Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad mini vs. Google Nexus 7 vs. iPod Touch 5g

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
31 odpowiedzi w tym temacie

#26 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 30 października 2012 - 19:36

Akurat graficznie A5 ma przewage na Tegrą 3, nie zapominajcie o tym. Z drugiej strony na Tegrze gry wyglądaja najlepiej bo mają dodatkowe efekty.

#27 Cintulek

Cintulek
  • 2 128 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 30 października 2012 - 19:37

Cintulek, dlaczego miałbym nie otworzyć plików .doc, ppt, xls na iPadzie Mini ?

Jaką aplikacją je otworzysz? :)
@Homer - chodziło mi właśnie o efekty, bo o nich A5 nie słyszało.

#28 brajtszwanc

brajtszwanc
  • 113 postów

Napisano 31 października 2012 - 11:53

Nexus jest jedynym sensownym tabletem na Androida, ale nie zgodzę się że ten system jest szybszy od iOS. Androida używałem przez rok, na dwóch tabletach, natomiast iOSa od 3 miesięcy i jak na razie żadnej zwiechy, zamknięcia aplikacji nie uświadczyłem (czego nie można powiedzieć o Androidzie). Jeśli Google dopasuje Androida do Nexusa to wtedy będzie można cokolwiek porównać, bo póki co jednak iOS jest krok do przodu w kwestiach wygody użytkowania i ogólnej szybkości działania systemu w najpowszechniejszych zastosowaniach. Wracając do tematu, na Ipada mini się nie skuszę, choć gdyby pojawił się w sprzedaży kilka miesięcy temu to być może kupiłbym go zamiast Ipada3. W końcu 7" ekran daje lepsze możliwości jeśli chodzi o mobilność, ale okazało się że Ipada3 używam tylko i wyłącznie w warunkach domowych, więc ekran 10" sprawdza się idealnie.

#29 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 31 października 2012 - 14:20

Nexus jest jedynym sensownym tabletem na Androida, ale nie zgodzę się że ten system jest szybszy od iOS. Androida używałem przez rok, na dwóch tabletach, natomiast iOSa od 3 miesięcy i jak na razie żadnej zwiechy, zamknięcia aplikacji nie uświadczyłem (czego nie można powiedzieć o Androidzie). Jeśli Google dopasuje Androida do Nexusa to wtedy będzie można cokolwiek porównać, bo póki co jednak iOS jest krok do przodu w kwestiach wygody użytkowania i ogólnej szybkości działania systemu w najpowszechniejszych zastosowaniach.

Prawda jest taka, że jak nie używałeś Nexus'a to nie wiesz co to prawdziwy Android a jedyne złe wrażenia wynosisz z użytkowania nakładki.

#30 brajtszwanc

brajtszwanc
  • 113 postów

Napisano 31 października 2012 - 14:28

Nakładka czy nie, nazywa się Android. Nie każdy użytkownik tego systemu korzysta z Nexusa. Napiszę może coś kontrowersyjnego - tylko Google może cokolwiek wykrzesać z tego systemu. To tak kończąc ten off top.

#31 Cintulek

Cintulek
  • 2 128 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 31 października 2012 - 18:41

Nakładka czy nie, nazywa się Android. Nie każdy użytkownik tego systemu korzysta z Nexusa. Napiszę może coś kontrowersyjnego - tylko Google może cokolwiek wykrzesać z tego systemu. To tak kończąc ten off top.

I wykrzesa, dlatego w nazwie tematu mamy nazwę urządzenia od Google. Ja używam go od dwóch/trzech tygodni, ani jednej zawiechy, działa wręcz idealnie, bardzo dobrze zarządza pamięcią, gry działają świetnie.
I co Ty w ogóle piszesz, cytując Cię:

Jeśli Google dopasuje Androida do Nexusa to wtedy będzie można cokolwiek porównać, bo póki co jednak iOS jest krok do przodu w kwestiach wygody użytkowania i ogólnej szybkości działania systemu w najpowszechniejszych zastosowaniach.

To jest produkt Google i właśnie pod niego jest robiony Android, jest dopasowany, nie wiesza się w ogóle, jest również szybki.

#32 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 31 października 2012 - 21:04

Mało tego, Android powstaje na Nexus'ach. Reszta urządzeń z nim to tylko odchylanie od pionu.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych