Witam serdecznie.
Od dłuższego czasu myślę nad przeprowadzaniem wideo wywiadów. Potrzebna jest kamera i fajny program do edycji-iMovie? Jak najbardziej! Tak też powstał pomysł nagrywania wywiadów... kamerką iPada.
I stąd też moje pytanie. Który model iPada najlepiej się do tego sprawdzi? Może zastanowić się nad kupnem nowego-mini? Z racji na mały budżet chciałbym, aby rozwiązanie pochłonęło jak najmniej funduszy.
Do iPada planuję podłączyć dwa mikrofony VIVANCO EM35-http://www.sklepwideo.pl/details.php?id=am100280. Nie wiem tylko, czy będą one z nim kompatybilne?
Pozostaje również kwestia statywu do iPada. Czy ktoś z Kolegów może wie, gdzie można takowy dostać?
No i co w ogóle sądzicie o moim pomyśle?
Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi.
iPad-jaki model wybrać do nagrywania filmów?
Rozpoczęty przez
ModernCity
, 24 paź 2012 19:49
2 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 24 października 2012 - 19:49
Napisano 24 października 2012 - 20:05
3gen, 4gen i Miniak to te same kamerki 1080p @30fps z manual/autofokus i blokadą AE/AF. 2gen to 720p @30fps bez fokusa, ale ma blokade AE. Najlepszą optykę natomiast ma iPhone 5
Statyw można zrobić ze zwykłego stojaka samochodowego z przyssawką. (taboret z regulacją + ten stojak i statyw jak ta lala).
Napisano 24 października 2012 - 22:18
iPad do nagrywania wywiadów? W tej cenie można spokojnie znaleźć porządną kamerę czy aparat z możliwością nagrywania w bardzo przyzwoitej jakości - np. Nikon D5100
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych