Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Poniżej 20% wyłącza się i wyskakuje informacja, że telefon rozładowany

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 BIGER

BIGER
  • 60 postów

Napisano 28 października 2012 - 23:09

Kiedyś wyłączył się kiedy miałem 47% baterii, kiedy chciałem go włączyć zostałem poinformowany, że telefon jest rozładowany. Bez ładowania, 20 minut później się włączył i dalej miał 47% baterii.
Dzisiaj miałem 17% i ta sama sytuacja.
Nie zdarza się to często ale jest dość irytujące.

Do tego od kilku miesięcy przy synchronizacji
Dołączona grafika
dzieje się to na każdym laptopie, restore nie pomogło.

Oddawać na gwarancje?

#2 diesel2117

diesel2117
  • 1 743 postów
  • SkądKatowice PL

Napisano 29 października 2012 - 11:17

Uszkodzone złącze systemowe, oczywiście oddaj na gwarancję

#3 BIGER

BIGER
  • 60 postów

Napisano 29 października 2012 - 12:41

Jest szansa na nowego IP? Oddam w iSpocie, ile będę musiał czekać na wymianę lub naprawę?

#4 hyptro

hyptro
  • 1 postów

Napisano 12 grudnia 2012 - 01:47

Witam "BIGER" - mam ten sam problem... tylko zdarza mi się to dość często praktycznie co 3 ładowanie. Udało Ci się ten problem w jakiś sposób rozwiązać ? będę wdzięczny za informacje pozdrawiam

#5 LukaS92

LukaS92
  • 319 postów
  • SkądCzersk, Warszawa

Napisano 13 grudnia 2012 - 15:43

Też u siebie coś takiego zaobserwowałem.. Podejrzewałem, że bateria mi szwankuje, ale ost. nie mam już z tym problemu.

#6 jedlak

jedlak
  • 11 postów

Napisano 24 marca 2013 - 22:19

Rozwiązał ktoś problem?

#7 Misza3G

Misza3G
  • 81 postów
  • SkądRybnik

Napisano 27 marca 2013 - 19:49

Podepnę się , mam podobny problem z tym , że telefon wyłącza się przy różnych stopniach naładowania baterii . Zwykle po paru minutach można go normalnie włączyć i ma tyle samo baterii co przed wyłączeniem . Natomiast jeśli się włączy 3G lub roaming danych , aparat lub cokolwiek innego co pobiera dużo energii telefon od razu się wyłącza i pokazuje rozładowaną baterię mimo pełnego naładowania . Jeśli słucham tylko muzyki i dzwonię sms-uję to telefon wytrzymuje normalnie do około 20% potem się wyłącza i jest wyładowany . Czy to może być rzeczywiście wina baterii ???? Czy wystarczy jej wymiana ??? iPhone to też 4S ale na sofcie 6.0.1 baseband 3.0.04 Telefon jest już po gwarancji

#8 Misza3G

Misza3G
  • 81 postów
  • SkądRybnik

Napisano 22 kwietnia 2013 - 15:32

Naprawdę nikt nie jest w stanie mi pomóc ??? Telefon jest ze stycznia 2012 , zauważyłem jeszcze że czasami gdy go ładuję bateria jest 50% a niedługo później już 100% , a telefon wyłącza się i włącza po 2 minutach ze stanem baterii znowu 50%

#9 sereksztum

sereksztum
  • 335 postów

Napisano 22 kwietnia 2013 - 16:56

mialem cos takiego raz tylko. Kiedy widzisz, ze 100% jest za szybko, odlacz i podlacz ladowarke ponownie. Powinien pokazac prawidlowy stan baterii i doladowac ja do konca.

#10 jake2102

jake2102
  • 3 postów
  • SkądEdinburgh, United Kingdom, United Kingdom

Napisano 31 maja 2013 - 16:17

Witam. Aktualnie mam identyczny problem w tym samym modelu. Zauwazylem ze power management chip sie lekko nagrzewa i jesli nie znajde innej przyczyny bede go wymienial.

#11 jake2102

jake2102
  • 3 postów
  • SkądEdinburgh, United Kingdom, United Kingdom

Napisano 09 czerwca 2013 - 23:53

Witam Ponownie. Udalo mi sie rozwiazac problem. Nie byl to PMU tak jak sadzilem wczesniej tylko jeden z kondensatorow kolo baseband chip robil zwarcie. Troche czasu zajelo mi wytropienie wadliwego komponentu ale warto bylo. Pozdrawiam ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych