Witam!
Apple ID posiadam już od dłuższego czasu, ale używałem go tylko do kupowania aplikacji. Teraz sprawiłem sobie iPhone'a i chcę przejść ze wszystkimi usługami pocztowo-synchronizacyjnymi do iCloud.
Obecnie jako "Apple ID i główny adres e-mail" mam wpisany adres z GMaila, ale chcę zrezygnować z tej skrzynki pocztowej i korzystać z Apple'owej. Próbuję zmienić adres na me.com albo icloud.com, ale nie mogę, ponieważ adres "nie może korzystać z domeny należącej do Apple".
Co mam w takiej sytuacji zrobić? Chce korzystać z usług Apple, a GMaila mieć ewentualnie jako alternatywny email.

Zmiana "Apple ID i główny adresu e-mail" na Apple'owy
Rozpoczęty przez
Levy
, 27 paź 2012 20:28
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 27 października 2012 - 20:28
Napisano 27 października 2012 - 20:36
Nie da się zmienić, żeby mail iCloud danego konta był główny (jeśli wczesniej nie był). Niestety. Pisałem dużo w tej sprawie z supportem i nic nie pomogli. Główny możesz zmienić tylko, że na każdy inny.
Napisano 27 października 2012 - 21:32
Nie da się zmienić, żeby mail iCloud danego konta był główny (jeśli wczesniej nie był). Niestety. Pisałem dużo w tej sprawie z supportem i nic nie pomogli. Główny możesz zmienić tylko, że na każdy inny.
Tego się właśnie obawiałem...
Ma to jakieś negatywne konsekwencje poza "względami estetycznymi"? Bo niby mogę się logować adresem *@me.com jako Apple ID.
Napisano 27 października 2012 - 22:43
Poza względami estetycznymi nie ma żadnych, możesz wszędzie się logować na te me.com, ale w rezultacie będzie pokazywać ten główny email, niestety. W takich aplikacjach jak Find my friends w ustawieniach zmień sobie, żeby wysyłać zaproszenia z tego mail'a którego chcesz.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych