Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

t-mobile nano sim - płatna a może za darmo?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
15 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: t-mobile nano sim - płatna a może za darmo? (0 użytkowników oddało głos)

1. Tak, ale w przypadku wymiany w trakcie trwania umowy (1 głosów [20.00%])

Procent z głosów: 20.00%

2. Tak, przy przedlużeniu umowy (2 głosów [40.00%])

Procent z głosów: 40.00%

3. Nie, nic nie płaciłem (2 głosów [40.00%])

Procent z głosów: 40.00%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 radzion

radzion

master of disaster

• 1 193 postów

Napisano 26 października 2012 - 13:24

W oddzielnym watku podzielilem sie juz opinia nt samego iPhona 5 ktorego bardzo sobie chwale. Tutaj chcialbym poruszyc watek nieco odmienny a mianowicie kart nano sim. Chodzi o odplatnosc za taka karte u operatora t-mobile. Nic wiec nie byloby dziwnego w tym, gdybym podczas trwania samej umowy poprosil o wymiane "zwyklej" karty (micro sim etc) na wersje nano. Taka usluga oczywiscie znajduje sie w cenniku i jest odpowiednio platna. Inaczej ma sie sprawa kiedy konczy mi sie umowa lub podpisuje aneks z nowym telefonem jakim jest iPhone 5. Oczywiscie operator nie pomyslal o zaopatrzeniu w taka karte swojego abonenta podczas wysylki telefonu tzn. nie znajdziemy jej w paczce z telefonem. Sytuacja wygladala tak samo przy wprowadzaniu na rynek iPhona 4. Musialem osobiscie pofatygowac sie do sklepu firmowego aby otrzymac micro-sim. I tu wlasnie pojawia sie problem - wowczas karte micro-sim otrzymalem za darmo a wczoraj podczas wizyty w sklepie firmowym poinformowano mnie iz wymiana karty jest platna i zostanie doliczona do faktury. Pytam wiec dlaczego? Skoro przy iPhonie 4 otrzymalem karte za darmo to dlaczego teraz mam placic. Podpisalem aneks i wybralem sobie telefon. Operator jest zobowiazany zapewnic mi mozliwosc korzystania z tego telefonu m.in. przekazujac aktywna karte sim. Zapytalem wiec, jak mam korzystac z telefonu bez karty. Odpowiedz jaka uzyskalem od pracownicy brzmiala mniej wiecej tak: "to Pan sobie wybral taki telefon do ktorego Panska karta nie pasuje. Musi Pan wiec zaplacic za jej wymiane". Na nic zdaly sie tlumaczenia, ze ostatnimi czasy nie placilem nic za karty micro-sim. I w dodatku w tym samym sklepie firmowym. Mam nadzieje, ze t-mobile zaglada na tego typu fora, czyta takie tematy i wyciaga z nich lekcje. Oczywiscie, z uslug samego operatora jestem jak najbardziej zadowolony, zapewnia mi on bezkonkurencyjny zasieg i uslugi, dobra opieke doradcy itp. Ale w powyzszej kwestii zwiazanej z kartami sim cos chyba nie gra tak jak powinno. Zachecam do dyskusji - jak to bylo w Twoim przypadku? Placiles za karte czy tez nie?

#2 viewsonic666

viewsonic666
  • 239 postów
  • Skądcr0ydon

Napisano 27 października 2012 - 01:42

Przepisz swój post na profil T-Mobile na FB, prawdopodobnie dadzą ci nano za darmo.

#3 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 27 października 2012 - 08:06

Moim operatorem jest Orange. Przy wymianie sim na nano sim konsultant informował mnie o kosztach 25 zł lub jakimś zakupie ładowarki do telefonu /trochę nie zrozumiałem sensu jego propozycji/ Ale jak zobaczył moje oczy i mój kolor twarzy to poinformował mnie że za to że jestem x lat z nimi to mam gratisową wymianę. A tak nawiasem pisząc, jak przyszedłem do domu o zobaczyłem wielkość tej karty to musiałem poszukać lupy przy moich ślepych oczach. Apple umie "dogodzić" swoim starszym użytkownikom ich produktów.

