Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

konwerter AC/CA

• Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 electroblack

electroblack
  • 172 posts
  • SkądKatowice

Posted 27 October 2012 - 22:24

witam stalem sie posiadczem konsolety Soundtracs Solo LOGIC - 24 kanaly. Poniewaz jest to konsoleta analogowa w pelni, potrzebny bedzie konwerter analogowo cyfrowy i powrotny. Mozecie cos polecic? Oczywiscie wiem ze auroa od Lynx bylaby najlepsza...ale cena. z gory dzieki.

#2 polucjant

polucjant
  • 7 posts

Posted 27 October 2012 - 22:43

[url=http://mytekdigital.com/products/stereo96adc.htm]MYTEK DIGITAL USA[/url]

#3 electroblack

electroblack
  • 172 posts
  • SkądKatowice

Posted 27 October 2012 - 23:05

a taniej?

#4 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7426 posts

Posted 28 October 2012 - 17:09

Chyba najtańsze jest MAUDIO, rozumiem, że zależī Ci na jak największej ilości wejść i wyjść.? M-AUDIO - ProFire 2626 - High-Definition 26-in/26-out FireWire Audio Interface with Octane Preamp Technology
Trochę droższe RME: http://www.rme-audio...ireface_400.php

#5 electroblack

electroblack
  • 172 posts
  • SkądKatowice

Posted 28 October 2012 - 19:46

tak, zalezy mi na max ilosci wejsc i wyjsc i na cenie. co powiecie o Fostex?

#6 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7426 posts

Posted 28 October 2012 - 22:17

Super! W 1991 kupiłem ich ośmioślad cyfrowy R8, nagrałem z nim parę płyt. Potem miałem PD-4 przenośny (DAT z Timecode), potem D-5 (stacjonarny DAT z TC) i D-15. Wszystkie te diwajsy działały bardzo dobrze. A o jaki konkretny model Fostex Ci chodzi?

#7 ksamus

ksamus
  • 485 posts
  • SkądŁorsoł

Posted 29 October 2012 - 18:44

kurcze czegoś nie rozumiem. Kupiłeś konsoletę aby mieć ładny, okrągły dźwięk "super jakości" - ale chcesz do tego kupić slabe konwertery , ktore bedą psuły ten ładny "analogowy" dźwięk. I to 2 razy. Raz przy konwersji DA i potem przy AD....

Spróbuj tego, kiedyś mialem ( w wersji Creamware), ale wymieniłem na Rosettę 800, nie mniej fajne urządzenie.

Ferrofish A16 MK-II AD/DA Converter - Thomann Cyberstore Polska

Jeśli to za drogo, to chyba tylko Behringer Ci zostaje.

Jak jednak masz ochotę (i kasę) na cos lepszego, to może DAD AX 24

DAD - DAD

#8 cheniek

cheniek
  • 477 posts
  • SkądKraków, Poland

Posted 29 October 2012 - 19:56

Ksamus, to chyba proste - gość wydał całą kasę na mikser :D

#9 electroblack

electroblack
  • 172 posts
  • SkądKatowice

Posted 29 October 2012 - 22:44

Ksamus, to chyba proste - gość wydał całą kasę na mikser :D

jezeli chcesz komus dopiec to najpierw zapytaj w jaki sposob go zdobylem. Dla Twojej informacji byl to prezent. Wiec powstrzymaj sie prosze od dowcipaskow.

#10 cheniek

cheniek
  • 477 posts
  • SkądKraków, Poland

Posted 29 October 2012 - 23:12

Dopiec?! Mój boże, nie bierz tego do siebie - sam byłem wiele razy w takiej sytuacji, że na coś wymarzonego wydałem całą kasę, a potem się okazywało, że to coś musi mieć jakieś drugie coś, co kosztuje tyle samo, co tamto pierwsze. Więc dowcipasek uważam za przedni, bo głównie nabijam się sam z siebie. Czego i Tobie życzę :)

#11 ksamus

ksamus
  • 485 posts
  • SkądŁorsoł

Posted 29 October 2012 - 23:50

noo grunt to zachować odpowiedni dystans ;-) Ale szczerze to ja bym sprzedał - póki jeszcze mozna za to jakąś kase wziąć i kupił UAD octo ultimate + Avid Artist Mix+Control. A jak potrzebujesz kilku fajnych preampów to teraz jest ciekawa promocja UAudio na "ichni" preamp z konwerterem AD+ UAD Quad. No i jeszcze zależy do czego tego mixera chcesz używać...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users