Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPad-jaki model wybrać do nagrywania filmów?

• Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 ModernCity

ModernCity
  • 1 posts

Posted 24 October 2012 - 19:49

Witam serdecznie. Od dłuższego czasu myślę nad przeprowadzaniem wideo wywiadów. Potrzebna jest kamera i fajny program do edycji-iMovie? Jak najbardziej! Tak też powstał pomysł nagrywania wywiadów... kamerką iPada. I stąd też moje pytanie. Który model iPada najlepiej się do tego sprawdzi? Może zastanowić się nad kupnem nowego-mini? Z racji na mały budżet chciałbym, aby rozwiązanie pochłonęło jak najmniej funduszy. Do iPada planuję podłączyć dwa mikrofony VIVANCO EM35-http://www.sklepwideo.pl/details.php?id=am100280. Nie wiem tylko, czy będą one z nim kompatybilne? Pozostaje również kwestia statywu do iPada. Czy ktoś z Kolegów może wie, gdzie można takowy dostać? No i co w ogóle sądzicie o moim pomyśle? Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi.

#2 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 24 October 2012 - 20:05

3gen, 4gen i Miniak to te same kamerki 1080p @30fps z manual/autofokus i blokadą AE/AF. 2gen to 720p @30fps bez fokusa, ale ma blokade AE. Najlepszą optykę natomiast ma iPhone 5 ;) Statyw można zrobić ze zwykłego stojaka samochodowego z przyssawką. (taboret z regulacją + ten stojak i statyw jak ta lala).

#3 Dixon

Dixon
  • 131 posts
  • SkądBydgoszcz, PL

Posted 24 October 2012 - 22:18

iPad do nagrywania wywiadów? W tej cenie można spokojnie znaleźć porządną kamerę czy aparat z możliwością nagrywania w bardzo przyzwoitej jakości - np. Nikon D5100 ;)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users