#4 sbaton

sbaton
  • 187 postów

Napisano 27 października 2012 - 12:21

to zalezy chyba od abonamentu bo mam taryfe nowa firme 1000 i nic mi nie kazali placic ,a mojej dziewczynie ktora ma abonament za 70zl musiala 25 zl :)

#5 Valkiria

Valkiria
  • 42 postów

Napisano 29 października 2012 - 08:58

Mam jeszcze jedną "normalną" kartę sim użytkowaną w stareńkim iPhone 2g, a to jest karta Tak Tak, bez umowy. Na pytanie o zamianę na micro-sim lub nano-sim, uprzejma Pani poinformowała mnie, że taką wymianę mogą mi zrobić bezpłatnie w najbliższym salonie. Tak sobie myślę, że te pojawiające się opłaty to jakaś ściema i musicie stanowczo domagać się bezpłatnej wymiany.

#6 Danio02

Danio02
  • 369 postów

Napisano 05 grudnia 2013 - 16:25

Czy istnieje jakaś możliwość darmowej wymiany na nanoSIM? W SUK stwierdzili, że nie ma takiej opcji, żenujące.

#7 qwerrtu

qwerrtu
  • 80 postów
  • SkądKatowice

Napisano 05 grudnia 2013 - 16:45

W TMobile musiałem zapłacić 25 zł (ściągnęli mi z konta), a w playu za darmo dali :P

#8 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 05 grudnia 2013 - 16:57

W Orange jak bierzesz od nich telefon dają za darmo, jak sam sobie zmieniasz sobie telefon, to musisz zapłacić. Jak zgubisz/zniszczysz kartę SIM też trzeba zapłacić za nową. Karty SIM na drzewach nie rosną. Przy zakupie telefonu wymagającego wymiany zawsze karta SIM jest darmowa w innych przypadkach trzeba płacić u większosci operatorów.

#9 Danio02

Danio02
  • 369 postów

Napisano 05 grudnia 2013 - 17:06

No to muszę Was zaskoczyć - dwa lata temu, przy podpisywaniu umowy na iPhone 4S, "wynegocjowałem" darmową wymianę na microSIM (nie była ona w standardzie). Ponoć aktualnie również robią problemy. Wymiana karty powinna być darmowa, tak jak w T-Mobile w Niemczech, czy u innych zagranicznych operatorów. Zastanawia mnie fakt, dlaczego opłata wynosząca 31 zł nie uległa zmianie przez ostatnie kilka lat. Mogę mieć tylko nadzieję, że karta SIM zostanie zastąpiona czymś innym, może wirtualnym. Relikt przeszłości...

#10 mart.plax

mart.plax
  • 178 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 06 grudnia 2013 - 13:39

Nigdy nie placilam za wymianę SIM w T-Mobile. Ani przy wymianie zniszczonej SIM na nową w trakcie trwania umowy, ani przy wymianie SIM na microSIM, ani teraz przy wymianie micro na nano.

#11 Danio02

Danio02
  • 369 postów

Napisano 06 grudnia 2013 - 13:50

@mart.plax Brałaś od nich iPhone?

#12 MarKoBerlin

MarKoBerlin
  • 332 postów
  • SkądWarszawa/Berlin

Napisano 06 grudnia 2013 - 17:07

Witam,
Wszystkim zainteresowanym wyjaśniam, wymiana karty sim na rozmiar nano w salonach firmowych jest bezpłatna, podkreślam firmowych tzn. prowadzonych przez T-mobile Polska S.A., we wszystkich innych tj. punktach sprzedaży dealerskiej wymiana karty jest płatna i doliczana do faktury.
Pozdrawiam

#13 Danio02

Danio02
  • 369 postów

Napisano 06 grudnia 2013 - 17:58

Na facebooku wyszła awantura, natomiast identyczne info otrzymałem od BOA ;)

#14 MarKoBerlin

MarKoBerlin
  • 332 postów
  • SkądWarszawa/Berlin

Napisano 06 grudnia 2013 - 18:42

Wszelkie nieporozumienia wynikają z niewiedzy, a ludzie słyszą tylko to, co chcą usłyszeć :cool: Myślę, że temat jest wyczerpany i do zamknięcia - no chyba, że ma służyć do "mielenia wody". Pozdrawiam

#15 Danio02

Danio02
  • 369 postów

Napisano 06 grudnia 2013 - 18:45

Sprzeczne informacje podaje obsługa profilu T-Mobile PL oraz call center. Dzięki za informację :) Update / e-mail: "Wymiana możliwa gratis w sklepie / salonie firmowym T- mobile."

#16 Adamzet

Adamzet
  • 5 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 08 stycznia 2014 - 13:01

Po zmianie tel i ip4 na ip5 wymieniłem w T-Mobile kartę sim za free. Żadnego telefonu u nich nie kupowałem.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych