Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Grand Theft Auto: Vice City na iOS

• Please log in to reply
315 replies to this topic

#101 pawelnrg

pawelnrg
  • 525 posts
  • SkądSiedlce

Posted 06 December 2012 - 17:21

Wychodzi na to ze iphon 4 przez swoją rozdzielczość (retina) jest słabszy od iphona 3gs.Co widać powyżej,ze na tochu 3g są cienie,które na iphonie 4 nie występują

#102 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 06 December 2012 - 17:29

Vice City na 4'rce i tak nie działa w 960x640.

#103 sereksztum

sereksztum
  • 335 posts

Posted 06 December 2012 - 17:51

Vice City na 4 działa bardzo dobrze w bardzo ładnej jak dla mnie grafice :) Wiele lepsza niż w GTA III i do tego chodzi mega płynnie ;D U mnie praktycznie żadnej, nawet najmniejszej przycinki. Nie mam pojęcia o co chodzi ludziom którzy piszą, że źle chodzi. Tak czy siak niedługo pewnie i tak ktoś zrobi modyfikacje jak do GTA III, aby lepiej chodziło ale u mnie chodzi MEGA ! :) Grafika z tego co mi się wydaje, jest w wyższej rozdziałce niż III właśnie chyba 960x640 :) Jedna z lepszych gier kupionych w AppStore i jeżeli chodzi o płynnośc działania nie mogę jej nic zarzucić :) Jedyne może co, to to, że jak jedziemy samochodem, nie ma pieszych, pojawiają się dopiero jak sobie chodzimy po mieście, albo jak zatrzymamy się samochodem, przy szybszej jeździe widzimy tylko samochody, ludzi brak :)

#104 pawelnrg

pawelnrg
  • 525 posts
  • SkądSiedlce

Posted 06 December 2012 - 18:00

Pewnie tak,ale jest to dziwne jeśli mocniejszy model dostaje słabsza szafe graficzną

#105 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 06 December 2012 - 18:16

Vice City na 4 działa bardzo dobrze w bardzo ładnej jak dla mnie grafice :)
Wiele lepsza niż w GTA III i do tego chodzi mega płynnie ;D
U mnie praktycznie żadnej, nawet najmniejszej przycinki. Nie mam pojęcia o co chodzi ludziom którzy piszą, że źle chodzi.
Tak czy siak niedługo pewnie i tak ktoś zrobi modyfikacje jak do GTA III, aby lepiej chodziło ale u mnie chodzi MEGA ! :)
Grafika z tego co mi się wydaje, jest w wyższej rozdziałce niż III właśnie chyba 960x640 :)
Jedna z lepszych gier kupionych w AppStore i jeżeli chodzi o płynnośc działania nie mogę jej nic zarzucić :)

Jedyne może co, to to, że jak jedziemy samochodem, nie ma pieszych, pojawiają się dopiero jak sobie chodzimy po mieście, albo jak zatrzymamy się samochodem, przy szybszej jeździe widzimy tylko samochody, ludzi brak :)

Cudów nie ma. iPhone 4 każdy ma taki sam.

- - - Połączono posty - - -

Pewnie tak,ale jest to dziwne jeśli mocniejszy model dostaje słabsza szafe graficzną

Dostał taką samą jak 3GS, PowerVR SGX535. Tyle, że w 4'rce ta karta ma 4x tyle roboty przez ekran.

#106 suchy_

suchy_
  • 74 posts

Posted 06 December 2012 - 19:26

Doszedłem do momentu, w którym dostajemy broń i strzelanie wygląda tak samo jak w trójce. Nic nie zmienili czy jakieś opcje mam wyłączone?

#107 BORAX

BORAX
  • 443 posts
  • SkądKrynica Morska/Elbląg

Posted 06 December 2012 - 22:09

Tutaj jeszcze nagrałem krótki gameplay z iPoda 3Gen.

#108 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 06 December 2012 - 23:10

Tutaj jeszcze nagrałem krótki gameplay z iPoda 3Gen.

http://youtu.be/gNSWyf3yeH0

Nie chodzi lepiej niż na iPhone 4...

#109 pawelnrg

pawelnrg
  • 525 posts
  • SkądSiedlce

Posted 06 December 2012 - 23:15

Doszedłem do momentu, w którym dostajemy broń i strzelanie wygląda tak samo jak w trójce. Nic nie zmienili czy jakieś opcje mam wyłączone?

Tak to prawda ale z tego co wiem to w iphonie 4 grafika zostala podkrecona do potrzeb retiny do 30% wiec jako tak rożnica jest.ale niestety i tak ip4 dostaje po dupie.

#110 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 06 December 2012 - 23:40

3GS/Touch 3G maja cienie, ale nizsza rozdzialke. 4 ma wyższa rozdzialke ale nie ma cieni i wychodzi prawie na to samo jeśli o plynnosc chodzi. Nie ma co tez załamywać, ze kasa zmarnowana. Do gta3 też po 2 miesiącach wyszedł spory update, który poprawial wydajność.

#111 Mercz

Mercz
  • 2783 posts
  • SkądSzczecin, PL

Posted 07 December 2012 - 00:14

Gra się bardzo przyjemnie . Polecam :) .

#112 BORAX

BORAX
  • 443 posts
  • SkądKrynica Morska/Elbląg

Posted 07 December 2012 - 00:39

Dokładnie, nie ma co żałować wydanych pieniędzy. Ja przynajmniej nie żałuję. 5 $ to naprawdę nie jest dużo. Na 4Sce gra się bardzo przyjemnie. P.S. Zauważyłem, że łatwiej wydaje mi się dolary niż złotówki :)

#113 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 07 December 2012 - 00:57

Jeszcze łatwiej by Ci się funciaki wydawało. Tak podświadomie mniejsza cyfra = taniej ;) Ja to sobie w koncie wpisałem stan Delaware to tam podatku nawet nie ma. Zapłaciłem równiutkie 4.99$ ;)

#114 okmujm

okmujm
  • 154 posts

Posted 07 December 2012 - 10:29

Dzięki za info z tym Delaware. Zmieniłem sobie przed chwilą adres, miałem Illinois i podatek był. Teraz brakuje mi tylko 200 pkt. do gift card z freemyapps i pobiore GTA Super ze wydają takie gry. Wg mnie ta część była najlepsza, super będzie sobie przypomnieć stare dobre GTA VC

#115 K@M!L

K@M!L
  • 395 posts

Posted 07 December 2012 - 11:55

Czy wgranie spolszczenia z pc jest możliwe?

#116 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1436 posts
  • SkądWarsaw, Poland

Posted 07 December 2012 - 12:52

Czy wgranie spolszczenia z pc jest możliwe?

A po co Ci spolszczenie?

#117 l.gajewski

l.gajewski
  • 801 posts

Posted 07 December 2012 - 13:14

iPhone 4: wygląda źle, działa źle
Dołączona grafika
iPhone 4S: wygląda bardzo dobrze, działa dobrze
Dołączona grafika
iPhone 5: wygląda bardzo dobrze, działa bardzo dobrze
Dołączona grafika

3GS'a wrzuce jak mama wróci z zakupów :D

Potwierdzam, na iP4S lekko przycina. Niestety chyba już A5 pomału się wyczerpuje :( sam niedawno przesiadałem się z iP4 i zastanawiałem się nad iP5, ale łudziłem się, że spokojnie do wydania iP5S wystarczy. Może być jednak cieżko.

P.S.
Homer mieszkasz z rodzicami? Myślałem , że sporo starszy jesteś. Pozdr!

#118 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 07 December 2012 - 14:47

P.S.
Homer mieszkasz z rodzicami? Myślałem , że sporo starszy jesteś. Pozdr!

Dobrze myślałeś, ale czasem trzeba odwiedzić staruszków ;)

#119 michal0885

michal0885
  • 20 posts

Posted 07 December 2012 - 18:50

Jak się gra na ipodzie touch 4g?

#120 terrorizer

terrorizer
  • 140 posts
  • SkądWarszawa

Posted 07 December 2012 - 21:15

Na iPodzie Touch 4G strasznie przycina. Trzeba czekać aż będzie można zoptymalizować grę jak GTA III. Mi gra się wyłącza gdy wchodzę na statek (to jest druga misja chyba). Właśnie odtwarzam softa 6.0.1 i zobaczymy jak na czystym będzie, czy będzie wywalać. Edit. Widzę, że ktoś już otworzył temat z modyfikacjami ustawień, więc jest nadzieja :D

#121 pfejlu

pfejlu
  • 4 posts

Posted 07 December 2012 - 22:55

Niestety na IP4 tnie i to momentami dość mocno. Generalnie grać się da ale ja jestem przyzwyczajony do płynności więc sobie odpuszczam ten tytuł. Inna sprawa jak wyjdzie jakiś patch poprawiający płynność, wtedy grę kupie znowu. A jakby ktoś chciał się przekonać na własnej skórze jak chodzi VC na IP4 to w razie niezadowolenia może złożyć reklamację i odzyskać gotówkę, tak jak zrobiłem to ja.

Dodam jeszcze że IP4 jest ŚWIEŻY, zero zbędnego syfu, używam go od 2 dni. Więc to na pewno nie kwestia ZAŚMIECENIA systemu a niestety trzeba się pogodzić z tym że IP4 odchodzi już powoli do lamusa :)

Edit:

Edit. Widzę, że ktoś już otworzył temat z modyfikacjami ustawień, więc jest nadzieja :D

Tylko że mnie to jakoś specjalnie nie cieszy. Jeśli kupuje coś i w opisie jest wzmianka o kompatybilności z moim urządzeniem to nie powinienem martwić się o lagi oraz wiem że będzie to działać bez żadnej ingerencji własnej. A jednak tak nie jest... czy twórcy testują w ogóle aplikację na tych urządzeniach, które wypisują później w zakładce "Kompatybilne z"? Bo ostatnio odnoszę wrażenie że nie. Przesiadłem się z Androida bo denerwowały mnie właśnie takie sytuację gdzie wypisywali że dany tytuł na moim telefonie powinien chodzić bez problemu a okazywało się inaczej. Pieniądze wydane w błoto - co prawda zawsze udawało się je odzyskać ale ile nerwów i straconego czasu na korespondencje jak i wyjaśnianie problemu.

#122 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 08 December 2012 - 00:11

Ja juz cala mapke odblokowalem, gra sie bardzo dobrze i system sterowania jest do ogarniecia. Niestety akcelerometr jest kiepsko skalibrowany, zeby skrecic na max kola musze iPhone obrocic niemal w pion a to niewygodne. Musialem to wylaczyc i wrocic do ekranowych przyciskow.

#123 Axellvak

Axellvak
  • 1938 posts

Posted 08 December 2012 - 07:30

Tylko że mnie to jakoś specjalnie nie cieszy. Jeśli kupuje coś i w opisie jest wzmianka o kompatybilności z moim urządzeniem to nie powinienem martwić się o lagi oraz wiem że będzie to działać bez żadnej ingerencji własnej. A jednak tak nie jest... czy twórcy testują w ogóle aplikację na tych urządzeniach, które wypisują później w zakładce "Kompatybilne z"? Bo ostatnio odnoszę wrażenie że nie. Przesiadłem się z Androida bo denerwowały mnie właśnie takie sytuację gdzie wypisywali że dany tytuł na moim telefonie powinien chodzić bez problemu a okazywało się inaczej. Pieniądze wydane w błoto - co prawda zawsze udawało się je odzyskać ale ile nerwów i straconego czasu na korespondencje jak i wyjaśnianie problemu.

To że jest kompatybilne nie oznacza że MUSI chodzić idealnie, ja mam laptopa który spełnia wymagania GTA IV a mimo tego i tak tnie. Bo jest różnica między Prockiem i5 a AMD Turion takim badziewiem jak ja posiadam mimo że oba mają taktowanie 2,4. I co mam iść oddać gre do empiku i powiedzieć że gra nie jest kompatybilna? Nie rozśmiejszaj mnie. Masz stary telefon, stary procek, spełnia wymagania gry ale na minimalnych detalach. Dziękuje dobranoc.

#124 pawelnrg

pawelnrg
  • 525 posts
  • SkądSiedlce

Posted 08 December 2012 - 11:18

Mam problem z VC,dzisiaj odpaliłem grę ale sie wywala.ponowne uruchomienie iphona nic nie daje.Dziwne bo wczesniej wszystko bylo ok.Co mogło się stać?

#125 Axellvak

Axellvak
  • 1938 posts

Posted 08 December 2012 - 12:07

Przeinstaluj. O ile kupiona...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users