Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Vag-com

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 the.wolf

the.wolf
  • 28 postów

Napisano 02 września 2007 - 18:18

Czesc, kiedys juz pytalem ale nie znalazlem odpowiedzi... Otoz chcialbym uzywac programy do diagnostyki samochodow, VAG-COM. O ile wersja na COM dzila o tyle wersja na USB nie dziala. Oczywiscie wszystko odpalam w emulownym XP. W momencie odpalania porgramu wyskakuje blad. Na co mam zwrocic uwage zeby program dzialal? mam nadzieje ze w dorbrym pod forum napisalem topic:)

#2 Przemo_c

Przemo_c
  • 254 postów
  • SkądPoznań/Warszawa

Napisano 02 września 2007 - 19:07

adapter VAG HEX CAN na USB? Sprawdzę, podepnę i Ci powiem, czy się da wogóle. Bo normalnie podpinam na zwykłym PC'cie :) Tam mam pewność, że wszystko gra i furczy. Nawet na Boot Camp'ie mam problem z dużą ilością programów, które łączą się ze światem zewnętrznym po USB. Pozdrawiam P.

#3 the.wolf

the.wolf
  • 28 postów

Napisano 02 września 2007 - 19:10

tak. mam hex cana na usb. Na PC dziala wszystko. Dziwi mnie ze wersja programu na com dziala a na USB nie :(

#4 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 02 września 2007 - 22:09

Z mojego doświadczenia z VAGiem wynika ze interface na USB działa "jak chce" ot z z Ibizą mi działał a z Octavią juz nie :( z Golfem natomiast działał ale kluczyka nie dał zaprogramowac zeby nie wiem co :(

#5 Przemo_c

Przemo_c
  • 254 postów
  • SkądPoznań/Warszawa

Napisano 02 września 2007 - 23:33

Kwestia programu? Octavia? Który rok? A Ibiza który? A PIN do Golfa miałeś? Pracuje na 3 narzędziach, z czego 2 to programy (VagCom, Carprog) a jedno to dedykowane narzędzie (AD100Pro) i jak na razie z grupą VAG'a problemów nie miałem :) Ale chyba dyskusja robi się całkiem OffTopic Jutro postaram się podpiąć Mac'iem z VagComem i będziemy wiedzieć, co i jak P.

#6 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 02 września 2007 - 23:46

Ibiza Cupra rok 98 Octavia 2002 Golf V 2006 rok (oczywiście że miałem - z oryginalnej zawieszki ) do tego Polo 2007 rok ... też kluczyka nie zakodowałem ( a klient chciał Scyzoryk) Kasowanie błędów EPC itp przebiegało bez problemu ... testowanie elektroniki (zwiekszanie obrotów na biegu jałowym itp też ) Ot taka amatorska pasja do zabawy z autami z koncernu VAG :) PS. Z tymi kluczykami to myśle ze raczej była sprawa IMMO ale tak jak piszesz to już OffTop i temat na inne Forum :)

#7 Przemo_c

Przemo_c
  • 254 postów
  • SkądPoznań/Warszawa

Napisano 02 września 2007 - 23:52

Golf V 2006 rok (oczywiście że miałem - z oryginalnej zawieszki ) do tego Polo 2007 rok

W CAN'owskich VAG'ach potrzebujesz kluczyk z transponderem Megamos Crypto (SILCA ID48, słownie czterdzieści osiem ;))), ale przypisnym do danej marki. Jak identyfikowałeś klucz i transponder?

A co do tej Octavi, bardzo, bardzo dziwne, że wogóle Ci się nie łączyło, a miałeś wogóle komunikację na OBD?

P.

#8 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 02 września 2007 - 23:58

W CAN'owskich VAG'ach potrzebujesz kluczyk z transponderem Megamos Crypto (SILCA ID48, słownie czterdzieści osiem ;))), ale przypisnym do danej marki. Jak identyfikowałeś klucz i transponder?

A co do tej Octavi, bardzo, bardzo dziwne, że wogóle Ci się nie łączyło, a miałeś wogóle komunikację na OBD?

P.

Klucze Identyfikowałem po ETCE oraz po Informacjach z For VW .... :) Co do Octavi to juz średnio pamietam ... pamiętam że sie nawalczyłem z kilkoma wersjami VAG-a ale Ewidentnie nie działało żeby było ciekawie u kolegi przez COM (już nie pomnę wersji VAG działało)

PS. To może polecisz Scyzoryk na 100% działający z Polówka 2006/2007 ?? :) bede zobowiązany (ehhh fajnie ze na forum Apple można znaleźć i taki Info ) :)

#9 the.wolf

the.wolf
  • 28 postów

Napisano 08 września 2007 - 11:38

no troche off topa mi zrobiliscie...... :( co nie zmienia faktu ze program sie zamyka... moge uzywac wersji com programu ale w najnowszej wersji na USB jest duzo fajnych funcji ktor by mi sie przydały... Ktos pomoze... predzej sprzedam VW niż PowerBooka :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych