 November 2008 - 10:06

-.-'' Offtop is everywhere. ^^

#8 aes

aes
  • 1 posts

Posted 09 January 2011 - 19:17

a co jeśli iPod wyświetla czerwoną ikonę ?X? nie pomaga????

#9 midi17

midi17
  • 2 posts

Posted 30 October 2012 - 21:54

PROBLEM: czerwony krzyżyk w nano 3g

Cześć.
Ostatnio kupiłem używany iPod nano 3g. Jest to moje pierwsze urządzenie z "nadgryzionym jabłkiem" a już pojawił się problem. Mianowicie kiedy włączę iPoda pokazuje się logo Apple a potem od razu wyświetla się czerwony krzyżyk w kółku i widnieje napis [url]www.apple.com/support/ipod[/url]. Wchodziłem już na tę stronkę, nawet próbowałem zrobić to co proponują (przełączenie w tryb dysku, czy przywrócenie fabrycznych ustawień odtwarzacza ipod) jednak nic się nie udało. iTunes ściągnięte najnowsze 10.7 a mimo to nie wykrywa urządzenia. Ze skrótów zauważyłem że działa Diagnostic mode. iPod podłączony do ładowania co jakiś czas wyłącza się i włącza pokazując to samo.
Dołączona grafika
Czytałem w internecie, że u niektórych pomogła zmiana baterii.
Proszę Was o pomoc, nie chce się zrazić już na początku do firmy.
Z góry dziękuję.;)
Pozdro

Tytuł tematu "PROBLEM: czerwony krzyżyk w nano 3g" został zmieniony na odpowiedniejszy. plmax.

#10 eualex

eualex
  • 2097 posts

Posted 30 October 2012 - 22:37

iPod wyświetla czerwoną ikonę X / iPod Displays a Red "X" Icon ... to może być bateria, dysk, ... Jeśli porady suportu nie są wystarczające, by rozwiązać problem raczej nie obędzie się bez wizyty w serwisie. Możesz też przekazać iPoda jako datek na Czerwony Krzyż ;)

#11 midi17

midi17
  • 2 posts

Posted 31 October 2012 - 08:04

Właśnie tego chciałem uniknąć... bo zaraz mnie skasują na kasę większą niż ten ipod jest wart :(
Dziwi mnie tylko dlaczego nie działają ukryte skróty i nie mogę przełączyć tego ipoda w tryb dysku, przecież to powinno działać, a do tego nic nie mogę zrobić bo iTunes nie wykrywa iPoda... Ten sprzęt to jakiś bubel.

Zdanie rozpoczynamy wielką literą, a kończymy kropką.
Przeczytaj koniecznie [URL="http://myapple.pl/iphone-150/announcement-b-font-color-red-na-tym-forum-piszemy-zgodnie-z-zasadami-jez_-polskiego-font-b.html"]TO[/URL].
plmax

#12 madmax332-802bc1e3e2

madmax332-802bc1e3e2
  • 7682 posts

Posted 31 October 2012 - 12:19

Przecież jak byk stoi tam że: "Jeśli nie można wymusić przełączenia iPoda w tryb dysku i odtworzyć go, oznacza to, że iPod może wymagać serwisowania." Kombinując na własną rękę pewnie jeszcze pogarszasz sprawę. Masz możliwość - po prostu zwróć tego bubla.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users